vrba ljubičasta u krajolikuWillow purple je grm, ponekad nisko stablo, koji doseže visinu od 2-6 m, ovisno o vrsti. Područje distribucije pokriva Kinu, Krim, Mongoliju, Kavkazu, ravnice zapadnog Sibira, Sjevernu Afriku, Srednju Aziju, Zapadnu. Europi. Njegova omiljena mjesta su vlažna područja dolina, rijeka i rijeka, pijeska i šljunka.

Posebne značajke biljke su tanke i vrlo duge grane, obojane u bojama od smeđe do tamnog masline. Izbočine su “gole”, uglavnom prekrivene plavkastim cvjetanjem. Unutarnji dio kore, uz drvo, obojen je žuto-limun. Okusi su gorki.

Lišće se nalazi na suprotnim granama, a sljedeće. Svaki list je korotkozaostrennuyu usko obrnuto jajolike, plavkasto-zelene ili svijetlo plavkasto boje i dostiže sizuyu veličine u dužini i širini 3-13 / 0,8-1,5 cm, respektivno.

ružičaste ljubičaste cvjetoveCvjetna vrba purpurna (slika ispod) javlja se u travnju i svibnju, obično prije raspada lišća ili tijekom njezina pojavljivanja s izbacivanjem brojnih naušnica (u narodu zovu se pečata).

briga

briga za ljubičastu vrbuUzimajući mjesto za slijetanje, obratite pozornost na svjetlosne zone, na primjer, svjetlu sjenu ili pod suncem. Ostala područja nepovoljna su za ornamentalnu biljku: bit će manje voluminozne i ne svijetle.

Što se tiče tla, vrba raste u bilo kojoj zemlji, ali preferira plodne i neutralne zemlje. U slučaju sadnje na glinu i tešku zemlju, ne zaboravite na dobru odvodnju pijeska i kamenja.

Sadnja sadnica ne stvara probleme ni začetnicima vrtlara ili početnika. Za to je potrebno kopati rupu nešto većeg promjera od korijena. Dalje u formiranu jamu ulijte ½ kante vode, spustite sadnicu i napunite plodno tlo, pomiješano s kompostom, tresetom ili pijeskom. Tlo oko budućeg stabla lagano je upaljeno, a opet zalijevano.

U budućnosti će biti potrebna redovita navodnjavanja. Štoviše, uz navodnjavanje korijena, biljka treba biti opremljena “tušem” iz crijeva u ranim jutarnjim satima ili čak nakon zalaska sunca.

Related  Pravilno sadnja, briga i obrezivanje jasmina – zalog izobilanog cvjetanja

Nema posebnog zahtjeva za “hranjenje” vrba. U proljeće bi trebalo dodati 60-80 grama nitroammofosa po grmu. To će pomoći u izgradnji zelene mase.

Potrebno je otpustiti tlo oko biljke. Za mlade vrbe, dubina procesa je 20-30 cm, za odrasle ne više od 10 cm, inače se korijeni mogu oštetiti.

S dolaskom proljeća treba provoditi prevenciju bolesti (kao što su plijesan, crne točke) i štetočina (kao što su vrbe leafroller, cvijet letu) pomoću bordskoy tekućine, fungicida i insekticida.

vrsta

Od sorti ljubičaste vrbe, dvije su vrste vrlo popularne: Pendula i Nana.

Willow ljubičasta Pendula

vrba ljubičasta pendulaStablo ove sorte je popularno zbog elegantne plakanje kruna, obojana u svijetlo zelenu boju. I fleksibilne grane su obojene ljubičastom bojom. Visina biljke ovisi o duljini korijena cjepiva.

Tijekom cvjetanja nastaju naušnice s crvenim ljubičastim ancima.

Willow voli svjetlost i ima prilično visoku zimsku izdržljivost. Na tlo nije apsolutno zahtjevna i može se prilagoditi gotovo svakom. Ali omiljena je oplođena i vlažna. Kultivar je također atraktivan jer može savršeno tolerirati i sušu i poplave. Za pravilan rast krune, vrba treba svesti svake godine.

Često se u pejzaž često koristi ljubičasto ljubičasto uslijed dobrog razvoja korijena, što može ojačati tlo na mjestu rasta.

Propagirajte biljku cijepljenjem u šipke.

Kada sadnje sadnica udaljenost između dva slučaja mora biti najmanje 1,5 m ne okruniti ometati jedni druge do odrasle pozornici.

Willow Purple Nana Opis

vrba ljubičasta nanaOvo je najpopularnija vrsta ljubičaste vrbe. Ime “bio je pričvršćen” zbog crvenkaste sjene kore, lišća i neobičnog bojanja cvijeća tijekom razdoblja cvatnje. Biljka je niska, maksimalna visina je 1,5 m s promjerom krunice od 2 m. Oblik posljednje je polukružan. Brojni tanki izbojci prekriveni su slojem sive-zelene boje.

Related  Vrste plave vrbe, njihove osobine i pravila biljne skrbi

Biljka je poznata po svjetloj ljubavi i izvrsnoj zimskoj čvrstini. Što se tiče tla, vrba nije hirovita i može se prilagoditi bilo kojoj zemlji. Ipak, najviše voli mokra mjesta. Također, biljka može podnijeti nisku vlažnost ili sušu.

Cvjetanje biljke, poput purpure pendule, počinje u ožujku i travnju, istodobno s raspadom lišća. Kruna ima ukrasnu vrijednost.

Da bi se stvorio lijep oblik, biljka treba biti posađeno na svijetloj točki. Inače, nedostatak će uzrokovati da se grane protežu prema gore, što će nepovoljno utjecati na krunu.

Raznolikost savršeno podnosi obrezivanje grana, što je poželjno provesti s dolaskom proljeća.

Willow ljubičasta Nana u pejzažnom dizajnu

otkucavanje purpurnog nana vrbaZahvaljujući „sposobnost da se” vezati tlo, vrba je naširoko koristi za jačanje tla na obalama rezervoara. Zbog odlične podnošljivosti obrezivanje njegovu uporabu u dizajnu kompozicija vrta koji se nalazi u poplavljenim područjima i područjima visoke vlage. Također grm zasadio stvoriti geometrijske oblike u vrtovima.

Crkva od vrba raste uz rijekuVrba ljubičaste vrbe Nana lijepo je razgranata, tako da možete stvoriti uživo rublje i živice od nje. U tom slučaju, oblik može ostati prirodan ili moderan šišanje. Visina može iznositi do 4 m. Uz pomoć vrba Nane, uvedena u krajobraz vrtova, moguće je izravnati ili glatko neatraktivni dio zemljišta.

Nana je savršeno kombinirana s čak travnjakom, cvijećem ili crnogoricom. Nedopustivo je staviti vrbu u blizini drugih stabala, osobito s orahom ili breza.

Ispravno odabrana sorta vrba, pravilno obrezivanje će vam pomoći opremiti krajolik vašeg vrta ili okućnice.

Video – savjeti za brigu za vrbu Nana