Izložba pelargonija različitih vrsta i sortiNedavno je grm cvjetnog geranija na prozoru bio neophodan atribut prosperitetne obitelji. Vjeruje se da je Pelargonium čuvar ognjišta. Nepretenciozna biljka gurnula se u stranu i prepustila se novim vrstama cvijeća. Geranium nije zaboravljen, često kod kuće, briga za pelargonija daje prvo iskustvo i raste u hobi.

Povijest izgleda geranija i raznih sorti

Lijepa svijetla pelargonijaKrajem XVI. Stoljeća, bilo da su njihova Indija, ili iz Afrike, putnici donijeli sjeme cvijeća bez presedana mirisne biljke s prekrasnim cvjetnim kapama. Na dvorištu engleske kraljice već je postojao lijep zimski vrt s čudnim biljkama. Nastupile su se prve tri vrste geranija. Pokrenuli su brojne skupine dobivene tijekom postupka odabira.

Pelargonium vrste su toliko brojne da čak i klasifikacija ide na različite osnove. Govoreći o unutarnjim bojama, koristimo klasifikaciju dekorativnosti:

  • zone;
  • ampelnye;
  • mirisne;
  • sočno.

Pelargonija ukrašava svaki interijerJoš postoje vrste “anđela” i “Unicuma”. Svi oni dobro podnose uvjete života u prostoru i uz dobru njegu cvjetaju gotovo kontinuirano. Pelargonija se razlikuju po obliku i boji lišća i pupova, ali sve je uvijek aromatski i eteri su ljekoviti.

Ljeto, geranij je izložen pod otvorenim prozorom. Vjeruje se da biljka na prozorčiću izbacuje muhe iz stana. Lišće se primjenjuje na abrazije i rezove za brzo zarastanje rana.

Kako ispravno paziti na geranije?

Reprodukcija pelargonija reznicamaReprodukcija pelargonija neće stvoriti poteškoće. Dovoljno je da se odstranjuju petioli iz biljke ili kupite vrećicu sjemena. Sjeme metode reprodukcije pelargonija daje učinkovitije biljke s velikim kapama cvijeća.

Reznice mogu brzo dobiti cvjetnicu. Rooting se može dogoditi i nakon dodjeljivanja korijena u vodi, i kada je ukorijenjen u zemlju. Budući da biljka lako uzima korijen, možete stvoriti mini-salon i biljka nekoliko petioles. Kasnije, nakon namakanja podloge, rastavite ih i uredite u zasebne zdjele.

Related  Opisi i fotografije popularnih vrsta bougainvillea

Rooted reznice pelargoniumTla za pelargonium ima drugačiji sastav:

  • zemljišni list, humus, travnjak u jednakim udjelima plus polovicu pijeska;
  • ako se zemlja lima zamijeni s tresetom, proporcije svih sastojaka, uključujući pijesak, su isti;
  • vrtnu zemlju, treset i pijesak u jednakim udjelima.

Za ove biljke možete kupiti poseban premaz u cvjećarnici. U tom slučaju, svako tlo treba prethodno biti dezinficirano na bilo koji dostupan način. Spremnik s odvodnim otvorom ne bi trebao biti prostran, pelargonium cvjeta ako su korijeni preuski.

Pelargonium se dobro razvija na sunčanom položajuMjesto gdje se postavlja geranija mora biti sunčano. Zimi, cvijet voli se opustiti. Tijekom perioda odmora, temperatura pada na 13 = 15 stupnjeva i stvara se sjena. Ali ako je nemoguće osigurati takve uvjete, to jest, pravilo, toplije, to je veći osvjetljenje, sve do naglašavanja. I tada biljka neće osjećati nelagodu.

Zimi se pelargonijev ne smije hraniti.

Pelargonium se ne može voditiVoda geranij svaki drugi dan u ljeto, kada je vruće, ali overmoistening može dovesti do truli korijena, crna noga. Dakle, zalijevaju ljeti češće, zimi je rijetkost. Geranium će preživjeti sušu i oporaviti, a viška vode može ga uništiti. Važno je podsjetiti da vode za navodnjavanje trebaju biti tople i stabilne. Gnojidba gnojidbom s tekućim kompozicijama cvijeća obavlja se u tjednu, osim za razdoblje odmora. Posebna smjesa proizvodi se za geranij, nazvanu “Pelargovit”.

Kad korijeni počnu probiti u drenažnu rupu posude, pelargonija treba transplantaciju. Transplantirati biljku u rano proljeće nakon 1-2 godina. Tijekom sezonske vegetacije, tlo treba otkloniti, provjeravajući je li biljka nije podmirila štetočine ili bolesti.

Prekomjerno navodnjavanje dovodi do propadanja biljakaRazlozi zbog kojih pelargonium ne cvjetaju je mali. Pojava biljke pomoći će u određivanju problema.

  1. Biljka ima dobre lišće, brzo se razvija, ali ne cvijet. Mast je. Prestani gnojiti i osušiti cvijet. Ako je posuda velika, sve dok korijenje ne napuni prostor, neće biti cvjetanja.
  2. Nema dovoljno rasvjete. Stavite biljku pod izravnu sunčevu svjetlost, u nedostatku laganih južnih prozora u stanu kako biste uredili osvjetljenje.
  3. Ako se na listi pojavljuje žuta granica, biljka ima potlačeni izgled, provjerite korijen i korijen. Ostavlja za ispitivanje zbog prisutnosti leptira ili drugih insekata.

Related  Upoznali smo se s finim sortama kineske borovnice

Bjelica na listovima biljakaDetaljne informacije o pelargonijevim bolestima i kako se nositi s njima mogu se naći na web stranici. Može se reći da problemi proizlaze iz nepravilne skrbi. Često je nametnik ili bolest uvedena s tlom ili novom biljkom koja nije bila u karanteni. Zbog toga su važni higijenski zahtjevi, jer je teško iskorijeniti bolest kod kuće.

Dekorativna biljka lišena je suhom zraku, prekomjerno davanje dušičnih gnojiva ili pojavu plijesni. Pravovremeno otkrivanje bolesti će spasiti biljku ili uzeti rezove od nje.

Video o pelargoniju