spiraVäxande begonia med frön är ett mycket besvärligt företag som kräver konstant, vaksam strikt kontroll, men med alla grundläggande nyanser av jordbruksteknik kommer resultaten säkert att behaga dig.

Oftast från frön växer grönblommiga och dekorativa lövande arter av begonier, men även knölbegonia kan också erhållas av frön, även om det bör noteras att denna process inte är snabb, så du måste vara tålamod.

Den mest framgångsrika perioden för odling av begonia med frön är slutet av februari – de första tio dagarna i mars, när ljusdagen börjar växa snabbt ökar solenergiaktiviteten och den nödvändiga temperaturregimen bibehålls mycket lättare.

Hur odlar man begonia från frön?

fröFörst och främst, innan du börjar plantera begonier med frön, är det värt att plocka upp kvalitet och bekvämt frö för dig. I specialbutiker kan blommodlare och trädgårdsmästare erbjudas två typer av frön: granulära och vanliga, obearbetade.

Drenerade (granulerade) frön är lättare att såga, eftersom de, tack vare en speciell beläggning av näringsämnen, förvärvar en större storlek och är utmärkta för att spottas i torvtabletter. En sådan såningsmetod låter dig passera så traumatisk för bräckliga unga växter som en gädda.

Före plantering begonia frön i torv tabletter själva tabletter skall läggas på pallen ordentligt blöt i vatten, sedan ytan av var och en av dem placeras granulär frö, fukta den med vatten vid rumstemperatur (bättre att använda spray) och täcka toppen plastpåse eller plast disponibel kopp, för att upprätthålla den önskade nivån av fuktighet. Bevattnings tabletter sått fröna som produceras av pallen för sin fuktighet att ses mycket noggrant, annars bara bildade grodden helt enkelt vissna.

Related  Var och hur jordnötter växer

skott av begoniaUnder förutsättning att temperaturen 22-23 ° C, de första skotten börjar visas efter 14 dagar, sedan, efter bildandet av det tredje arket, tabletter med plantor planterats i enskilda krukor plantor helt sovande torvjord mass och god överfolie spiller vatten vid rumstemperatur.

Så frön Begonia vanligt slag, inte belagda, är det mest praktiskt att göra i krukväxter. För plantering är bäst att välja en ljus spröda jord mix med mycket torv i sin sammansättning, Begonia är den viktigaste förutsättningen för en sund utveckling av plantor inget stillastående vatten och god luftning, så du bör ta hand om fungerande dränering enhet.

En viktig nyans i fråga som ett frö växt begonia är korrekt ympningstekniken: frön placeras på fuktat yta, spillt bra vatten från en spray, varefter lådorna är täckta med grödor polyetenfilm eller glas. Detta är nödvändigt för att upprätthålla den nödvändiga fukten för frögroning hastighet.

Vattning bör ske mycket noggrant, se till att jorden är fuktig, men det leder inte till stagnation av vatten, vilket kan leda till utveckling av svampmikroflora, vilket påverkar de svaga anbuda tunna rotjorna av plantor.

Boxar måste placeras i ett rum med god belysning, men på samma gång för att skydda mot inträngning av aggressiva direkt solljus, vilket endast kan bränna groddar visas, vilket är att vänta efter 10 – 12 dagar efter sådd, vid av 21 – 22 ° C.

unga tillväxtGradvis är det nödvändigt att börja härda plantor, för vilka filmen är något öppnad och lämnar lådorna med skott i denna position i 10 till 15 minuter. Därefter ökar tiden för luftning (temperering) och graden av filmöppning, gradvis vana plantor till det vanliga mediet.

Related  Vad betyder de gula och vita venerna i vattenmelonsmassan?

Denna metod möjliggör också att undvika utveckling av svampmikroorganismer på jordens yta, vilket kan uppstå på permanent fuktiga markar om temperaturregimen inte följs eller vid felaktig överdriven bevattning.

Efter utseendet av det tredje riktiga bladet måste plantan plockas i separata plantor. Denna process är ganska mödosam, vilket kräver mycket tid, ansträngning, tålamod och noggrannhet.

Planterna transplanteras en efter en i en behållare fylld med en lätt, smulös, lös jordkomposition, spilld och installerad på en väl upplyst plats, temperaturen reduceras gradvis till 20 ° C.

Hur man planterar Begonia tuber frö

Om du har undrat hur man odlar begonia från frön, om det hör till tuberarter, är svaret på denna fråga väldigt kort.

Agroteknik för odling av begonia med tuberösa frön har ett antal nyanser:

  • Temperaturen av innehållet i grödor bör vara 22-27 ° C;
  • Efter uppkomsten sänks temperaturen gradvis till 19 ° C;
  • Efter det att det tredje bladet är bildat, plantas plantorna;
  • Den andra plockningen utförs 4-5 veckor efter det första.

Det bör noteras att knutbildningens bildning vid odling av begonia från frön tar ganska lång tid, så om du planterade i början av mars kommer en fullformad knöl endast att erhållas vid början av nästa vinter.

Naturligtvis odling av begonia från frö ganska mödosam ockupation, men samtidigt mycket spännande och givande. Om du tar hand om dina barn grönt, förse dem med utmärkt vård, ge dem din tid, skyddas från stress och svåra förhållanden, blommorna kommer att tacka dig våldsamt prålig sommar levande, galen och långvarig blomning, levande friska blad och vackert formade buske.

Related  Holländsk teknik för jordgubbar

Video: växande begonia från frön