храњење рибе у језеруНа секцијама сеоских кућа често се уређују водна тијела. Слатководне рибе у таквим језерима немају довољно крмне базе. Потребно је вештачко хранити, тако да се број риба константно повећава.

Рибарство је најпрофитабилнија врста фарме. Ако је у сточарству неопходно потрошити 10 кг хране за добијање 1 кг меса, односно однос 1:10, а затим у рибарству овај показатељ је 1: 3.

Храни рибу дозирану, у супротном вишак хране коју риба није јео биће кисело. То ће довести до контаминације воде у језеру и глади кисеоника његових становника. Имунитет рибе ће се смањити, па ће се повећати ризик од заразних болести.

Екосистем мора бити успостављен у језеру. Хранити храну на површини резервоара није пожељно. Да бисте контролисали потрошњу крме рибом, потребно је да направите храначе и унесете распоред храњења.

Крмно корито за рибу

Рибља чаша је пловак са контејнером за храну. Може се направити од посуда од дрвета или пластике. Да бисте то урадили, потребно је видјети пластични контејнер у два дела или извадити кутију из плоча.

На резервоар причврстите дрвену ручку за ручку, тако да можете премјестити корито преко језера. Боље је направити два одвојена одељка за различите врсте хране.

Улагач је уроњен у воду. Као оптерећење можете користити циглу. Да би се потопили под воду на различитим дубинама, неопходно је користити оптерећења различитих маса. Феедер је везан за обалу језера, тако да се може подићи на површину воде и додати храну.

Распоред феединга

Да би риба добила већу тежину, унесите распоред храњења. Напуните корито у одређено време. Урадите то боље увече или рано јутро.

Подесите количину хране. Првог дана напуните доводник у потпуности. Ако риба нема времена за јело на дан, смањите део.

Различите врсте рибе преферирају различиту храну. Можете користити:

  • гајење крупице;
  • брани;
  • кукуруз;
  • пшеница.

Уз храну може се додати и месно-костно брашно. Да би добили тежину и формирали масни слој, риба се пребацује у мешовиту храну. Захваљујући оваквом храњењу, она ће се припремити за зиму.

Мјешовита сточна храна се даје у прољеће месец дана, тако да се ослабљене рибе опорављају после зиме. Затим поново можете сипати парено зрно у подметач.