Meloner cassaba eller melo cassabaMeloner av Kassab eller Melo Cassaba är från Mindre och Centralasien. Forntida sort är känd för det faktum att söta frukter och rekordjuicitet inte samlas på meloner, men redan under lagring.

Till skillnad från kända för européer meloner cantaloupe är cassabs praktiskt taget utan uttalad smak. Frukten av denna art är avrundad eller knappt planad, i många sorter vid basen finns ett märkbart mastoidutskjutande. Kassettens hud, beroende på sorten, kan vara jämn, täckt med ett maskermönster eller skrynkligt. I vissa sorter, även på mogna frukter, är hår synliga, vanligtvis endast i äggstockar. Köttet på skäret är tätt, de nyskurna frukterna är örtartade med en gurka doft. Cassab melon växter är medelstora. Till de pubescenta bladen är bladen fasta med hjälp av korta stjälkar.

Enligt villkoren för mogning och terrängen, där denna variation av meloner odlas, är kassava meloner vanligtvis uppdelad i tre sorter.

Sommar kassava melon

Sommar kassava melonSummer Kassab (var. Zhukowskii) av mindre och Centralasien är liten i storlek, slät, skrynkelfri hud och tidig mognad. Till denna grupp, aktivt odlad i Asien Minor och USA, finns det flera sorter:

  1. Kassab Zhukovsky är en melon med sfäriska eller knappt planade, medelviktiga frukter. På den gula, mjuka eller något skrynkliga huden av meloner kan du märka svampar och fläckar av mörkgrön nyans.
  2. Kassab fläckig i form, storlek och kvalitet på massan nära Zhukovsky art, men svarta och gröna fläckar på huden är mer synliga och är i full mognad melon.
  3. Honungsdew eller honungsmelon skiljer sig från ovanstående sorter av slät eller knappt meshbark av frukt.

För alla sommarkassabbar är ett karakteristiskt smältande eller något fibröst tjockt kött med hög sockerhalt i mogna frukter.

Sommarkål är hög i sockerDet är nästan omöjligt att lagra dessa meloner, så de används oftast för lokal tillämpning i växande regioner.Ett speciellt sätt att lagra cassava melon

Related  Solig och söt tomat Persimmon: egenskaper och beskrivning av sorten

Kassaba höst-vinter löptid

Höst-vinter-kassetter, isolerade i en mängd hassanbey, är större än de tidiga och präglas av en mer skrynklig yta av frukter.

Mognad uppstår endast under lagring, vilket resulterar i att meloner lagras under 1 till 3 månader under speciella förhållanden.

I Karakalpakstan och Khorezm närhet av odlade melon Gurvak eller Gurbek också relaterad till Kassab, men skiljer sig från dem i rund eller oval form utan utsprång och nästan slät yta skorpa.

Kassaba höst-vinter löptidPå melonskivan är en saftig grönmassa synlig och ett litet hålrum fyllt med stora vita eller gulgröna frön. Term av förfallande meloner denna art är 75-105 dagar, men att plocka frukten blir sött, de behöver för att överleva. När den fysiologiska mognaden är uppnådd, är melonen inte transportabel och används endast för lokal konsumtion.

Muscat melon Kassaba – video