Chubushnik jordgubbeVid ordet “jasmin” är de flesta av oss långa buskar med doftande vita blommor. Det finns dock mycket kompakta arter bland trädgårdsmasiner som är lämpliga för odling på små tomter. Om trädgården är av begränsad storlek, men du vill verkligen ha en sådan växt i dina ägodelar kan du plantera en jordgubbs chubushnik.

Hur ser en buske ut?

Chubushnik jordgubb är en av de mest kompakta formen – dess totala höjden är upp med i genomsnitt 1,5. För närvarande låter arten namn som “små blad mock orange”, som en synonym för “strawberry” han fick för att inte typiskt för denna typ av anläggning lukt – dess blommor avger en söt och berusande doft av jordgubbar (Fragaria).

Småbladig chubushnik skiljer sig från långsam tillväxt – den årliga ökningen är inte mer än 7 cm.

Denna mångfald är jasmin trädgård ser mycket trevligt, eftersom diametern av dess täta kronan är praktiskt taget lika med höjden av busken. Kvistar hans upprätt, brunröda färgen, men under tyngden av ett stort antal små blad något sloka till marken. Från andra typer av olika mock apelsiner små blad upp till 2 cm i längd, med spetsiga tips. Bladets baksida är pubescent.

Under det tredje året av livet blockerar chubushnik i små, vita och doftande, blomställningar. Blommande varar 3 veckor.

Varianter av småbladiga jasmin

På grundval av jordgubbs chubushnika uppfödare genom att korsa den med andra sorter medfört många hybrider, som sänder den kompakta storleken och den karakteristiska lukten av anläggningen. Bland dem är värt att nämna sorterna:

  • Mont Blanc;
  • Snöskred
  • naturforskare;
  • Grenadian mantel;
  • lavin;
  • Moonlight.

Särskilda egenskaper för att växa

Jordgubbsgardin föredrar soliga platser och bördig jord. För landning är det nödvändigt att plocka upp ett väl upplyst hörn i en sektion där utkast inte går. Du kan placera en buske under skydd av långa träd eller byggnader. Landningsplatsen ska göras humus, och i lera jordar – och en liten sand.

Vid plantering av en plantor bör det vara ett par centimeter för att fördjupa rotkragen – så det blir bättre att busha.

Nackdelarna med sorten kan tillskrivas inte mycket hög frostbeständighet – vid en temperatur av 15 grader under frysning fryser skotten. Av den anledningen behöver den falska jordgubbejasminen på våren sanitetsbeskärning för att avlägsna grenarna som skadas av frosten.

I augusti kan du nypa skottens tips så att de stoppade sin tillväxt och träet måste grova före det kalla väderets början.

Egenskaper av jordgubbar chubushnik (falsk jasmin) – video