plantor av patissonsPlanteringsmetod för odling av patissons gör att du kan approximera modningen av frukten i flera veckor och används ofta av lastbilsbönder. Det är särskilt populärt i regioner där våren kommer sent, och under lång tid finns det ett kallt väder.

Läs också: när du planterar zucchini – alla fina punkter av plantering.

När och hur man planterar frön för plantor?

Du kan börja plantera frön från mitten av april. I små krukor eller plastkoppar fyller du upp lätt och näringsrik jord. Lämpligt substrat från affären. Om så önskas, förbered det själv, blandning:

  • land från trädgården;
  • humus;
  • lite sand.

Sätt i varje glas med 2 frön, fördjupa dem till 4 cm. Spendera rikligt och täck med en cellofanförpackning. I denna form borde de vara tills spiring på en varm plats (minst 25 grader av värme).

Innan man planterar frön tvättas i kaliumpermanganat, skölj med rent vatten och lite torr. Detta kommer att bidra till att förebygga plantor sjukdomar.

När skotten uppträder, ta skydd och överföra dem till ett kallare rum (16-18 grader Celsius). Håll plantorna kvar i ungefär en vecka tills de är något stärkta, och sedan kan du höja temperaturen igen.

Om du inte sänker temperaturen i de första stadierna av växande plantor börjar det sträcka sig.

Vård av plantor av patissons

Vattnande plantor bör inte så ofta och en liten mängd vatten, så de ruttnar inte. Den första utfodring är nödvändig för att utföra när plantorna kommer att bli 2 veckor och den andra (och sista) – före plantering i marken.

Som gödselmedel är lämplig infusion av mullein eller nitrofoska.

Plantera plantor på en säng

Vid en ålder av 25 dagar på plantor kommer upp till 3 av dessa blad att bildas. Vid denna tidpunkt kan de redan planteras i trädgården. I kopparna, där båda frön planterades, välj den starkaste och skär noggrant med en sax. Att dra ut är inte rekommenderat, för att inte skada bräckliga rötter, för då kan båda växterna inte överleva transplantationen.

Innan plantering i hålen måste plantor sticka. För detta bör växter placeras i flera timmar i ett kallrum, vilket ökar tiden med tiden. Vid soligt väder utsätts plantor istället för gatan.

Transplantera patissonsna på marken med marken, utan att skaka den. Efter att ha tappat hålen, skjut varmt vatten och täck med torv.

Video om att plantera frön av kammusslor på plantor