hybridVinbär och krusbär har utmärkta smakegenskaper och ovanligt rik biokemisk sammansättning. Sammansättningen av krusbär och vinbär innehåller socker, mineralföreningar, syror, vitamin C. Närvaron av pektin i frukten krusbär gör oundgänglig för mänskliga kroppen i terapeutiska och profylaktiska ändamål i någon form: öppen, såsom sylt eller marmelad.

Forskare har utfört många experiment på korsningen av dessa två kulturer för att bevara sina värdefulla former för produktion och bristen på några brister. Det är känt att krusbär är benägna att besegra med en sfärot, men det är emellertid obekvämt att behandla det på grund av närvaron av ett antal spines på grenarna. Hybriden av krusbär och svarta vinbär har bra utbyte, bärstorlek och smakegenskaper. Bilder av en hybrid av krusbär och currants presenteras nedan. Låt oss överväga vilken typ av en hybrid av krusbär Josh.
EMB-betyg

GMB krusbär hybrid sort

EMB är ett ganska populärt utbud av hybridbär, uppfödda i England. Funktionerna i denna buske:

 • EMB-bushen växer till en höjd av 1,6 meter och i diameter upp till 2 meter.
 • Grenar är starka och starka, de behöver inte en ryggsäck.
 • Blad och bär är mycket stora, i genomsnitt når bärarnas massa 5 gram, ibland växer de upp till 12 gram.

Hybridblåsblommor blommar i första halv april. För att inte opal ska grenarna täckas vid en temperatur av + 1 ° C och under. Fördelar med klass i resistens mot skador av mjöldagg och brun fläck, lämnar inga hemska spinnkvalster och rost. Nackdelarna kan kallas en lite sur smak av bär.

Krusbär Krus

Croma sortimentDen schweiziska sorten Kroma kännetecknas av tjocka grenar, som ett träd, upp till 2 cm i diameter. De kan inte vara knutna till trellises, de är tillräckligt starka.

Related  De bästa sorterna av krusbär och deras specifika egenskaper

Funktioner av denna variation av krusbär och currant hybrid:

 • Bärmedel i storlek ca 4 gram, når ibland 6-7 gram.
 • Utbyte upp till 5 kg från busken under förutsättning av tillräcklig fuktighetsnivå.
 • Växten är inte föremål för sjukdomar som är karakteristiska för krusbär och svarta vinbär.

Sort av Yokhilin

YohilinaEn hybrid av krusbär av denna sort är en av de bästa i vårt land, det ger höga utbyten: ca 200 t bär per hektar. Växtegenskaper:

 • Busken i diameter når upp till 2 meter, i höjd – upp till 1,5 meter.
 • Det växer sprawling och täta tjocktar, som rekommenderas att tunna ut, annars kommer bären att vara små.
 • Bären är tillräckligt stora: i genomsnitt 5 gram, men kan nå 12 gram.
 • Växten är resistent mot sjukdomar, är inte utsatt för infektion med kvalster, spotting, antracos etc.

Variety Rekst

sort RekstDenna variation av krusbär hybrid är för många trädgårdsmästare som pryder trädgården, för att den har ett originellt utseende. Men växten lockar inte bara, som ett dekorativt element, det har ett högt utbyte.

Hybridens egenskaper är följande:

 • Bär av gulfärgad färg med en rödaktig nyans är täckt med en mönsteregenskap för krusbär.
 • Storleken på den spridande busken i diameter når 1,5 meter, höjden är inte mer än 1,2 meter.
 • Storleken på bären är i allmänhet 5 gram. Ibland kan de växa upp till 9 gram, har utmärkta smakegenskaper.

Rekst föredrar en skugga, solen bränner löven.

Hur planterar du Joshtu?

Hybrösa krusbär kan planteras på hösten eller våren. För att säkerställa ett tillräckligt högt utbyte bör man se till att rotsystemet utvecklas ordentligt. Därför grävas en tillräckligt stor grop med ett djup på upp till 50 cm och ca 50 cm i diameter, kan vara större. Det är nödvändigt att utrusta dräneringen så att rötterna inte ruttnar och växten växer normalt.

Related  Hur och varför gör kalkning av jorden på sängarna och i trädgården

När våren planterar över marken, lämna stammar ca 20 cm långa, skära resten. Detta är nödvändigt för att rötterna, som inte är för stora i hybriden, ger vegetativ massa med fukt och nödvändiga mineraler.

För att växten ska växa snabbt och börja bära frukt inom ett år eller två efter plantering, bör gödsel användas. Fosfor och kalium är nödvändiga för bildandet av stora bär. Dessa komponenter ingår i ammoniumnitrat, superfosfater, kaliumnitrat eller ammofos.

Innan plantorna planteras i jorden måste jorden vara mättad med kväve, för vilket ca 200 gram kycklinggödsel och 2 kg humus läggs till gropen. Detta kommer att säkerställa en stabil tillväxt av växten under de första 2-3 månaderna.

Hybridblåsor ligger bredvid buskarna med vanlig krusbär eller vinbär för att ge korsbestämning och maximal fruktbildning.

Köpa plantor hybrider rekommenderas för beprövade leverantörer, endast i detta fall kommer stabila avkastningar att säkerställas. Man bör komma ihåg att inte alla plantor är välfruktade, och ibland är de inte lämpliga för odling.

Joshta – landa och lämna (video)