Iznenađujuće lijepa vretenaJesen ne izgleda dosadno ako postoji vreteno na mjestu. Biljka predstavlja grm, stablo ili kukičani tepih. Ukrasno u ljepoti raznobojnih kožastog lišća, naušnica od otrovnih plodova. Sadnja i briga za prosijavanje breze je uzbudljiva aktivnost.

Vijak vretena primjenjuje se u kulturi

Beresket bobice su nejestiveListovi vretena predstavljaju biljke između listopadnih i zimzelenih vrsta. U prirodi se javlja u podgrušenju srednjeg pojasa, ponekad u tropima. Koristi se u kulturi za krajobraznu vrtlarstvo. Dekorativnost leži u jesenjoj boji listova, visećim naušnicama svijetlih nejestivih sjemenki. Kulturni oblici su izgubili visok rast, pojavile su se patuljaste sorte.

Kao primjeri različitih oblika držanja vretena, razmotrite nekoliko stotina vrsta:

  • Europski, predstavlja nisko stablo ili grm, u jesen ljubičasto s narančastim naušnicama od voća;
  • krilati, grmovi u 2 metra, rastu divlji u obliku podgrupa na Dalekom Istoku, u jesenskoj crvenoj;
  • Forchuna, pukotina grmljavina s raznobojnim kožnatim listovima, domovinom Kine;
  • Japanski, zimzeleni grm koji može rasti kod kuće i koristi se za uzgoj bonsai stabla.

Sreća u fotografiji krajolika

Fortychule FortychuleGrmlje se razlikuje od ukrasne prirode lišća. Među mnogobrojnim raznovrsnim sortama nalazi se rubna i uočena, s bijelim i žutim ornamentima na zelenoj površini. U ovom slučaju, veliki listovi, kožasti do dodira, čvrsto drže oblik.

Forchuna za ukrašavanje srednjeg remena je neophodan grm. Tvornica pokrova zemlje je zimzelena. Vrijedi pokriti za zimu nizak grm, s prolaskom snijega svijetla sočna mrlja vraća ljeto. Osim toga, grmlje se može očistiti i dobro održava oblik.

Fortuneova vretena je dobro oblikovanaCvijeće skrovište bukve klice diskretno na pozadini izbrazdano lišće. No, u jesen grm oblači na naušnicama od nejestivih bobica. Samo puzavni oblik zimzelene biljke može se sačuvati od zamrzavanja gdje mraz dostiže -20 stupnjeva. Pokrijte grmlje kasne jeseni kako biste izbjegli izlazak. Materijal za pokrivanje može biti borovica i velike čipove koji prolaze kroz zrak.

Druga svojstva Fortune koriste dizajneri. Duljina od 3 metra Liana može se penjati na vertikalne zidove. Kako ne bi skliznuo, potrebno je pripremiti potpore za koje će se održavati zračni korijeni. Na taj način možete odstraniti od nepristupačnih očiju odlagališta otpada, zgrade.Potres u krajoliku

Uzgoj vretena

Reprodukcija vretena u prirodnim uvjetima nastaje zbog prijenosa sjemena pticama. Bobice su otrovne ljudima, ali za ptice služe kao hrana u zimskim mjesecima.

U kulturnim uvjetima lakše je propagirati korijenski slojevi i reznice iz proljeće – klasičnih metoda. Za to, u proljeće, lignified reznice su ukorijenjene u stakleniku, sadnju razvijenih biljaka u tlu u kolovozu.

Izgled breskve u jesenJednostavan način uzgoja je ukorjenjivanje grane u prikopu. Budući da vretena imaju tendenciju oslobađanja korijena u internodama, grančica je pričvršćena na tlo i pokopana je mala krpa na kojoj su stvoreni korijeni. Kasnije je grana odvojena od maternice. U dizajnu krajolika, vreteno u jesen, kao na fotografiji, neophodno je.

On, sa svojom pobjedonosnom bojom, podsjeća da je život vječan i da nema prigode za očajem. Jesen ima svoje boje. I sivi oblačni dan postaje svjetliji. Dizajneri vole koristiti u ekspoziciji i samostalnim stablima, odjevenim u šareno lišće, svijetle grozdove bobica.

Neočekivano zaboravljene, vretena se ponovno pojavila u uređenju imanja.

Što trebate znati o vretenoj travi

Vreteno voli sjenovita mjestaZa vrtlarenje koriste se kulturni oblici biljaka, patuljastih sorti i grmlja. Gdje je hladno zimi, usamljene biljke se uzgajaju u loncima i kadama, za zimu, odvodeći ih na hladno mjesto.

U prirodi, vretena lišće rastu ispod krošnje stabala. S jakim sunčanim bojama, ukrašavanje lišća je izgubljeno. Najbolja temperatura za biljke je 18-22 stupnja. Što je toplije, češće morate navlažiti lišće i drvo zemlje. Ako zimski vreteno treba biti na otvorenom, njezine grane trebaju zaštitu. Najbolje je napraviti grm bijelog kaputa iz kora od crnogorice.

Biljka je otrovna. Samo 35 bobica za odraslu osobu – smrtonosna doza. Ne možete ga staviti na mjesto koje je dostupno djeci.

Gdje staviti biljka u zemlju

Vreteno MaacaAko trebate uzgajati usamljeno stablo, to će učiniti Maeca spindleboard. Ova vrsta voli sunčevu svjetlost i ne tolerira hlad. Za europske sorte najbolje mjesto bit će sjena odraslih stabala.

Za živicu trebate kupiti Saskha ili saharinsku vretenu. Ove biljke daju korijenje grane i pokrivač na zemlji.

Tlo pod vretenom mora biti lagano s alkalnom ili neutralnom reakcijom. Biljka ne voli glinu, s zahvalnošću se odnosi na mineralni gornji oblog.

Zalijevanje grma treba biti umjereno. Svi vreteni ne vole vlagu stagnacije i visoku podzemnu vodu.

Kako rasti usamljeno stablo u kulturi posude

Vreteno u loncuKao i svaka mala, brzo rastuća biljka, vreteno lišće se sadi u kontejner malog volumena, u laganu zemlju. Prvo presaditi svake godine, a zatim rjeđe. Ljeti, kultura se čuva na ulici, za zimsko razdoblje se dogovaraju u hladnoj sobi s temperaturom iznad 5 stupnjeva.

U toploj sobi, biljka će također zimovati, ali može izgubiti svoje lišće. Držite biljku u zatvorenom prostoru nije lako. Listovi su izgubljeni od vrućine, plijesni od vlage, blijede u sjeni.

Prilagođena za uzgoj kao biljka. Japanski vreteno. Njegove kožne plavo-zelene lišće su stabilnije. Tijekom rasta, mladi stablo je deformiran, stvarajući bizarne zavoje grana. 

Evanđelje u vrtu – video

https://www.youtube.com/watch?v=-JPXWb1OOjs