Savršeno odabrani lonac i cvijet KalanchoeKalanchoe biljka, koja nam je došla iz Madagaskara, privlači pažnju mnogih naših sunarodnjaka, jer nema samo ljekovita svojstva, već i prekrasan izgled. Među brojnim vrstama ove biljke, potrebno je razlikovati Mini Mix razred, koji se razlikuje u malim veličinama, kao i obilne guste cvatnje. Danas se Kalanchoe može kupiti u specijaliziranim cvjećarnicama i odabrati biljku boje koje odgovaraju vlasniku na najbolji način.

Botaničke značajke cvijeta

Obilje cvjetanje Kalanchoe mini mixLatinski naziv Kalanchoe Mini Mix napisan je kao Kalanhoe Mini Mix, a biljka je dobro uspostavljena kod kuće bez obzira na klimatsku zonu. Vrlo često ova biljka privlači ljude zbog činjenice da njezino cvijeće može biti crveno, žuto, bijelo, ružičasto i čak narančasto što će na prozoru stvoriti neopisivu ljepotu. Kako bi postrojenje moglo dobro rasti, potrebno je pratiti ne samo temperaturni režim već i potrebnu razinu vlage. Sastav tla treba sadržavati sljedeće komponente:

  • Leafy tlo.
  • Pijesak.
  • Dern.
  • Humus.

Omjer tih sastojaka trebao bi biti 1: 1: 1: 1, a donji dio lonca mora napraviti odvod, čija debljina mora biti najmanje 2 cm.

Pravilno sadnja i zalijevanje biljke

Cvjetovi Kalanchoe dolaze u različitim bojamaNajčešće Kalanchoe dekorativni Mini Mix reproducira se reznicama, koje imaju prilično dobro korijenje. Zahvaljujući tome, nakon odvajanja od glavnog grma reznica i pravilne njege biljke, nakon godinu dana Kalanchoe svibanj početi cvatu. Što se tiče transplantacije, za mlade biljke treba obaviti jednom godišnje, potičući tlo korisnim gnojivima. Kada Kalanchoe ima 4 godine, biljka može biti transplantirana jednom u 3 godine, koristeći lonac odgovarajuće veličine za to. Nema poteškoća s transplantacijom Kalanchoea nakon što se kupnja ne dogodi, jer se jednostavno duboko u zemlju zakopava s visinom vrata maternice.

S obzirom na tropsko podrijetlo ovog cvijeta, zalijevanje ne bi trebalo biti vrlo česte, jer inače postoji opasnost od oštećenja bolesti, kao i truljenje biljke. Obično se zalijevanje obavlja jednom svakih 12-14 dana, kada tlo postane jako suho, ali u ljetnom razdoblju zalijevanje se može obaviti jednom u 7-8 dana. Dobar pokazatelj ovdje su lišće, a kad su jako opušteni – ovo je prvi znak prekomjernog navodnjavanja.

Gdje staviti lonac s cvijetom?

Najbolje i najsjajnije bojePravilna briga za Kalanchoe Mini Mix kod kuće omogućuje vam učinkovito upravljanje obiljem njegovog cvjetanja, jer bubrezi i cvjetovi vrlo aktivno reagiraju na jaku sunčevu svjetlost. Ljeti se lonac s cvijetom najbolje čuva od podnevnog sunca, a zimi – bliže dnevnom svjetlu ili umjetnom osvjetljenju. Prozor prag u sobi okrenutoj prema jugu je najbolje ovdje, ali ne zaboravite da Kalanchoe Mini Mix najbolje raste kada je svjetlosni dan za to oko 10 sati. Zbog toga se tijekom ljeta ponekad mora umjetno osjenčati nekoliko sati. Zimi to nije potrebno jer je kratki dan svjetlosti izvrstan za intenzivan cvjetanje biljke, osobito od prosinca do veljače.

Related  Pokretanje travnjaka i trave

Butonizacija je bila uspješnaObično se biljka proteže 15 do 18 cm po sezoni, pa će, nekoliko mjeseci nakon sadnje, vlasnici moći vidjeti intenzivan razvoj. Razdoblje cvjetnice je oko 4 tjedna, a tijekom tog vremena Kalanchoe voli svoje vlasnike s lijepim dvostrukim cvjetnim terijerom. Lišće biljke je mesnat, fiksiran na debelim stablima, a cvjetovi su umbellate cvjetnice cjevastog tipa, promjera 1 cm.

Vlažnost i temperaturni uvjeti uzgoja

Takvo cvijeće će ukrasiti bilo koji interijerU ljetnim mjesecima, maksimalna dopuštena temperatura za Kalanchoe ove vrste je 27-28 ° C, a zimi – od 10 do 15 ° C, lončanica mora biti postavljen na udaljenosti od javnih izvora vatre, kao i intenzivne topline (radijatori, baterije). Biljka vrlo pozitivno reagira na tekuća gnojiva i gornje obloge, koje se najbolje primjenjuju tijekom razdoblja rasta i brzog cvatnje Kalanchoe.

Natjecanje i lijepa KalanchoeZanimljivo je da ova tropska biljka bolje odgovara suhom zraku od drugih pa stoga nije potrebno prskati biljke odozgo s pištoljem za raspršivanje tijekom zime. Jedina stvar, ako želite, svakih 15 dana možete brisati lišće vlažnom krpom, čime će Kalanchoe biti čisto. Neki vlasnici napominju da biljka također raste vrlo dobro i cvjeta ako je lonac smješten u još jednu veću posudu ispunjenu vlažnim tresetom.

Video o skrbi i uzgoju Kalanchoe