sorter av plommon för sommarstugorVälja en planta av plommonträd, vet varje trädgårdsmästare att önskningar i sig inte räcker. För att kunna växa ett starkt träd och få en riklig skörd i framtiden är det nödvändigt att överväga fördelarna och nackdelarna med varje slags plommon. Bestäm valet av arter kommer att hjälpa en kort beskrivning av de mest populära sorterna av plommon.

Ungerns plommon

Ungerns plommonInnehåller en stor grupp hushållsplommon, vars gemensamma kännetecken är fruktens egenskaper, nämligen:

 • långsträckt form;
 • tätt gul kött med en röd nyans;
 • mörk färg av frukter med vit beläggning;
 • väl synlig sidosöm;
 • söt smak av plommon.

Representanter för sorten är plommon Moskva, Belorusskaya, Amazing, Donetsk och andra. Alla domineras av riklig utbyte och själv fertilitet. Planterna tolererar väl torka, och frukterna transporteras väl och lagras.

Vuxenträdet har en oval krona och växer upp till 6 m i höjd, vilket gör det svårt att grooming och skördar. Fruiting sker endast i 7 år.

Endast från Wengerkas plommon kan man göra en kvalitet äkta beskärning.

Stanley Plum

plommonväxter StanleyDen sena mogna sorten, det andra namnet – Stanley, används i stor utsträckning i södra regioner. Har en karakteristisk rund krona med glesa sidospår. Högsta höjden på trädet är högst 3 m. Frukten är stor (ibland är de upp till 50 g), tät och doftande, lite surt. Ripen i början av hösten för en 5-årig plantering. Utbytet är bra – du kan ta bort ca 60 kg från ett träd.

Sorten kan bära frukt ensam, eftersom den avser en delvis självbefruktad sort. Som extra pollinatorer är det bättre att plantera Blufri eller Chachak plommon.

Plommon Stenley – en utmärkt pollinator för sorter som den sammanfaller med tidpunkten för blommande.

Vinterhårdheten hos sorten ligger på en hög nivå, men den är inte resistent mot sjukdomen med grårot och pestlökor.

Plommon Eurasia

plommonväxter EurasienTidig sortiment, mognad redan i slutet av sommaren. En ung planta i 4 år växer till ett stort träd med en frodig krona och börjar bära frukt. Cremen har en rund form och medelstorlek (ca 25 g), utbytet är bra. Tack vare en mycket saftig massa är de perfekta för konservering eller konsumtion, men det är värt att notera att benet avlägsnas med svårighet. Sorten har fått stor popularitet bland trädgårdsmästare på grund av dess höga vinterhårdhet och motstånd mot olika sjukdomar.

Grade Eurasien som samobesplodny behöver pollinerare, mest lämpliga – greengage plommon, fyr, Volzhskaya skönhet.

Pllc Rclode

Tidig plankaSläktet Renclod förenar mer än 200 sorter av plommon, som Altana, Tambov, Michurinsky, Beauvais och andra. Alla av dem kännetecknas av följande sorteringsegenskaper:

 • mycket stor trädhöjd (upp till 7 m);
 • rund krona med hängande grenar;
 • stora frukter i form av en boll med en något grov yta;
 • speciell, marmelad, massans struktur – mycket saftig och söt.

Related  Reproduktion av petunia av sticklingar – regler och råd

sorts Renlend AltanaDe flesta av Rencloed-plommens underarter är självfruktiga, dock stabila och goda utbyten skiljer sig inte åt. Väderförhållandena under sommaren är av stor betydelse. Motstånd mot frost, torka och sjukdom ligger på en genomsnittlig nivå.

Plommon Honung

grade honungBeskrivningen av honungplommonet är helt i överensstämmelse med fruktens bild: vackra mogna plommon har en rik honungsfärg och en ljus orange blush. Plommon tillhör den tidiga mogna arten, frukter mognar i juni. Massan är saftig och söt, med en stupefying arom. Träet i sig har en medelhög krona, men det kräver minst 5 kvadratmeter. m. område, eftersom den kan nå upp till 7 m i höjd. Sorten är lämplig för odling i norra regioner, den är resistent mot låga temperaturer.

Plommon Honung – är självfruktig, eftersom pollinatorer passar bäst för det Renkord Karbysheva eller Wengerka Donetsk.

Plommon Volga skönhet

sort Volzhskaya skönhetTidig sort av näringsämnen bildar snabbväxande träd en rund krona och når mer än 6 m i höjd. Utbytet är högt, fruktar med 4 år av livet. Cream av avrundad form, något smalare till toppen, med en tydligt synlig lateral ås. Fruktens storlek är medelstora, den smakar lite, men saftig.

Plommon Volga skönhet har erkänts tack vare den allmänna stabiliteten före frost, sjukdomar och skadedjur. Det bör dock noteras att blomknopparna kan frysa, och som ett resultat blir de duschade.

Som pollinatorer för den självfruktbara Volzhskaya skönheten är Redmond eller Zhiguli plommon lämpliga. Detta kommer att bidra till att förbättra äggstocken.

Plommon Etude

plommon sort EtudeMellan tidigt bord sortera, trädet har en höjd över genomsnittet. Crohn i form av en oval, något uppåt. Under frukten börjar den 4 år efter planteringen, är avkastningen hög varje år. Frukt som väger upp till 30 g, med en tät och saftig massa. Kislinka känns praktiskt taget inte.

De viktigaste fördelarna med plommon Etude är:

 1. Långtidsförvaring (upp till 2 månader på en sval plats).
 2. Flyttbarhet.
 3. Hög vinterhårdhet både träd och blomsterknoppar.
 4. Bra motståndskraft mot sjukdom.

Att pollinera delvis själv-etsade Etude-kostymer av plommon Renklod Tambov och Volzhskaya skönhet.

Слива Den blå gåvan

blå blå gåvaSorten är lätt att ta hand om, på grund av den låga (upp till 3 m), medeltjockade kronan i form av en oval. Frukt efter 4 års ålder i slutet av augusti. Frukt är olika:

 • liten storlek (ca 15 g);
 • oval form med en något uttalad lateral cicatrix;
 • tät massa med lågt innehåll av juice, men väl separerad av ben;
 • i smaken av plommon överväger syra.

Fördelen med plommonblå present är självfruktbarhet och hög resistans av blomknoppar till låga temperaturer. Dessutom attackeras sorten sällan av bladlus och malar.

Related  Plantering och odling från frön av jordgubbe “Ruyan”

Plommon röd ballong

grade röd bollMedelålders mängd kinesisk plommon. Träet blir kompakt, inte mer än 2,5 m i höjd, sidoskott utelämnas. Den kännetecknas av mycket stora frukter (upp till 40 g) rund form. Omogna plommon är målade i en ljusgrön färg med en gul nyans, efter att de har full mognad blir de röda, varför sortens namn. Frukter börjar redan under andra året i slutet av sommaren, plommon saftig, med surhet.

Som pollinatorer för plommonet Röd boll passar kinesisk eller ryska plommon, blommar med den samtidigt.

Av bristerna i varumärket är värt att notera smältningen av frukten i åren när äggstockarna är för mycket. Dessutom är plommon känslig för våren frost, även om det tolererar vintern frost väl. Sorten är resistent mot sjukdomen med en klysterosporiosis och en monialförbränning.

Plommonmorgon

plommon sortiment morgonTidig mognande plommon fruktar efter det tredje året av livet. Ett medelstort träd har en rund krona, grenarna är något förhöjda. Utbytet är högt, frukterna mognar i början av augusti, men inte allt på en gång. Ovalformade plommon är mycket saftiga och doftande, med gult kött och grönaktig hud. Har en söt söt smak, lezkie under transport, men inte mycket stor (i genomsnitt 25 g).

Plommonorm tolererar inte frostiga vintrar, men återställs snabbt efter vårfrost. På en torr sommar krävs riklig vattning. Praktiskt taget opåverkad av fruktrot och klyasterosporiosis, som ibland utsätts för attacker av bladlus och malar.

Den största fördelen med sorten är dess självfruktbarhet och förmåga att fungera som pollinator för självbefruktande plommon.

Plommonpresident

plommonpresidentDen sena mogna sorten för unga plantor präglas av grenarnas vertikala arrangemang. Efter frukten (i 5 år) faller grenarna lite. Vuxenträd inte överstiger 3 m i höjd. Frukt av medelstor, rund, grön, efter mognad blir bourgogne. I smak är det surt, och köttet självt är av en anbudsstruktur och saftig.

Mogna plommon håller fast vid grenarna, delvis smulerade först efter överdriven.

Plommonpresident har hög torka och frostbeständighet, sjukdomen är på en genomsnittlig nivå. Sorten är självbefruktad, men det rekommenderas att plantera Stanley, Mirna eller Skorospelka röda plommon för att öka avkastningen.

Bland bristerna är ett hårt och surt kött med torr sommar och tidig kallhöst.

Dekorativa plommon

dekorativ japansk plommonBland olika plommonträd är en dekorativ grupp vars representanter odlas inte bara för fruktning utan också för estetiska ändamål. Några typer av plommon, enligt namn, beskrivning och foto, lockar uppmärksamhet med en frodig och ljusblomning, andra har en ovanlig färgning. Särskilt populära är:

 • Japansk plommon;
 • plommon Pissardi;
 • en mängd olika cyster;
 • plommon spridning.

Plommon Japanska

sort japanskaExotiska arter kommer från Japan, som också kallas japansk persika, aprikos, mamma eller ume. Sorten är enastående vacker i blom: ett högt träd tidigt på våren täckt med fantastiska doftande knoppar av vita eller rosa färg, som blommar mer än 2 månader.

I vissa fall växer den japanska plommon i form av en buske.

Frukt mogna i mitten av sommaren, har en grönaktig färg och sur smak med en tärnot, så de används mestadels i den bearbetade formen.

Related  Erfaren sommarboende berättar hur man odlar ett äpple från ett frö

Trots att mumman är resistent mot sjukdomar odlas sorten främst av amatörer.

Plommonblomning

plommonblomningKulturen kallas ofta den rödhåriga körsbärsplommon eller plommon Pissardi till ære för forskaren, som tog den första plantan från Iran. En karakteristisk egenskap hos plommon är den röda färgen på skott, löv och frukt, som kvarstår under hela säsongen.

Fruktbarheten är riklig, men i plommonet råder en syraanteckning. Sorten lider nästan inte av svampsjukdomar, men ibland är bladlusen skadade. Vinterhårdhet är på en genomsnittlig nivå. I de södra regionerna känns det löda plommonet fint och kan växa till 100 år.

Frukt mogna i augusti, men kan vara på grenarna, inte smula, fram till oktober.

Chisten Plum

Chisten plommonDet andra namnet på sorten Dwarf plum beror på dess utseende. Cysteten är en busk som växer långsamt (högst 1,5 cm per år). Bushens maximala höjd överstiger inte 2 m, medan kronans diameter är vanligtvis lika med höjden på bushen. Sorten erhölls som ett resultat av korsningen av sandkörsbärs- och Pissardi-plommon.

Inredningsförmåga beror på:

 • röd lövfärg med en hallon och en glansig glans
 • stora vita blommor med en röd kärna, ordnade i en enda ordning;
 • vackra rika lila frukter.

Cysten plommon används ofta som en häck, den lövhatten faller inte till frost. Har en genomsnittlig känslighet för låg temperatur på grund av skador på unga skott.

Plommon sträckt

slags utspärradeEtt högt träd med en spridningskrone fruktar med söta och sura plommon från det andra året av livet. Skörden är riklig, upp till 40 kg plommon från ett vuxenträd. Frukt i vilda sorter är små och i kulturell räckvidd 60 g. En spridd plommon kallas också körsbär, körsbär eller plommon, den har flera underarter (Nigra, Elegance och andra). Den dekorativa naturen ger plommon en mörkröd färg av löv och skott, vilket gör att det ser ut som en körsbärsblomma.

Sorten är svagt resistent mot sjukdomar med svart och perforerad patchiness och skadedjur. Dessutom tolererar dåligt frostiga vintrar, i samband med vilka unga plantor behöver skydd.

Både trädgård och dekorativa sorter av plommon har många fler representanter, så att välja rätt träd för trädgården kommer inte att vara ett problem.

De bästa plommonträd för trädgården – video