hönen har en god hörselHönor höra såväl som människor. De har två öron – en på varje sida av huvudet, membran, yttre, mellersta och inre öra, som vår. De kan fånga ljudvågor och överföra dem till innerörat.

öronen är täckta med fjädrarÖron i kycklingar är praktiskt taget osynliga, eftersom de är täckta med fjädrar. Öronens lopp är emellertid vanligtvis välskälbara. Det här är en myt att färgen på öratlubben i kycklingarna kan bestämma äggets färg, men ofta, kycklingar med vita lövbärar bär vita ägg och med rödbrunbrun. Ändå, i kycklingarna i den amerikanska rasen, som bär blåa ägg, är öronens lopp inte alls den färgen!

blå äggTill skillnad från människor som tenderar att försämras med ålder, kan kycklingarna reparera skadade hörselceller, så att deras hörsel förblir bra under hela livet. För kycklingar är detta viktigt, eftersom de ligger på ett lågt stadium av livsmedelskedjan, och någon signal om en rovdjurs inflytande är avgörande för fågeln. Det är sant att kycklingar kan se hur långt ljudkällan är och bedöma hur länge ljudet har nått sina öron.

höna med kycklingarHönor, medan de fortfarande är i ägget, kan höra kacklinghönahönan. Embryot börjar hämta ljud runt inkubationsperiodens 12: e dag. Knappt kläcker, kycklingen reagerar redan på de ljud som kycklingen gör, och letar efter frön eller buggar i marken. Och om du trycker på fingret nära matningen, kommer chicken från brödet skynda sig för att utforska denna plats.

Baserat på min personliga erfarenhet fann jag att kycklingarna inte bryr sig om högljudda ljud. De är inte ens rädda för fyrverkerier. Och när jag byggde ett kycklingkopp för några år sedan med ett elverktyg blinkade de inte ens ett öga. Men en bit duk som klappar från vinden över huvudet gör dem panik. Min teori är att högljudda ljud inte orsakar kycklingföreningar med fara, men ljudet av en klappstjärna liknar flapping av en hawk, en uggla eller en örn.

Related  Ett enkelt sätt att skydda vatten från att frysa i vattentanken (utan att använda el)

Det verkar som att kycklingarna gillar att lyssna på klassisk musik. Resultaten av forskningen har lett till att några kommersiella gårdar inkluderar klassiska verk i kycklingkoderna. De tror att detta lugnar de dominerande hönsna i förpackningen, och därför minskar antalet beteendemässiga problem. Dessutom påverkar sådan musik fördelaktigt antalet (och storleken) av ägg i höns. Skär så Mozart och gör dig redo för att samla ägg!