Chubushnik jordbærVed ordet “jasmin” er de fleste av oss høye busker med duftende hvite blomster. Det er imidlertid svært kompakte arter blant hagen jasminer som er egnet for dyrking på små tomter. Hvis hagen er av begrenset størrelse, men du virkelig vil ha en slik plante i dine eiendeler, kan du plante en jordbær chubushnik.

Hvordan ser en busk ut?

Chubushnik jordbær er en av de mest kompakte formen – dens totale høyde er opp med et gjennomsnitt på 1,5. Foreløpig høres artsnavnet som “små-leaved mock orange”, som et synonym for “strawberry” han mottok for ikke typisk for denne type anlegg lukt – blomstene avgir en søt og berusende aroma av jordbær (Fragaria).

Småbladet chubushnik varierer med langsom vekst – den årlige økningen er ikke mer enn 7 cm.

Denne typen hagejasmin ser veldig fin ut, fordi diameteren på den tykke kronen er nesten lik høyden på bushen. Dens grener er oppreist, brune-røde, men under vekten av et stort antall små blader vil litt vende til bakken. Fra andre arter av chubushnikov adskiller små blader, opptil 2 cm i lengde, med skarpe spisser. Bagsiden av bladet er pubescent.

I det tredje året av livet blomstrer chubushnikene i små, hvite og duftende blomstrer. Blomstring varer 3 uker.

Varianter av småbladet jasmin

På grunnlag av jordbær chubushnika oppdrettere ved å krysse den med andre varianter brakt mange hybrider, som overfører den kompakte størrelse og den karakteristiske lukt av anlegget. Blant dem er det verdt å merke seg variasjonen:

  • Mont Blanc;
  • Snø snøskred;
  • naturforskere;
  • Grenadian mantle;
  • Avalanche;
  • Moonlight.

Særegenheter ved å vokse

Jordbærhagejasmin foretrekker solfylte steder og fruktbar jord. For landing er det nødvendig å plukke opp et godt opplyst hjørne i en seksjon hvor det ikke går utkast. Du kan plassere en buske under beskyttelse av høye trær eller bygninger. Landingskruen skal gjøres humus, og i leirejord – og en liten sand.

Når du planter en frøplante, bør det være et par centimeter for å utdype rotkraven – så det blir bedre å bush.

Ulempene ved sorten kan tilskrives ikke veldig høy frostmotstand – ved en temperatur på 15 grader under frysing fryser skuddene. Av denne grunn, på våren, trenger den falske jordbærjasminen sanitær beskjæring for å fjerne grenene som er skadet av frost.

I august kan du klemme spottene på skuddene, slik at de stoppet veksten, og treet måtte grove før det var kaldt vær.

Funksjoner av jordbær chubushnik (falsk jasmin) – video

Related  Obchod s hľuzovkami