микроталасни инкубаторИнкубатор се може направити самостално за узгој сопствене стоке. За мали број јаја користите домаћи дизајн из микроталасне пећнице. У таквом инкубатору се ставља до 13 јаја.

Микроталасни инкубатор је добра алтернатива фабричком инкубатору. Осим тога, мали инкубатор је одличан за кокошке неснице. Користите велику инкубациону станицу да бисте уклонили мали број јаја није прикладно.

Уређај за инкубациону станицу

За састављање инкубатора неопходно је:

  • уклоните бочни поклопац микроталасне пећнице;
  • да се демонтира осветљени елемент;
  • Инсталирајте пластичну плочу на ротирајућој палети микроталасне пећнице.
  • уградити у поклопац микроталасне пећнице две жаруље са жаруљем;
  • На полеђини микроталасне рерне поставите резервоар за воду.

Јаја ће се окренути помоћу микроталасног мотора. Како би се осигурало да се пластична ладица не окреће, али се креће у праву линију, два водича су причвршћена на зидове микроталасне рерне. Могу се направити од металне углове.

Умјесто елемента за освијетљавање, на задњем зиду микроталасне рерне постављен је резервоар за воду. У поклопцу микроталасне мреже рупа се буша испод валовите цеви, кроз коју се вода може сипати у контејнер.

У бочним зидовима микроталасне пећнице су рупе за бушилице. Инсталирају се керамичке плочице, тако да се светлост и топлота жаруља расипају по целом подручју.

Ако не инсталирате такву плочицу, онда ће светлост сијалица директно падати на јаја. Због тога ће се загрејати неравномерно, а мање кокошака ће се извести. Керамичке плочице служе као гријач.

Уместо микрофонског дугмета за тајмер, уграђен је ручни сензор осветљења, на који су спојене две 60-ватне сијалице. Недостатак таквог дизајна је да вентилатор такође треба повезати са регулатором осветљења.

Ако ваша микровална пећница нема функцију печења која обезбеђује конвекцију, уградите хладњак са рачунара у микроталасну пећницу како бисте омогућили циркулацију ваздуха.

Означи јаја

Метална мрежа са мрежицом од око 2Кс2 цм постављена је на пластичну ладицу. Лежиште се поставља на металну иглу. Недостатак дизајна је да ће јаја која су постављена у спољне ћелије пасти током кретања палете.

Related  Ce este mai bine, un fântână abisiniană sau un puț?