Skörden av tidiga äpplenApple anses traditionellt vara en av de mest älskade och vördade frukterna i Ryssland. Och som i de flesta regioner blir sommaren inte med varaktighet och värme, frukterna av sommarsorter blir en riktig dekoration av bordet, en källa till vitaminer och glädje för barn och vuxna.

Idag skapade uppfödare många intressanta sommarorter av äppelträd och gav rikliga skördar i områden som tidigare ansågs olämpliga för odling av denna gröda. Gamla gamla sorter som inte erhållits under förutsättningar för experimentella stationer och institut, men enligt metoden “folkets urval”, och bevisas av många generationer trädgårdsmästare, glöms inte heller.

De första sommar äpplen är som regel rik på sockerarter, saftiga nog och har utmärkta smakegenskaper. Den enda nackdelen med sådana frukter är att de inte kan lagras under en lång tid, så de används fräscha, går efter juice och fruktskydd.

Beskrivningar och bilder av tidiga sorter av äppelträd kommer att vara en bra hjälp när du väljer en växt för plantering i trädgården eller om en ny trädgård.

Beskrivning och foto av äppelträdet

Vita äpplenHistorien om denna populära klass leds från slutet av artonhundratalet, då de resulterande spontana pollinering plantor vit Laddar identifierades som en separat rad, dock känd i Ryssland, Baltikum och grannländerna under olika namn, såsom Alabaster, Dolgostebelka, Belle och Papirovka.

Sedan början av 1900-talet och fram till idag har botaniker argumenterat för tecknet om jämlikhet mellan sorten och den vita fyllningen och Papirovka. Om år 1937 i agronomernas referenshandbok nämnts sorterna separat, kombinerades beskrivningarna av fruktträd som publicerades år 2005 bland dessa sorter av folkval. I själva verket beskriver beskrivningen av äppelträdet White pouring nästan informationen om Papirovka, som i hundra och några år har blivit en av de vanligaste i Ryssland av tidiga sorter. Och idag är den gamla sorten regionaliserad i alla delar av landet, förutom Fjärran Östern, Uralerna och Östra Sibirien. Dessutom har cirka 20 nya lovande sorter skapats av forskare på grundval av Papilovka eller White Fill.

Äppelträd Vit fyllning är ett mediumhögt träd med en nästan pyramidalkrona, som hos vuxna växer med åren. Huvuddelen av äggstocken bildas på ringarna, skotten är täckta med medelstora lövverk ovoid. På baksidan är bladen starka pubescenta, har små, väldefinierade septa och skarpa kanter.

Apple Tree Papillosis

Frukt av en mängd PapirovkaPapirovaniya börjar snabbt bära frukt, den första äggstocken på träden visas 4-5 år efter planteringen. Sorten tolererar frost väl, men spår av skott ses ofta på äppel och fruktblad.

Äppelträd blommar i maj, och äpplefrukter Papirovka, enligt beskrivningen och bilderna som är kända för trädgårdsmästare i olika hörn av landet, mognar i det första årtiondet av augusti.

Related  Intressant information om jasmin busk, dess arter och sorter

Medelstorlek äpplen har en konisk form och uppenbarar sig tydligt på en ljusgul, utan rodnad i ribben. På majoriteten av frukterna finns ett slags hudutslag eller sutur. När frukterna är klara att avlägsnas från grenarna blir en tunn, torr skal nästan vit, så sorten har fått ett av dess namn. Samma vita äpplen och grovkornig massa med uppfriskande smak med väldefinierad surhet.

Liksom många sommar sorter av äppelträd, frukten av Vita fylla bra omedelbart efter avlägsnande från grenarna på grund av huden vid minsta tryck kommer snart att visas mörka fläckar, och köttet blir lös, torr och finkornig. Papirovka äpplen kan inte transporteras och lagras i högst två veckor.

Apple Blossom Candy

Apple CandySom ett resultat av dammning av gamla “folk” sorter, vit fyllning och Korobovka i det all-ryska forskningsinstitutet. Michurin fick en mängd olika äppelblommar, som kännetecknas av snabbt växande träd, opretentiöshet och god vinterhårdhet under förhållandena i de ryska regionerna.

Den genomsnittliga betyget godis träd börjar bildas äggstocken har 4-5 år efter plantering, bildar en kraftfull, sprider krona. Apple skott tätt täckt med läderartade blad rik grön färg. Således svarar trädet väl beskärning, inte bara öka antalet mognande frukt, men också tillåta odlare av de nordliga regionerna att odla kulturen som en buske eller krypande växt. Även trädgårds gårdar på grund av svårigheten att bilda kronan inte använder äppelsorter av godis har amatör trädgårdsmästare länge uppskattat fördelarna med denna kultur.

Frostresistensen av sorten gör det möjligt att plantera äpplen även i den sibiriska regionen, och i centrala Ryssland går den norra gränsen för odling längs norra delen av Moskva. Till och med unga träd av Candy-sorten kan ge 30-50 kg saftiga doftande frukter, mognad i mitten av augusti, inte smula till samling och lagras i upp till två månader.

Enligt bilden och beskrivningen av äppelträdet Candy ger trädet släta, mycket söta äpplen av kommersiell kvalitet som väger 80-120 gram. Fruktens täckfärg är gul och på toppen av det bildas ett ljust mönster av stora röda remsor i augusti.

Foto och beskrivning av äppelträdet

Äppelträd gyllene kinesiskaMognad i slutet av juli lockas små äpplen från det tidiga Golden China av både deras ovanliga utseende och söt och sur smak. Sorten framkom vid XIX och XX-sekelskiftet, tack vare insatser av I.V. Michurin från korsningen av den vita naliv och Chinaki. Idag är sorten regionaliserad i Volga-Vyatka och nordvästra regioner i Ryssland, men odlas i ett mycket större antal regioner.

Träd är medelstora, upp till en viss punkt med en vertikal krona i form av en inverterad pyramid. När det växer sprids äppelträdet, och under fruktens längd är det långt, med sällsynta löv kan grenarna böja sig till marken. Bladen på äppelträdet av denna sort är långsträckta, de ljusgröna är mer eller mindre belägna på skottets spetsar.

Frukter äpple gyllene bomullsmaterial, som i bilden, är monterade på en flexibel stjälk, som vägde 20 till 40 gram och tilldelas en vacker bärnstens gul färg, utan spår av en rodnad. Köttet är sur söta äpplen med en lätt doft och ganska saftigt.

Liksom några andra sommarorter av äppelträd växer frukterna från den gyllene kinesen när de blir mogna och blir nästan transparenta. Om du saknar modningstiden faller äpplen snabbt, och efter en vecka förlorar de praktiskt taget sin juiciness.

Related  Egenskaper vid plantering och vård av den gula plommon i förortsområdena

Den tidiga frukten av den tidiga äppelkulturen faller på 3-5 år, medan äppeltreet tolererar frost väl, men påverkas ofta av skabb. Sorten karakteriseras av periodiciteten av fruiting och äppel pollinatorer krävs, till exempel, White pouring eller, enligt beskrivningen av Apple Tree av Grushovka av Moskva, i närheten.

Apple Blossom Melba

Melba äpplenDen berömda klassen av sommarmognad 1898 skapades av uppfödare av Kanada från fri pollinering av Macintosh-sorten. Redan i början av förra seklet blev Melba känd i Ryssland, där det blev stor popularitet.

Fram till nu har Melba äppelkulturen blivit zonad och odlad nästan hela landet, med undantag för de mest ogynnsamma regionerna i Uralerna, Fjärran Östern och Nordöstra Sibirien.

Fruktbärande träd från 3-5 års ålder Melba är långa och sprider sig med en rund medeltäthet av krona. Unga plantor har en pyramidstruktur. Fruktband är knutna på ringarna, grenarna är täckta med ovala ljusgröna eller gulaktiga blad som är märkbart större på unga kraftfulla skott. I maj finns det ett massivt utseende av stora rosa lila knoppar och vita blommor. Sorten präglas av höga utbyten av tidiga dessertapple.

Frukt äppelsorter Melba väger 120-140 gram, och i vissa fall är det möjligt att uppnå erhålla 200 gram, runda eller rundade konisk äpplen. I mogna frukter slät, oljig eller belagda med vax beläggnings peeling ljust gulaktig eller grönaktig färg med diffus mestadels yta rosa eller karmin rouge på vilken synliga röda band.

I jämförelse med andra sommaräpplesorter kan Melbas doftande frukter transporteras, och lite omogna äpplen behåller sina egenskaper till januari, med noggrann lagring. Den ömma saftiga massan av ett äpple förändrar inte dess egenskaper och förlorar inte söt, som en godis smak. Bland de viktigaste nackdelarna är enligt de tillgängliga bilderna och beskrivningarna av den tidiga äppelkulturen svag motståndskraft mot scab, cyklisk fruiting, inneboende träd och otillräcklig vinterhårdhet. Under normala förhållanden rinner Melba äpplen i augusti, men i kallt, grumligt väder fördröjs samlingsdatumen fram till mitten av september.

Med deltagande av äpple skapade Melba över 20 nya sorter. Bland dem, tidigt äppelaljon, liksom röd aloe och caravel, som är mer resistenta mot sjukdomar och stora färgglada frukter.

Tidig Apple aloe

Äpplar av tidigt aloyDen första frukten som erhölls från kryssningen av Melba och Papirovaniya-äpplesorterna Early aloy registrerades 1973, och efter 15 år var sorten med i statsregistret. Äppelträd tog mycket av sina “föräldrar”, men det har bättre motstånd mot skur och frost. Dessutom börjar frukten av låga träd med en praktiskt rund krona två veckor tidigare än Melba. Grenarna på detta äpple av sommartyp är täckta med medelstora ovala löv med en ljus, blank yta.

Related  Beskrivning och foto av druv Velez

Äppelträd ge stabila höga utbyten rundade eller koniska äpplen överdragna fina glänsande hud, vars yta upptar halv ljust mörkröd färg randigt, växer till stjälken. Köttet är saftigt äpple, vit eller krämfärgade med en svag kornighet.

Äppelträd Grushovka Moscow: beskrivning och bilder

Frukt av pärontyp MoskvaMoskva päron är ett känt och älskat utbud av “folk” -val, som kännetecknas av tidig och riklig fruktbildning. Som anges i beskrivningen kan äppelträdet Grushovka Moskva odlas i många regioner i Ryssland, inklusive nästan hela det europeiska territoriet, Uralerna, väst och östra Sibirien.

Hittills är äppelträd som kan stå emot 50 grader frost en av de mest resistenta mot kalla sorter. Stora träd med en välutvecklad runda eller spridningskrona börjar bära frukt efter 5-6 år efter landning i marken. Blomningen börjar, som i de flesta äppelträd av sommarsorter, i maj. Kronbladet som samlas i knoppar har en rosa färg och bleknar som färgerna utvecklas. På sommaren har grenarna ett tjockt bladhölje bestående av ovala eller långsträckta gröna eller gulgröna blad med en fin tandad marginal.

Frukterna av äppelträdet Grushovka Moskva mogna i juli och augusti, överskrider inte den genomsnittliga vikten av runda eller platta platta äpplen 120 gram. Samtidigt samlas 80 till 170 kg från ett träd.

Fruiting kan emellertid inte kallas massa, eftersom mognaden av äpplen inuti kronan och överst i jämförelse med de nedre grenarna är avsevärt försenad. Skala av frukten av Grushovka-äpplet i Moskva, enligt beskrivningen är det täckt med ett vaxartat lag, ganska tunt och jämnt. Omslaget på det mogna äpplet är nästan vitt eller med en knappt märkbar gul nyans. Upp till 80% av fosterytan är tagen av mörkrosa eller karminblush med suddiga eller jämnaste randar. Juicy efter insamling, grädde eller rosa massa av doftande äpplen blir snabbt måttlig. Äpplen lagras inte och i regnigt väder kan de påverkas av scab.

Video om tidiga sommar äpplen