gerudi elektrikBor elektrik IE-1035. E-1 U2 direka untuk lubang penggerudian dengan diameter 3 hingga 16 mm dalam bahan tahan lama seperti logam, konkrit atau asfalt. Atas dasar gerudi elektrik ini, model dengan kon dalaman telah dibangunkan, serta alat dengan pengurang yang lebih berkuasa dan kemungkinan pengeboran terbalik.

Bor IE-1035. E-1 U2 dan pengubahsuaiannya dibuat di loji alat kuasa Rostov. Ia terdiri daripada bahagian elektrik, dengan pasti dilindungi oleh perumahan plastik tahan lasak, dan pengurangan logam dua peringkat. Mari kita perhatikan peranti electrotool lebih.

Reka Bentuk Unit Gear

Perumahan pengurangan gerudi elektrik sepenuhnya diperbuat daripada keluli tahan karat tebal 20 mm. Di dalam pengurangan terdapat dua gear logam, yang memastikan putaran unsur kerja dan kartrij. Pelinciran pengurang digunakan di kilang, pelinciran gear tambahan tidak diperlukan dalam tempoh 5 tahun dari tempoh jaminan.

Pengurang penggerudian yang diubahsuai “IE-1035. E-2 V2 “lebih rumit. Ia dilengkapi dengan kon dalaman yang direka untuk kerja gerudi tanpa kartrij. Dalam kerucut batin, latihan dengan bor kerongsang dipasang dari 3 hingga 16 mm. Juga dalam kerucut pengubahsuaian ini, anda boleh memasang muncung untuk mencampurkan konkrit. Lubang khas terletak di dinding sisi pengurang. Mereka berkhidmat untuk mengekstrak gerudi adalah lebih mudah.

Peranti bahagian elektrik

Di dalam perumahan plastik ada pemula dan rotor dengan penggulungan tembaga. Pemula diletakkan di dalam sarung plastik, yang melindunginya daripada kesan semasa operasi. Pemutar menganggap beban utama. Pengubah rotor IE-1035. E-3 V2 mempunyai fungsi pengeboran berbalik. Kotak gear melakukan fungsi pelunasan dan melembutkan getaran gerudi semasa operasi.

Pada hujung belakang gerudi ialah butang mula enjin, yang bertindak balas kepada daya menekan. Kelajuan boleh diselaraskan menggunakan suis yang terletak di atas butang mula.

Spesifikasi teknikal

Bor ini mempunyai enjin 1 kW, yang menjadikan alat ini cukup kuat untuk menggerudi balok logam tebal 50 mm. Latihan ini juga dilengkapi dengan perlindungan kerosakan mekanikal. Diameter maksimum penggerudian untuk logam adalah 13 mm, untuk kayu – 16 mm. Pada panel sisi gerudi elektrik adalah butang untuk operasi tetap. Oleh kerana dimensi padat kotak gear, gerudi boleh dipasang pada pendirian kerja.

Related  Bell’in abutilonunun özelliği nedir?