delikat tomatsaftDet ser ut til at det ikke er noe enklere enn å høste tomatsaft for vinteren. Twisted tomater, tilberedt – og det er klart! Imidlertid kan en slik enkel bevaring bli bortskjemt hvis prosessen er ødelagt eller overdrevet med krydder. I tillegg er det ofte ofte nybegynnere feil i stedet for en deilig juice en viss konsistens, som mer ligner en flytende tomatpuré, og til og med bitter ettersmak. Men damene med et solidt reservoar av krukker i kjelleren vet hvilke grønnsaker som skal brukes bedre, for å få en søt, søt, moderat tykk juice og hva du kan legge til for å understreke smaken. La oss prøve sammen med dem å lage slik forberedelse, for ikke å gjenta sine egne og andres feil i fremtiden.

Utvelgelse og forberedelse av tomater

For tomatjuice trenger du ikke nødvendigvis vakre tomater fra hagen. Det viktigste er at de burde være godt modnet. Jo mer en tomat er moden, desto mer sukker inneholder den, og dermed blir ikke saften sur. Men de mislykkede grønnsakene, som er revet fra bushen på forhånd, kan helt ødelegge smaken og gjøre juice uegnet til konsum, fordi de vil gi ham bitterhet. Forresten, du kan ta enda litt bortskjemt tomater, men de må kuttes av.

For å gjøre saften søt og øm, er det bedre å bruke forskjellige varianter av tomat. Fra krem ​​alene vil det bli veldig tykt, og hvis du fortynner dem med store søte tomater, vil det forbedre smaken og fortynne konsistensen betydelig.

Vask alle grønnsaker grundig i rent vann, og legg særlig oppmerksomhet til festpunktet til peduncle – der er sand og jord samlet mest. Hvis tomater er planlagt å passere juiceren, kan du ikke kutte noe, unntatt skadede deler, selvfølgelig, fordi råtne tomater vil føre til at solnedgangen bare eksploderer.

Når det gjelder kjøttkvern, må stengelen nødvendigvis kuttes ut, og den resulterende massen skal oppsuges gjennom en sigte.

Iscenesatt matlaging av tomatjuice

Oppnådd juice fra en juicer eller kjøttkvern i en stor gryte og legg på en komfyr.

Når massen koke, legg til brannen og legg til 3 l juice:

  • 2 Laurushki;
  • 5 erter av sort pepper;
  • for 3 ts. salt og sukker.

Related  Proprietățile vindecătoare ale fructelor de ienupăr

Deretter koker billetten på lav varme i ca 20 minutter. Til slutt er det tilrådelig å velge en laurbær og pepper. Spred varm tomatsaft på steriliserte krukker, rull opp, legg bunnen og pakk den. Når bankene er avkjølt, legg bort for lagring i et mørkt, kjølig sted.