benih kacang dalam siputPeas – loji curling kacang. Untuk penanamannya, banyak tukang kebun menggunakan trellises. Untuk mendapatkan penuaian kacang tanah secepat mungkin, perlu menanam benih. Semut kacang, ditanam dari anak benih, membawa panen sudah pada bulan ketiga setelah memindahkan anak benih ke tanah terbuka.

Untuk penanaman benih kacang menggunakan benih kacang yang sudah masak. Kacang polong dengan benih untuk benih dibiarkan masak pada semak hingga bulan Jun. Kacang yang tumbuh menjadi kuning, peduncle mereka benar-benar layu. Agar kacang-kacangan matang sepenuhnya, belukar perlu dirawat dengan racun serangga dan racun kulat.

Yang paling berbahaya untuk tumbuhan legum tahunan adalah kacang merah, kacang muda paling sering dijangkiti oleh spora “kaki hitam”. Juga melambatkan spora penyakit kulat ini perlit taman, jadi mereka perlu menguburkan semak kacang. Jika anda mengikuti semua peraturan ini untuk merawat kacang, anda akan membesar benih matang yang berkualiti, bersedia untuk bercambah.

Pengucupan benih kacang

Untuk mendapatkan benih dengan sistem akar yang kuat, kacang kacang bercambah di tanah berpasir berpasir. Cara percambahan ini tidak berkesan, kerana benih kacang menyimpan sedikit nutrien. Tidak seperti mentol tulip atau gondok, sistem akar kacang tidak mempunyai kekuatan yang cukup untuk masuk lebih dalam ke dalam tanah. Dengan percambahan tanah, benih kacang matang akan mengambil akar tidak lebih awal daripada dua minggu selepas ditanam dalam periuk, tetapi untuk membentuk sistem akar yang boleh memindahkan pemindahan ke tanah terbuka, kacang hanya boleh selepas tiga minggu.

Dengan kacang percambahan hidroponik membentuk sistem akar kuat dalam dua minggu. Sebulan kemudian, selepas mendarat di padang terbuka, semak kacang bunga akan berkembang, dan dalam enam minggu ia akan dapat menuai.

Untuk menanam pucuk hidroponik, banyak cahaya tiruan diperlukan. Hari cahaya benih perlu ditingkatkan hingga 16-18 jam sehari.

Untuk percambahan bibit kacang belukar yang baik. Kertas tandas tiga lapisan diletakkan di atas beg selophane. Ia dibasahkan dengan air, dan kemudian masak dalam benih matang benih kacang. Kertas dan selofan dilancarkan ke dalam roll, melembabkan dengan air, setiap “gegelung gegelung”. Apabila benih membentuk akar kuat, “siput” dibentangkan. Kemudian anda perlu menanam benih kacang di kawasan terbuka.