uzgajaju iz avokada jameAvokado je egzotično voće koje raste na visokom tropskom stablu. Iz toga fetusa kost može rasti sadnica jaka da uz pravilnu njegu naraste do 2,5 metara visine, ovisno o volumenu posude.

Nećete dobiti plodove s takvog stabla. To je urodilo plodom, potrebno je uliti plodnih grana na lageru, tako da mnogi ljubitelji egzotičnih biljaka uzgajaju avokado kao zeleno houseplant.

Mjesto za uzgoj avokada

Sadnice Avokado za normalan rast i razvoj veliku količinu sunčeve svjetlosti i topline je potrebno, tako da je lonac s biljke se stavlja na južnoj prozorskoj dasci. Korijenov sustav avokada ne podnosi stagnaciju vode. Stoga, prilikom sadnje sjemena, mora se uzeti u obzir nekoliko uvjeta:

  • Posuda za sadnju mora nužno biti napunjena labavom pješčanim ilovačkim tlom: temelj za smjesu tla je pijesak i lišće;
  • kako bi se zadržala vlaga, tlo je zamrljano;
  • zimi, zalijevanje se smanjuje tako da lišće stabla ne počne žućkati i pada.

Kao mulch možete koristiti sijeno, vrt perlit ili vermikulit. Da biste ukrasili lonac s stablom avokada, biljke možete uzgajati uzduž perimetra spremnika.

Top preljev i prerada avokada

Stablo avokada reagira vrlo dobro na gnojidbu. Ljeti se u tlo uvode fosforna i kalijevska gnojiva, a također se provodi i folijarno tretiranje otopinom vodikovog peroksida. Nakon prerade, lišće biljke će naći bogatu zelenu boju, stablo će formirati nove snažne izbojke.

Izrezivanje lišća sa suhim rubovima ne vrijedi, budući da stablo može umrijeti zbog nedovoljne formiranja klorofila. Takvi listovi uklanjaju se tek nakon što se formiraju zdravi izbojci.

Zimi, malo dušičnog gnojiva nanosi se na tlo kako bi se održala normalna boja lišća. Sve gornje odijelo vrši se u obliku toplih rješenja. U deset dijelova vode potrebno je otopiti jedan dio organskog gnojiva koji sadrži dušik. Imajte na umu da je taj udio neophodan prilikom pripreme otopine vodikovog peroksida.

U jesen se drvo može uvesti u tlo. Nakon šest mjeseci ovog sadržaja, stablo avokada će narasti do 2 m visine. Transplantat u većem loncu treba svaka tri mjeseca. Za dodatne drenaže na dnu posude s rupama za drenažu treba da se izlije slomljenu ciglu, dvorište perlit ili vermikulit.

Related  Выращивание зелёного лука на подоконнике