motoblock untuk rumah negaraMotoblock memudahkan pemprosesan plot taman. Selalunya, peranti ini dibeli untuk penanaman kawasan-kawasan kecil, jadi di bawah nama motoblock, perunding yang tidak bertanggungjawab atau tidak berpengalaman menjual penjual. Perbezaan antara penanam dan blok motor adalah tiada lampiran dipasang pada penanam. Dengan bantuan motoblock, anda tidak boleh hanya memupuk tanah, tetapi juga melonggarkannya, menanam tanaman dan menuai. Motoblocks dilengkapi sama ada enjin petrol atau diesel, dan petani adalah petrol atau elektrik.

Jenis enjin blok motor

Unit kuasa diesel lebih berkuasa dan tahan lama, tetapi lebih mahal untuk mengekalkan daripada petrol. Motoblock dengan enjin petrol boleh mengendalikan kawasan yang lebih kecil, tetapi perbaikannya lebih murah.

Untuk memperoleh blok motor dengan enjin diesel tidak masuk akal, jika kawasan tapak anda kurang dari 20 ekar. Wang yang anda akan menjimatkan bahan api, anda akan membelanjakan untuk membaiki motoblock diesel. Di samping itu, kos peralatan dengan enjin diesel jauh lebih tinggi daripada harga model petrol.

Berat motoblock bergantung kepada jenis enjin. Jika dua model dilengkapi dengan pelbagai jenis enjin, tetapi semua komponen lain adalah sama, maka enjin diesel dengan enjin diesel akan menjadi lebih berat.

Jenis transmisi tork ke roda jarak jauh

Dengan jenis penghantaran tork ke roda jarak jauh, blok motor adalah tali pinggang dan gear. Penghantaran tali pinggang sering gagal, tetapi kerosakan tidak mendatangkan bahaya kepada enjin. Selepas operasi yang panjang, salah satu tali pinggang boleh koyak, yang mudah diganti, atau aci berfungsi perlu dilincirkan.

Gear gear tidak teratur, tetapi jika terdapat kerosakan, maka pembaikan perlu dibelanjakan. Ia adalah perlu untuk menggantikan gear, dan juga untuk memeriksa keadaan enjin, kerana jika salah satu gearwheels macet, motor boleh terlalu panas dan gagal.

Related  Kanak-kanak tumbuh di pembiakan kambing untuk pemula

Penyejukan blok motor

Motoblock boleh didapati dengan penyejukan udara atau air. Model dengan penyejukan air boleh berfungsi untuk jangka masa yang panjang, dan penyejukan udara tidak memerlukan kos penyelenggaraan yang besar dan mengurangkan berat motoblok dengan ketara.

Jika anda membeli blok motor untuk memproses plot lebih daripada 60 hektar, dan akan membawa barangan yang beratnya lebih daripada satu tan, kemudian beli blok motor dengan penyejukan air. Untuk rawatan kawasan pinggir bandar, model dengan penyejukan udara atau tanpa penyejukan akan dilakukan.

Aksesori tambahan

Perlu diberi perhatian kepada komponen blok motor. Biasanya, pemotong penggerudian aktif dibekalkan dengan blok motor. Untuk memudahkan menetapkan kerja, pemotong mesti mempunyai kotak gear berasingan. Untuk rawatan tanah berat, pelbagai kelajuan dan strok belakang kilang diperlukan. Untuk mempercepatkan penuaian, muncung khas dibekalkan dengan blok motor.