nežno cvetenje jasminaKulturne “zahteve” tropske rastline so preproste, vendar zahtevajo skladnost s vrtnarjem. Sajenje in skrb za jasmin grmičevje ima značilnosti, ki bodo, če bodo opazne, rastlina zadovoljna z bogatim cvetenjem, kot je prikazano na fotografiji, in z občutljivo aromo.

Zakaj lajš obrezovanje

močno obrezovanje jasminaJasmine gojijo za intenzivno aromo na vrtu in lepe nežne cvetove. Obrezovanje jasmina spomladi sledi več namenom:

 • izboljšati videz rastline;
 • okrepiti in pomladiti grm;
 • podaljša cvetoče obdobje;
 • povečati število socvetja in njihovo velikost.

Odstranjevanje dolgih vej jasmina pomaga oblikovati simetrijo ali dati želeno obliko. Močno zaraščeni grmovnici so redčeni, da bi dobili mlade močne poganjke. Odrežite konce veje dolžine približno 40 cm ali popolnoma odstranite na tleh. Snemanje, starejše od 10 let, je treba zmanjšati.

Po obrezovanju morajo biti kosi jasmina zatesnjeni z vrtno ograjo, da se ohrani zdravje grmovja.

odstranitev suhih poganjkovRastoče rastline na vrtu pomeni redno nego, jasmin brez starih socvetij in nepotrebnih poganjkov. Po zimi zamrznjene veje, korenine na površini zemlje.

Ob oblikovanju obrezovanja jasmina spomladi bo pripravila rastlino za cvetenje in povečala število mladih poganjkov, ki bodo dali sijaj in skriti bared debla. Spomladi, preden se rastlina “zbudi”, prereže stara veja s tlemi ali jih skrajša za tretjino dolžine.

Obrezovanje jasmina spomladi bo oblikovala rastlino, odstranila šibke in skrajšala predolge veje, omogočila nove poganjke, ki bodo povečale sijaj grmičevja.

Sčasoma postane starejša rastlina, pojavijo se bolj »divje« poganjki, ki nimajo obremenitve, ampak se aktivno hranijo iz korenin. To močno vpliva na estetiko in zdravje rastline. Spomladi ali jeseni odstranite nepotrebne vejice, razrežite notranji prostor grmovja.

pomlajevanje jasminaZnačilnosti obrezovanja jasmina:

 1. 3 leta po pristanku na stalni lokaciji izvedite primarno “odbojko” jasmina.
 2. Pomladno delo se začne pred pojavom ledvic.
 3. Dve letni poganjki se ne dotikajo, so odgovorni za razvoj koreninskega sistema, oblikovanje krošnje in sproščanje cvetnih postelj.
 4. Da bi dobili lepo in kakovostno krono, opazujte višino grmičevja približno 2 metra.
 5. Prvo, ki se obrezuje suhih, bolnih, ukrivljenih poganjkov in vej, starejših od treh let brez cvetnih brstov.
 6. Pri obrezovanju za pomlajevanje potrebujejo grmičevje sedem let in več. Pustite zdrave in močne debla (1/3) v višino do pol metra, druge pa odstranite pod korenino, pokrito z vrtnim var. To zagotavlja prihod sončne svetlobe in spodbuja rast novih podružnic. Naslednje leto se tretjina levo starega debla razreže, do konca tretjega leta je treba zaključiti obrezovanje starih vej.
 7. Razrezi, ki prihajajo iz zemlje iz grma, so izrezani, niso primerni za tvorbo rastlin.

Related  Majestic dekoracija deželne ploskve – zlati kriki cinquefoil grmičevja

Pristanek v tla

dišeči cvetovi jasminaZa dekoracijo mesta je izbrana sorta, ki ustreza namenu:

 • živeče žive meje;
 • Dekoracija travnikov;
 • dekoracija arbov.

Višina jasmina je od 1 do 3 metra. Lianas raste kot trta. Rastlina se čuti čudovito na rešetki ali pokrito teraso.

Čas

Iztovarjanje jasmina v odprtem prostoru priporočamo spomladi v določenem vremenu ali v septembru, tako da je grm, ki je dobil ustrezno oskrbo, uspelo vzeti koren za prihajajoče prezimovanje.

Obrat bo imel manj stresa, če je to storjeno zvečer, med dežjem ali oblačno vreme.

Opozoriti je, da je zasad jasmina spomladi bolj prijeten, verjetnost zmrzali se zmanjša in dovolj časa za ukoreninjenje. Pomembno je, da se sadik prenese na tla, preden se prvi listi raztopijo, drugače je ranljiv in lahko umre.

Izberite lokacijo

Jasmine raste v državiTla v kraju, kjer so posadili sadijo, so dobro izsušene, vlažne in zmerno plodne. Jasmin potrebuje sončno svetlobo najmanj 4 ure na dan, z dolgimi svetlobnimi žarki, bo cvetel obilno in dolgotrajen. Zasajene v senci grmičevja še slabše razvijajo krono, cvetovi so redki in majhni.

Vsaka rastlina potrebuje vsaj 3 metre prostora za zdrav razvoj koreninskega sistema in tvorjenje krone za kaljenje. Pri ustvarjanju živega ograja se grmičevje postavlja vsakih 50 cm.

Življenjski cikel jasmina je vsaj 10 let, zato skrbno izberite kraj, kjer bo posadil sadilec.

Priprava pitov

Pred sajenjem jasmina spomladi ali jeseni pripravite jamo. Globina odprtine je do 70 cm, širina je do 60 cm. Na prostem dnu je pokrita plast drenaže iz peska in drobljenega kamna (20 cm). Za vzdrževanje jame v tem stanju potrebujemo nekaj dni za ogrevanje sonca.

Pri sajenju jasmina so korenine pokrita s tlemi, ki vključuje:

 • šota;
 • pepel;
 • humus;
 • černozem;
 • pesek.

Pri izbiri različnih jasmina upoštevajte njegovo cvetenje. Nekateri grmovi utopijo v cvetu od junija do avgusta, drugi pa od aprila do junija.

Postopek sajenja sadik

Jasmine bush v bližini hišeOdgovoren trenutek, na katerega je odvisno prihodnje stanje jasmina, je skrbno pripravljen:

 1. Pripravljena zemeljska mešanica se vlije v izkopano jamo, da se oblikuje nasip.
 2. Preglejte koreninski sistem sadika. Suhi, poškodovani procesi se odstranijo s prunerjem.
 3. Postavite na površino korenin zemlje in poglobite. Koreninski vrat je na tleh, zato ga ni dovoljeno spustiti v tla več kot 3 cm.
 4. Potresemo tla in strgamo jamo.
 5. Nalijte vodo s hitrostjo 2 vedra vode na grmičevje.
 6. Razpršite mulčo, da zadržite vlago in preprečite rast plevela. Uporabljajte igle, šota ali žaganje.

Related  Živahen primer prilagajanja je drevo

Skrb za grm

Cvetenje na vrtu jasmina je ponos vrtnarja, za katerega skrb in gojenje niso le besede. Grm je nezahteven, vendar to ne pomeni, da mu ni treba skrbeti.

Oplenite rastlino, preden jo pripravite na rast (spomladi). Uporabljajte mineralna gnojila. Sestava na 10 litrov vode:

 • superfosfat 30 g;
 • sečnina 15 g;
 • kalijev sulfid 15 g.

Ta življenjski koktajl je dovolj za 2 grmovja. Ne zanemarjajte gnojevke, ki vsebuje potrebne elemente v sledovih in snovi. Pred tem je mešanica v razmerju 1:10 (gnoj / voda) stati nekaj dni in vodo griz.

Krmni jasmin z pepelom, ki se pridobiva iz kostanja z vejami sadnega drevja. Grm je potrebno redno zalivanje v času cvetenja.

Reprodukcija

potaknjenci jasmina za razmnoževanjeRast jasmina je lahko iz semen, plasti in potaknjencev.

Če želite čim prej dobiti čudovit jasminski grm z belimi cvetovi, izberite preproste rešitve: potaknjenci in potaknjenci.

To je neučinkovito, če želite saditi seme jasmina v tleh, če poskušate dobiti morje dišečih cvetov na grmovju. Cvetenje je možno le po 7 letih. Lažje je uporabiti tehniko ostankov, v kateri je dobljena polnopravna kopija z visoko stopnjo verjetnosti.

Razmnoževanje potaknjencev jasmina spomladi je najbolj priljubljen način za poučevanje nove rastline, ki ne zahteva človeške energije. Odrezajte stranske poganjke s socvetjem, skrajšajte do 5 cm, vendar se prepričajte, da sta v veji vsaj dva internodija in dva para listov.

koreninjenje potaknjencev jasminaZa sajenje in poznejša skrb, da bi dobili korenine na potaknjenci vrta jasmina je lahko, ga drži v stoječi vodi za približno 2 tedna ali v mešanici pesek-šote. V tleh poglobitev potegnite pod kotom, nato pokrijte s plastičnimi posodami ali polietilenom, da ohranite stalno vlago in temperaturo.

Za razvoj koreninskega sistema se voda redno vlije in olajša. Konec poletja bo pripravljena nova kopija jasmina, ki je zasajena jeseni na stalnem mestu.

Related  Gnojilo za travnik: lastnosti krmljenja in izbira sredstev

najljubši jasminPreden pomnožite jasminski grm, si oglejte fotografije različnih sort. Morda je smiselno vzgajati in skrbeti za mesto drugih vrst, ki se bodo razlikovale po velikosti cvetja, barve in višine grmovja.

Video o razmnoževanju jasmina s plastmi