mata för ökad äggproduktionAntalet ägg beror på rasen och villkoren för fjäderfä. För att höns ska ha en hög äggproduktion på vintern är det nödvändigt:

  • ge dem rätt mat
  • säkerställa god ventilation i hönshuset;
  • Byta regelbundet vattnet i backarna.

Inomhus, där det innehåller höns inte bör vara utkast henhouse temperaturen bör inte sjunka under 8 ° C.

Du kan använda varm kull för att inte hålla temperaturen genom hela hönshuset, men vattnet i kaminen fryser. I detta fall ska kycklingarna ges snö.

Förutom de viktigaste livsmedelsbasen är det nödvändigt att använda livsmedelstillsatser för att bilda äggskal, till exempel skalrock.

Framställning av huvudmatbasen

För att göra ett komplett foder måste du använda minst fem komponenter. Strukturen av foder till höns innehåller:

  • korn;
  • havre;
  • vete;
  • solros måltid
  • vetekli;
  • vete malt.

Havre ska ges till fågeln. Genom att konsumera kornet kommer hönsna att sitta ut ägget väl. Kyllornas kull ökar, avkomman blir stark och dess immunitet – stark. Bygg innehåller ett stort antal ämnen som är nödvändiga för att bilda äggvita.

Vete är grunden för blandat foder. Det är nödvändigt för kyckling viktökning. Solroskaka innehåller ca 20% vegetabilisk olja.

Vete klid innehåller fiber, vilket är nödvändigt för god matsmältning. Malt används som ett vitamintillskott för att öka äggproduktionen.

Beredning av vitamintillskott

För att öka äggproduktionen och storleken på kycklingägg bör kycklingar ges vitamintillskott. För att förbereda dem i 10 liter vatten, lösa upp 100 g jäst. Blandningen lämnas i två timmar, och sedan sättes kli till jästen för att göra en viskös röra.

Denna “deg” ska infunderas i en timme. Därefter ges vitaminadditivet till höns. Denna procedur upprepas varannan vecka.

Related  Elektrische doorstroomboiler

På bildandet av ägg konsumerar kycklingar en stor mängd energi och vitaminer. För att fylla dem i 10 liter dricksvatten för höns är det nödvändigt att lösa två drager av läkemedlet “UNDEVIT”. Vitaminer ges till höns en gång i två veckor.

Dessa två vitamintillskott kan alternera med den gröna maten som skördas på sommaren. Den fryses i frysen och kycklingarna ges hela vintern. Som en grön mat, använd senap eller näsblad.