Pet djevojčica djevojčica na rešetki rabitsaPlodovi divljih (djevojčica) grožđa su nejestivi, ali vinove loze ove biljke su vrlo ukrasne. Listovi najraširenijih vrsta jeseni dobivaju šik crvenu ili crvenu boju različitih nijansi i lijepo se ističu u pozadini ostatka zelenila. Biljka je nepretenciozna za mjesto sadnje i vrstu tla, ali da raste bujne grmlje, potrebno je slijediti jednostavne preporuke za sadnju i brigu za divlje grožđe.

Gdje biljka divlje grožđe

Zelena sjenicaČesto ljetni stanovnici daju ukrasnu lijanu samo zato što ne znaju kako uzgajati grožđe u zemlji. Teško je pronaći više letargičan biljka od djevojčice. Raste čak iu dubokoj sjeni, ne zahtijeva česte gnojiva i navodnjavanje. Unatoč takvoj nepretencioznosti, još je bolje posaditi na sunčanoj strani – tako da grm brže raste, lišće će biti veće i slikovitije.

Za sadnju, uzgojeno tlo s bilo kojim Ph. Ako bi biljka trebala posaditi u dobro njegovanom, korovom obraslom ili stjenovitom prostoru, priprema se prostrana rupa za sadnju širine i dubine od 50 cm, a pokriva se plodnim tlom uz dodavanje humusa. Ovo punjenje će biti dovoljno da biljka raste i dobije potrebnu prehranu 2-3 godine. Nakon konačnog ukorjenjivanja, njegov korijenni sustav će se nositi s preprekama.

Luk djevojčica grožđaDivlji grožđe, s najvećim dijelom grma, praktički ne zauzima korisno područje, budući da raste grožđe u zemlji, ona je posađeno na mjestima neprikladnom za rast drugih vrtnih i vrtnih biljaka. Lianas djevičanski grožđe prikladni su za takve namjene:

  • Sjenčanje sjenice.
  • Raspored živice.
  • Uređaj luka.
  • Dekoracija zidova starih, ruševnih zgrada.

Nemojte zaboraviti da brzo rastuće biljke trebaju podršku, tako da od samog početka stvaraju uvjete za njega, tako da liane mogu ići gore. To se ne odnosi na slučajeve kada se planira staviti vina na tlo u obliku tepiha.

Kako saditi divlje grožđe

Sadnja mliječnih grožđaJela za sadnju popunjava se s pola plodnog tla s dodatkom humusa, a biljka se nalazi u njemu. Ako je zemlja prilično labav i plodna, dovoljno je kopati malu rupu u kojoj možete slobodno distribuirati korijene grožđa. Pokrivajući rupu s tlom, obilno je potopljena vodom.

Related  Upoznajte Kalanchoe Kalandhivu

Mladi izbojci divljeg grožđaTreba osigurati da je mjesto prethodnog rasta sadnica na razini tla. Produbljivanje biljke izazvat će neurednu formaciju cigle, borba protiv koje će trebati puno vremena i truda. Ako se tlo odmaknulo nakon zalijevanja, a grm je pao s tlom, trebao bi biti podignut, nježno uhvativši drvo blizu tla. Nakon toga izlijevaju zemlju i ponovno vode biljku.

Ne preporuča se presađivanje biljke starijih od dvije godine, budući da se proces razgraničenja može poremetiti, a potrebno je dodatno obrezivanje kako bi se pravilno oblikovao grm.

Njega mladih sadnica divljeg grožđa

Briga za sadnice divljeg grožđaBiljke će brzo preživjeti ako se tlo stalno održava u vlažnom stanju, stoga, tijekom prvog tjedna nakon sadnje, briga za sadnice grožđa sastoji se od redovitog navodnjavanja. U toplom vremenu, to se radi rano ujutro ili navečer, a nužno s toplom vodom. Za bolje zadržavanje vlage preporuča se da rupa bude prekrivena drvenom korom ili tresetom.

Mlade biljke ne mogu se držati na rešetki, tako da trebaju vezati meko deblo. Za nekoliko godina, potreba za takvim podvezom će nestati, jer će se biljka samostalno pričvrstiti na ogradu, rešetku sjenice ili zid strukture s antenama ili usisnim čašama na stabljici. Za divlje grožđe su potrebni samo prve 2-3 godine nakon sadnje, nakon čega za zimu možete jednostavno pokriti bazalnu posudu s slojem humusa. O tome kako se brinuti za divlje grožđe, možete vidjeti lekciju iz videa koja se pridaje članku.

Dio njege djevojčica je da sadrži ograničenja njegova rasta. Postrojenje intenzivno omogućuje korijenskim sestrom, koji može zgrabiti prostor koji nije namijenjen za njega. U drugoj polovici ljeta grmlja se pregledavaju nekoliko puta, a novoizgrađeni izbojci su iskopani. Nove grmlje mogu se presađivati ​​za daljnje uređenje stranice.

Obrezivanje divljih grožđa

Obrezivanje divljih grožđaU trećoj godini rasta grožđa u listovima lišća počinju formirati izbojci ili očinici. Što je takav proces, to je sjajniji grm. Potaknuti njihovo stvaranje može biti proljeće obrezivanje trepavica. Skraćivanje vinove loze vrši se na željenu dužinu i nema ograničenja. Ako uklonite većinu pucanja, to neće utjecati na održivost klackalice – ona će osloboditi bočne izbojke i opet doseći istu veličinu.

Related  Vrste i sorte thuja uzgojenih u predgrađima

Ograda balkona s divljim grožđemAko planirate brtvljenje balkona s trepavicama grožđa, trebali bi ih staviti na zid kuće i otići do stuba kako bi se uklonio strast, sve dok liana ne dosegne željenu visinu. Nakon toga, već s balkona, obavlja se obrezivanje, što pridonosi rastu zelene mase. U proljeće se uklanjaju sve suhe grane, vjetar koji je izvukao s njihova mjesta vezan je, a preveliki izbori skraćeni. Oblikovanje rezidbe provodi se tijekom prve polovice ljeta, a na jesen su novo prerani krajevi izbojaka vezani, tako da ih vjetar ne smeta.

Videozapisi o divljih grožđa