Aromatisk melon BukharaMelon Chogar eller Bukharka, som används för att kalla den söta frukten av invånarna i den tidigare Sovjetunionen, hänvisar till den mellanasiatiska modningen av chandalak eller handalak.

Detta är en fruktbar, tidig melon med rundade eller svagt plana frukter. I växter rankade i Chogare sortit, en grönaktig eller ljusgul skal täckt med ett nätverk av sprickor som är karakteristiska för kulturen. Massan är tjock, med en smältande, saftig konsistens. Växtperioden är 70-80 dagar. Med lämplig reglering av vattning och temperaturfuktighet har melon under en kort tid tid att ackumulera mycket socker, men frukten överträder snabbt och kan inte transporteras.

Många melon Bukhara 944

Många melon Bukharka 944 till saluVariety Bukharka 944 eller Chogare härleddes av personalen på den centrala asiatiska experimentstationen VIR. De anspråkslösa växtplantorna tolererar helt och hållet odling på saltlösningsjord, de har immunitet mot mjölk, och deras frukter når en vikt av 4-7 kg. Melonhuden är något skrynklig, ljusgul, prydnad med glesa fläckar av en brunaktig eller orange färg.

På en snitt visar melonen en tjock vit massa med en sockerhalt på upp till 13,5%. Melonen av denna sort har en igenkännlig doft som liknar en päron.

På grund av bark avlägsnas ripplarna av mogna meloner från melon av omogna. Samlingen går till flera mottagningar och beredskapen bestämmer:

  • på utseendet av en melonsmak;
  • vid torkning av piska;
  • på färgning av meloner;
  • genom utbildning på ytan av nätmönstret.

Under Sovjettiden, var Bukharka-sorten distribuerad i traditionell för odling av meloner och kalebasser av usbekisk SSR och Kazakstan SSR. Idag är melonmeloner i dessa länder ockuperade med andra sorter. I Uzbekistan ges preferenser till melonsorter, vars frukter kan behålla sitt utseende under lång tid och transportera transporter över långa avstånd.

Den första på de bullriga såren verkar märke ChogareEnligt dessa index står meloner av Chogare-sortotypen inte i konkurrens med stora söta frukter av goulady eller andra arter. Men de är fortfarande älskade av lokalbefolkningen och är de första som visas i ljusa bullriga marknader.

Related  Vi bekantar med typerna och sorterna av björnbär från bilden med beskrivningar

Egenskaper av jordbruksteknik

Bukharkas sortiment och tidiga mognad gör det möjligt att växa det inte bara i de södra regionerna utan också i Rysslands mellankort. I detta fall kan du utnyttja erfarenheterna från uzbekiska melonodlare med hjälp av meloner av de agrotekniska tekniker som är karakteristiska för odling av vattenmeloner. På grund av den mer krävande melonen till jordens bördighet är emellertid fröna inbäddade i den fuktiga jorden efter applicering av gödningsmedel.

I Centralasien och Asien Minor planteras tidiga meloner redan i april, då marktemperaturen når 12-13 ° C. På våren är risken för frostfrysning i detta område minimal, och i centrala Ryssland behöver meloner skydd, åtminstone till mitten av juni. Ju mer tät jorden, desto mindre djupet av sådd borde vara. I genomsnitt på Uzbek meloner nedsänks frön i jorden för 4 till 6 cm, vilket ger växter med sammanhängande spiring och snabb bildning av ett kraftfullt rotsystem.

Video om fördelarna med melon