bele bele akacijevostiV južnih predelih in v zmerni coni dobro bele bakra. Njena saditev in oskrba ni težko: samo upoštevajte značilnosti nezahtevnega lesa.

Drevesa so nepogrešljiv element urejanja krajine in bela akacija je odlična za to nalogo. Ima dekorativni videz, njeno cvetje izžareva prijetno, a nevsiljivo aromo, posebna skrb za rastlino pa ni potrebna. Poleg tega prenaša neugodne vremenske razmere in hitro raste, tudi v srednjem pasu.

Poznavanje z belim akacijevom

bela akacija v parkuZ botanskega vidika je ime vrste napačno: z “bela akacija” pomeni robinija lažne akacije. Ona je najbližji sorodnik akacijeve “resnične”, ki vstopa z njo v družino Bobov, vendar so rastlinski rodovi drugačni.

. To je širjenje drevo z naluknjano krono, doseže višino do 18 m je zelo hitro narašča: po 3 letih življenja se podaljša do 5 m Listi so svetlo zelene barve .. Cvetovi, ki dekorirajo drevo od konca maja do julija, so kot majhne beline. Zbrani so v skrivajočih grozdih. Inflorescences prijetno dišijo in pritegnejo čebele, zato je drevo satje.

V južnih regijah kobilic – zimzeleno, vendar v srednjem pogoji voznega pasu, da listi, ki jeseni postane zlate barve ubranil strel.

Odrasle bele akacijeve drevesniceRobinia je dragocena dekorativna kultura. Uporablja se v skupinskih in posameznih nasadih za okraševanje parcel v bližini hiš in institucij, ulic, poti in parkov. Njeno lepoto lahko cenite na fotografiji belega akacijevega pokrajinskega oblikovanja.

Vsako leto kobilic dodaja do višine približno 80-100 cm (še posebej intenzivno rasti v mladih dreves) in širino krošnje – 30 cm.

Iztovarjanje

sadike bele akacijeObstajajo dva načina razmnoževanja – s semeni (grizenje v rastlinjaku) in z radikalno rastjo. Druga možnost se pogosteje uporablja, ker je hitrejša in lažja.

Pripravite se na sajenje z izbiro lokacije. Za to je koristno poznati želje robinia:

  • drevo ljubi sončno svetlobo, zato je priporočljivo, da ga posadimo na odprtih območjih;
  • lažna akacija prenaša onesnaženost zraka in je primerna za krajinsko obmoćje v mestih in regijah s slabo ekologijo;
  • rastlin trdnost: se lahko posadili v zmernem podnebju, saj odrasli osebki prenese temperature do -35 ° C;
  • boleče reagira na hladen veter in prepih;
  • je nezahtevna v tleh, vendar raje lahka podlaga (brez ali minimalne gline) in ne prenaša stoječe vode.

Related  Vrste in sorte tuje, gojene na primestnih območjih

Sajenje in skrb za belo akacijo, katere fotografija ne prinaša lepote drevesa, ni posebej težavna. Upoštevati moramo podnebje: če je za regijo značilno severno vetrovo, je priporočljivo, da na kraju, kjer so zaščiteni, posadi bele akacije. Na primer, za steno hiše ali drevesa z gosto krono.

skrb za belo akacijoOdrasla drevesa ponavadi dajo bazalne poganjke. Dovolj je, da izkopljete proces in ga posadite na novo mesto. Če želite to narediti, naredite majhno jamo, v njej določite rastlino in odnesite tla. Zelo kmalu se bo saditev navadila in se bo hitro rastla.

Bela akacija ni všeč neurejena zemljišča. Zato je treba bazalno območje plevel, odstraniti plevel z dolgimi koreninami in mulčenje. Iz istega razloga drevesa ni priporočljivo saditi v bližini sadnih dreves, ki imajo razvit koreninski sistem.

Težko je pomnožiti robinijo z lažnimi akacijevimi semeni. Fižol zreli do konca novembra, po katerem se zbirajo in shranjujejo v papirju v hladilniku. Najboljši čas za saditev je pomlad.

Semena mora opraviti pred setvijo: oplaščenje z vrelo vodo in 12-urno potopitev v hladno vodo. Nato so zasajene v neobdelanih tleh ali v rastlinjaku. Optimalna temperatura za razvoj mlade bele akacije je od 22 ° C do 25 ° C. Do konca leta sadike dosežejo 1 m. Naslednje pomladi se lahko presadijo na stalno mesto.

Razdalja med zasajenim semenom mora biti najmanj 20 cm.

Navodila za nego

zavetje za zimoPosebna skrb je potrebna za mlade sadike. Tla okoli njih je treba redno plevela in olajšati. Da rastlina raste hitreje, je priporočljivo, da se organsko top preliv in ga spray s fistostimulator (na primer, “Epin”). V regijah z mrzlo zimo so mladi primerki zaščiteni tako, da ne umrejo zaradi zmrzali.

Related  Spoznajte Kalanchoe Kalandhivo

Odrasla bela akacija je nezahtevna za nego. Ni jih treba izolirati za zimo. Običajno je drevo vsebovano z naravnimi padavinami, zato bo potrebno dodatno zalivanje le v zelo sušnem poletju.

Plus bela akacija – zavidljiva odpornost na škodljivce in bolezni.

Vsi robynii se dobro odzivajo na uvedbo ekološke pridelave. Odličen izsušen gnoj. Na plodnih tleh bo zadostovalo dve dodatki: v začetku spomladi in na začetku cvetenja in ne izčrpanih, se vsak mesec opliva.

Bela akacija je zelo primerna za tvorbo krone in transfernih potaknjencev. Optimalen čas za postopek je zgodnji pomlad. Odstranite suhe poganjke in poganjate okoli korenin.

Sajenje belega akacije in zapuščanje v predmestjih (kot tudi v drugih regijah s podobnim podnebjem) ne potrebuje veliko časa in truda. Glavna stvar je izbrati svetlo mesto za drevo brez stagnacije vode. Mladi osebki zahteva malo več pozornosti: zalivanje in zavetje za zimo, in odraslih kobilica odlično rastejo brez posebne skrbi, navdušenje oko s snežno belo grozdov cvetja.

Video o beli akaciji