Kako ispravno saditi videa voćnih stabalaCijepljenje je najvažniji agrotehnički uređaj, koji je proces spajanja različitih stabala među sobom. Ako se sve vrši kvalitativno i na vrijeme, tada se može postići da će transplantacija i zaliha postati jedinstveni živi i funkcionalni organizam.

Sposobno inokuliranje voćnog drveća omogućuje, uz samo nekoliko stabala u vrtu, da rastu razne sorte i hibride.

Cijepljenje je korisno tamo gdje kultivirane sorte voća ne mogu izdržati složene klimatske uvjete, siromaštvo tla i štetočine. Cijepljenje pomaže vrtlari da povećaju otpornost stabala na promjenjive i složene uvjete okoline, čime se prikuplja velika i raznolika žetva plodova.

U prikazanom videu iskusni vrtlari će pokazati majstorski tečaj na presađivanje voćkama u cijepanje i kosog ručkom cut, i dati korisne savjete i odgovarajuće preporuke, za početnike i stručnjake za cijepljenje. Sve se informacije daju na jednostavan i dostupan jezik, samo u slučaju.

Bolje je cijepiti tijekom razdoblja brzog dotoka i na stablima koja još nisu 10 godina. Reznice za cijepljenje moraju biti pažljivo pripremljene, tako da alati za rad trebaju biti udobni i oštri.

Kako inokulirati voćke

Related  Dyrking av huset Kalanchoe livets tre