Mogna flytande äpplenTill att börja med bör man komma ihåg att sommarplantningen av fruktträd är en tvångsåtgärd, som endast är möjlig i nödsituationer och inte bör tillgripas igen. Om det finns en fråga, “När ska man plantera ett äppelträd?”, Är det bäst att välja höstplantningen eller, i extrema fall, våren.

Från en teknisk synpunkt är sommartransplantationen inte mycket annorlunda än de andra två alternativen. Om inte mer gödselmedel krävs för bättre överlevnad av plantor. Så, om allt i ordning.

Sommarplantering av äppelträd

FruktträdplantningInnan plantering av träd i jorden måste den vara förberedd. För att göra detta, gräva ett hål 80 centimeter i diameter och femtio i djupet. Avståndet mellan närmaste gropar ska vara minst tre meter. När man planterar rader mellan dem lämnar minst fem meter tomt utrymme.

Tror du att det här är mycket? Inte på något sätt. Det är nog att föreställa sig hur äppelträd växer om några år. Medan plantorna är relativt små, kan det tomma utrymmet användas under sängarna med grönsaker och senare – under jordgubbar, vilket skulle vara tillräckligt med solljus filtrering genom kronan av äppelträd.

Plantera en plantor med ett öppet rotsystemVid grävning av gropen lägger du den övre (bördiga) delen av jorden. Grout bör fyllas med två tredjedelar av näringsblandningen. För sommaren transplantation äpple passa en gödnings sammansättning: två fulla hinkar med kompost, lägg ett pund av fosfat gödningsmedel och ungefär sextio gram kalium gödselmedel.

När du lägger plantan i jorden fyller du gropen till toppen av gropen genom att gräva hålet med humus och knyta äppelträdet till den förhammade spetsen.

Metoder för att plantera träd (inklusive äppelträd) är indelade i två typer. Metoden för att plantera ett träd bare-root tydligt visas i figuren, desto mer kommer vi att diskutera en annan typ av plantering.

Related  Allt om potatis sjukdomar

Planterar ett äppelträd med ett slutet rotsystem

Nursery av högkvalitativt äppleI allt högre grad säljer plantskolor olika växter (till exempel äppelträd) i krukor – så mer ekonomiskt. Trädgårdarna hittade också sina fördelar i detta – när trädet transplanteras till en permanent bostad, är rotsystemet skyddad av en jordklods. På grund av detta rötterna inte är skadade, är andelen överlevnad av plantor ökat kraftigt, och anläggningen utvecklas på den nya platsen är mycket snabbare än när plantering bare-root.

Så, för att extrahera växten från behållaren var det lättare, och medan det inte smuler, rekommenderas det att man vattnar lite plantor på förhand. Sedan håller du den med ena handen, tar den försiktigt bort potten och griper hålen i botten. Nu, utan att bryta mot den jordiska komaens integritet, placera den försiktigt i det förberedda spåret och fyll den kvarvarande tomheten med humus.

När du planterar ett äppelträd med ett slutet rotsystem försöker du försäkra dig om att markens nivå i potten sammanfaller med markens nivå i din trädgård. Dessutom ska du följa placeringen av plantans rotkrage och inte tillåta den att införas.

Hur bryr du om ett äppelträd på sommaren?

Kloros av växter börjarParadoxalt som det kanske låter, angriper olika skadliga insekter oftast de hälsosammaste träden med saftiga frukter. Så det är trädgårdsmästarens plikt att noga inspektera sina avgifter vid vilken tidpunkt som helst av året för närvaro (eller frånvaro) av de första tecken på sjukdom.

Dessutom, oberoende av äppelsorter, kan träden vara nödvändigt dressing gödselmedel med en hög järnhalt, som deltar i de allra flesta av oxidativa processer i trädet. Denna sjukdom kallas “järnkloros”.

De första tecknen på brist på järn kan betraktas som missfärgade bladpartier. Beroende på graden av problemet kan det vara antingen små vita impregneringar eller helt saknar klorofyllblad.

I det här fallet kan du enkelt mata träd med kopparsulfat. Den måste placeras i en spruta och sprayas med löv och kvistar.

FruktträdstödSeparat måste vi prata om hur man ordentligt vattnar äppelträdena på sommaren. Många trädgårdsmästare vattnar träden så ofta som möjligt, även efter stort regn. Detta är ett stort misstag! Från överflödig fukt rotar rötterna av äppelträd och grödan upphör att få tillräckligt med näringsämnen. Som ett resultat – följande fel: mount trädgårdsmästare börjar hälla ännu mer olyckliga växter, vilket förvärrar situationen.

Related  Hur man planterar en petunia?

Lossning av närcirkeln och vattningDärför är det värt att lyfta fram listan över regler för läsbar vattning av äppelträd.

  • Mängden vatten för träd av olika åldrar är väldigt annorlunda. Unga plantor brukar ha två eller tre hinkar, och vuxna som aktivt fruktar äppelträd kan konsumera upp till femton hinkar åt gången.
  • I vilket fall som helst räknas mängden vatten så att marken blötläggs i det till ett djup av ungefär sjuttio till åttio centimeter. Trädgårdsmästare i “old school” använder ofta ett sådant system – hur många år av trä, så många skopor behöver användas. Men dessa är bara ungefärliga data och du måste fokusera på jordens sammansättning i ditt område.
  • Träd växer på lera eller sandiga marknader, vattning krävs oftare. Vanligtvis tillräckligt många gånger i veckan. Chernozem tomter – ännu mindre ofta, upp till två gånger i månaden. (Om lufttemperaturen stiger över trettio grader, kan du vattna träden lite oftare.)
  • Idag var det mycket regn, och i morgon har du planerat att vattna? Ställ den åt sidan i några dagar, låt jorden torka lite.
  • Ett vanligt misstag vid vattning av träd: “under roten” vatten bara unga plantor med ett litet rotsystem. Vuxna träd bör vattnas, så att säga, längs kronans omkrets. dvs Vattnet ska distribueras till det utrymme där skuggan faller från trädet vid middagstid (helst undviker att få mycket vatten direkt under bagaget).
  • Det är tillrådligt att staket detta område med hjälp av en jordens “tröskel”. Så att vattna äppelträd kommer att bli effektivare – vatten kommer inte att flöda där det inte behövs.

Planterade på sommaren började äppelträdet bära fruktSom du kan se är det inte svårt att ta hand om äppelträd på sommaren. Det viktigaste är att älska dina husdjur, då kommer de att tacka med en riklig skörd.

Related  Hemvård för ett unikt melonträd

Hur man väljer plantor med ett slutet rotsystem – video