velg gås produsentGress opptar det andre stedet når det gjelder antall fjærfe i verden. De er dårligere enn kyllinger. Det er ca 3000 gåsaser og underarter i verden, og oppdrettere fører hele tiden ut nye.

Å avle din egen rase er en omhyggelig og langsiktig okkupasjon. Det krever nøye utvalg av individer og vedlikehold av minst fire uavhengige genetiske linjer. Likevel kan hver bonde utføre avlsarbeid med den eksisterende rasen og trekke sin egen unge.

Eksterne tegn på en ganderprodusent

For avl av unge dyr er det nødvendig å velge en gander-produsent i hoved- og reparasjonsflokken. Gåsbesetningen kalles “besetning”. Gander-produsenten er ikke bare leder av munnen, men også en eksemplarisk representant for sin rase. Den må oppfylle alle angitte standarder. Vær oppmerksom på:

  • på fargene av fjær
  • øyenfarge;
  • form av nebb.

En grundig kontroll av utvendige tegn er nødvendig for å bevare rasen av rasen.

Hver rase har sine egne særegne egenskaper. For eksempel, rasen “dansk lagart” skal være vanlig hvit uten svart og brune flekker, lyse oransje nebb og svart øyenfarge.

Representanter for rasen “Tula humpbacked” gjess skal ha et nakkeblokk med en grønn fargetone og en karakteristisk pukkel på nesebroen, i tillegg til den blå fargen på øynene. Gassene har svarte øyne.

En gås, egnet for avl, bør ikke ha buede nebber, vingefeil eller andre avvik.

Anatomi av gåsen

Gass, egnet for utvendige skilt, må gjennomgå anatomisk utvelgelse. Det er nødvendig å undersøke individets vinger. Den første raden med vingevinger skal inneholde minst 10 fjær, den andre – ikke mindre enn 12 fjær.

Det er veldig viktig å være oppmerksom på “saks” – et par fjær på spissen av ganderfløyen. Den øvre fjæren må allerede være lengre enn den nedre, ellers vil gåsen dekke bare en gås. I halen skal være fra 18 til 20 fjær.

Mellom bekkenet av en gander bør være en avstand på fire fingre. På baksiden av produsenten er en dobbeltfettkjertel. Det antas at en gås med en slik kjertel vil være den mest produktive.

Related  Pregătește grătare pentru mazăre

Vær oppmerksom på antall støt inni nebbet. Hvis de er fra 10 til 18, har gåsen gått inn i seksuell modenhet. Jo flere støt i en gander, jo mer anses han mer fruktbar. Produsentens vekt bør overskride standardvekten på steinen med 1-2 kg.