hranjenje rib v ribnikuNa odsekih deželnih hiš so pogosto urejena vodna telesa. Sladkovodne ribe v takih ribnikih nimajo dovolj krmne baze. Treba ga je umetno hraniti, tako da se število rib stalno povečuje.

Ribogojstvo je najbolj donosna vrsta kmetije. Če je v živinoreji potrebno porabiti 10 kg krme za pridobivanje 1 kg mesa, to je razmerje 1:10, potem je pri ribogojstvu ta indikator 1: 3.

Nahranite ribe, odmerjene, v nasprotnem primeru presežna hrana, ki jo ribe niso jeste, kislo. To bo pripeljalo do onesnaženja vode v ribniku in kisika v lakoti njegovih prebivalcev. Imuniteta rib se bo zmanjšala, zato se bo tveganje za nalezljive bolezni povečalo.

V ribniku je treba vzpostaviti ekosistem. Prehrana hrane na površini rezervoarja ni zaželena. Da bi krmilili porabo krme z ribami, morate hraniti krmo in vnesti krmo za krmo.

Krmno korito za ribe

Ribja posoda je plavajoča z vsebnikom za krmo. Lahko je izdelan iz lesa ali plastike. Če želite to narediti, morate plastično posodo videti v dveh delih ali pa iz plošč iztakniti škatlo.

V posodo pritrdite leseno ročico, tako da lahko premikate korito po ribniku. Bolje je narediti dva ločena odseka za različne vrste hrane.

Podajalnik je potopljen v vodo. Kot obremenitev lahko uporabite opeko. Za potopitev pod vodo na različnih globinah je potrebno uporabiti obremenitve različnih mas. Podajalnik je vezan na obrežje ribnika, tako da ga je mogoče dvigniti na površino vode in dodati hrano.

Čas hranjenja

Da bi ribe pridobili večje teže, vnesite čas hranjenja. Napolnite korito ob določenem času. Naredite to bolje zvečer ali zgodaj zjutraj.

Prilagodite količino hrane. Prvega dne napolnite napajalnik. Če riba nima časa jesti za en dan, zmanjšajte del.

Related  Hydina: čo robiť, aby zajistila, že kurčatá budú v zime nosiť vajcia?

Različne vrste rib raje različna živila. Uporabite lahko:

  • zdrob, zdrob;
  • otrobi;
  • koruza;
  • pšenica.

Hrani lahko dodamo tudi mesno-kostno moko. Za pridobivanje teže in oblikovanje maščobne plasti se ribe prenesejo v mešano krmo. Zaradi takšnega hranjenja se bo pripravila na zimo.

Mešana krma je na voljo spomladi mesec dni, tako da se oslepljene ribe opomorejo po zimi. Potem lahko ponovno pereš parjeno zrno v podajalnik.