ananasfruktAnanas är en tropisk växt, så den måste odlas antingen i ett växthus eller i en rymlig miljö. Många tropiska växter tar inte rot hemma på fönsterluckor på grund av felaktig markval och överdriven fuktning. Ananas behöver också tidig befruktning för frukt. Växta ananas är nödvändigt, så nära den naturliga miljön av tillväxtförhållandena.

Naturliga förhållanden

Ananas i naturen finns i södra länder med ett varmt torrt klimat. De största exportörerna av ananas till världsmarknaden, sådana länder som:

  • Thailand;
  • Sri Lanka;
  • Filippinerna;
  • Brazil.

Klimatet i dessa länder är tropiskt eller subtropiskt. Under lång tid blåser starka vindar i dessa länder, och det finns inget regn i flera månader. Ananaskronan är därför anpassad för att samla regnvatten. På bladen av den trågformade formen dräneras den in i mitten av fostret. Ananasrotsystemet bildas vid basen av lövkronan. På grund av det grenade rotsystemet absorberar ananas ytterligare fukt från jordytan. Ananasrotsystemet utvecklas horisontellt i bredd för att öka arean av fuktabsorption.

I de exporterande länderna av ananas råder dominerande sand- eller sandig mjölk. Det har förmågan att passera vatten väl.

Växande ananas hemma

Det är nödvändigt att maximera villkoren för att växa i en lägenhet till de naturliga förhållandena för tillväxt av ananas. För att göra detta är det nödvändigt att ta jorden som består av 30% -50% humus och 50% -70% kalcinerad flod eller tvättad havsand. Tvättning av sand är nödvändig för att bli av med överskott av salt. Beräkna flodsand för destruktion av bakterier och små insekter för att undvika smitta av ananas rötter.

Ananas bör vattnas endast när jordens moln helt torkar för att undvika att rötterna rinner. På sommaren är en vattning tillräcklig en vecka, på vintern hälls ananas mindre, ungefär en gång i månaden och en halv.

För vattning använd vatten vid rumstemperatur. Naturlig vattentemperatur för ananas 23OhC. Vatten inte ananas med kallt vatten, annars kommer rotanssystemet att ruttna.

Befruktning ananas behövs två gånger om året, på sommaren. Den bästa gödningen kommer att vara gödselmedel med hög kvävehalt. Komplexgödsel bör bestå av 60% av kvävehaltiga ämnen, 20% kalium och 20% magnesiumhaltiga gödningsmedel.

Related  Tender och vedhängande skönhet i trädgården – storblommig lövhöna azalea