Vattenmelon ska vara saftig och sötAnkomsten av en vattenmelonpor i andra hälften av sommaren väntar ivrigt av både stora och små gourmander. Det hände sålunda att i detta land, där det mesta av territoriet tillhör riskfyllnadsområdet, är det den här sydliga kulturen som har mass popularitet och kärlek. Juicy, söt vattenmelon kött släcker inte bara törst på heta dagar, det ger glädje att smaka, trevliga känslor och är källan till många användbara ämnen.

I den mogna vattenmelonen finns askorbinsyra och folsyra, magnesium, järn och kalium, dietfibrer och pektiner.

Det är bara hur man bestämmer vad som gömmer sig under den gröna täta huden? Hur bestämmer man modningen av vattenmelon, så att han inte, när han är på bordet, besviknar den skarna bären och avslöjar ett smaklöst blek rosa kött till publiken?

Äldre vattenmelonOm vattenmelonerna odlas på sin egen tomt, behöver de inte oroa sig för deras kvalitet, men frukterna de köper presenteras ibland med mycket mer obehagliga överraskningar, förutom det bleka utseendet. Underlåtenhet att följa jordbruks teknik, reglerna för användning av gödningsmedel och lagring av vattenmeloner medför risk för förgiftning. Därför är det viktigt att inte bara skilja en mogen bär från grön, utan också veta hur man väljer en vattenmelon som är trygg för hälsan.

Början av en vattenmelonpor

Den mest utsökta vattenmelonen är bara under säsongen av dess mognadDu kan köpa en vattenmelon i snabbköpet när som helst på året. Behandlas med konserveringsmedel eller odlas i växthusar söta frukter från avlägsna hörn av världen når de ryska räknarna. Är det möjligt att jämföra dem med vattenmeloner odlade på den öppna marken, i sommarträdgården under den varma sommarsolen? Från och med tidpunkten för modningen av jättebär kan vi dra slutsatsen.

De första mogna vattenmelonerna på meloner kan bara visas i juli, och masskollektionen av dessa sommargåvor börjar i mitten av augusti och varar fram till oktober.

Och ju förr vattenmelon faller på disken, desto större är risken den innehöll farliga för organismen av nitrater och andra föreningar som orsakar ökad tillväxt av foster. Så inte bråttom, det är mycket lättare att välja en bra vattenmelon, när kommer deras mass sozrevanie.Sezon vattenmeloner mognar sammanfaller med tiden för massrekryterings söta druvor.

Hur man bestämmer rypheten av vattenmelon i utseende av barken?

Vattenmeloner av olika sorterIdag var det för jordbrukare och trädgårdsmästare ett antal sorter och hybrider av vattenmeloner med olika mönster och färg av barken. Uppfödare erbjuder att odla frukt inte bara med ljusröd eller rosa kött, men också med gult och jämnt med vitt. I det här fallet kunde ingen forskare skapa en växt, av den typ av bär som omedelbart kunde komma i trädgården för att bestämma modningen av vattenmelon.

Related  Plantera potatis med en råtta med en hiller

I en mogen vattenmelon torkas svansen uppOch ändå finns det ett antal tecken på hur man väljer en mogen vattenmelon. När du väljer ett foster, var uppmärksam på skelets tillstånd, mönsterets ljusstyrka och förekomsten av olika skador. Med all rikedom av de befintliga färgerna av vattenmeloner borde mönstret på barken vara klart och färgen på monoktona bär borde vara likformig. Vattenmeloner med ett okarakteristiskt eller suddigt mönster bör läggas åt sidan. Det kan trots allt vara ett tecken inte bara på de omogna bären utan också ett symptom på sjukdomen, till exempel en viral mosaik.

  • Vattenmeloner, som ännu inte har tid att lämna trädgården, har en matt bark.
  • I mogen fruktskal blir glansigt och hårdnar i sådan utsträckning att det är svårt att genomborra en nagel scratch men kan bara övre färgade skiktet.
  • Dessutom, i omogad vattenmelon, avger den skadade barken juice och producerar en karakteristisk växtbaserad lukt.

Enligt folkliga observationer av randiga vattenmeloner måste man välja en vars avstånd mellan de mörka remsorna är bredare.

I mogen vattenmelon utsöndrar inte den skadade barken juiceMen hur man väljer en läcker vattenmelon om den är mörkgrön eller omvänd, nästan vit? Och i det här fallet, och när man köper ett randigt färgfoster, innan man väljer en vattenmelon måste den palperas. Om luckor, sprickor eller andra huddefekter finns på ytan, har vattenmelon inte plats på bordet, eftersom skadliga mikroorganismer, parasiter och bakterier lätt tränger igenom de skadade områdena. Köp inte en vattenmelon med en trög, fingerbark. Det är inte förvånande att om man vid skärning av en sådan vattenmelon inuti finns det gjutna, bli flytande eller mögelaktigt kött.

Vid vattenmeloner med en trög mjuk skorpa en obehaglig smakVissa till och med torr i utseendedefekter av sårskorpor och spår på ytan av cortex kan signalera antraknos lesioner eller skorv, vilket leder till maldevelopment av massan och dålig kvalitet vattenmelon.Vattenmelon som påverkas med antracis eller scab

Hur väljer man rätt vattenmelon för jordens storlek och färg?

Frukt som odlas i meloner har nödvändigtvis på huden en karakteristisk plats – platsen för kontakt med vattenmelon med jord. På detta område fick skalet mindre solljus, mindre klorofyll producerades här.

När du väljer ett vattenmelon, var uppmärksam på jordens fläckFör att bestämma rypheten hos en vattenmelon på en säng eller på en disk, var uppmärksam på storleken, tillståndet och färgen på en sådan fläck:

  • Barken här ska inte skadas eller vara mjukare än i andra områden.
  • Det finns inga remsor på jordens plats. Detta indikerar att vattenmelonen under tillväxten inte störde.

Det finns inga remsor på jordens plats

Spot, i genomsnitt inte över 7-12 cm, borde helst ha en gul färg, om skuggan är närmare vit, är vattenmelon bättre att ligga på sängen under några veckor.

Kan jag välja en söt vattenmelon på ett torrt peduncle?

När du väljer en mogen vattenmelon på en säng, överväga alla tecken på mognadOm det finns fler tips, hur väljer man rätt vattenmelon? Ofta kan du höra en rekommendation att du kan välja en läcker vattenmelon genom att ta en bär med en torr svans. Och vad händer om en vattenmelon på disken av stjälken är inte alls, eller alla tecken på mogna bär i trädgården inte vill skiljas från modern piska?

Related  Växa en symbol på välbefinnande – en mandarin från gropar hemma

Ja, i ett foster som har uppnått full mognad börjar svansen torka:

  • Att veta detta, skarpar skrupelfria handlare gröna vattenmeloner, och stjälkarna torkar när de transporteras och lagras.
  • Dessutom kan svansen ha vissnat och på grund av vridning eller kinkning av piska långt före mogning av vattenmeloner.
  • Också, förtroende för en torr peduncle, kan du ta över en vattenmelon till bordet.

Därför borde du inte lita på det här tecknet helt.

Mycket mer tillförlitlig att uppmärksamma inte någon av tecknen på modenhet av vattenmelon, men omedelbart till deras totalitet.

Antennen nära peduncle började torka ut - vattenmelon redo för användningSå, till exempel, i en söt bär, redo att skörda, blir stammen slät, med dess karakteristiska hår faller, när vattenmelonen är omognig. Om vattenmeloner växer i landet, kan du bestämma ripenessen av vattenmelon i trädgården och andra funktioner. Till exempel är melonodlare väl medvetna om att mustaschen vid fastsättningspunkten för vattenmelonstången till piska måste torka upp när det är dags att riva av den mogna bären. Dessutom, på den plats där det en gång var en blomma, vid tidpunkten för mognad, finns det inget spår av skytten.

Hur man väljer en bra vattenmelon i vikt?

Smaken av vattenmelon påverkar väderförhållandenaOch i Kina och andra asiatiska länder i samlingen av vattenmeloner har en annan intressant egenskap hos dessa bär. Äldre vattenmeloner på grund av de inre strukturernas egenskaper är lättare än vatten och flyter alltid på ytan. På grundval av detta kan man också härleda en annan indikation på hur man väljer en mogen vattenmelon. Av de två frukterna av samma storlek är sötaren den som är lättare.

I den kalla sommaren tömmes vattenmelonerDet finns dock ett undantag här. Om det i början av sommaren var kallt regnigt, är situationen inte utesluten att detta påverkade bildandet av vattenmeloner, och det fanns inga hål i dem. Sådana frukter, även i en mogen form, verkar mindre saftiga och närmare vävnadens kärna märkbart grov.

När det gäller den faktiska vikten av vattenmelon, i början av säsongen, köpa en söt delikatess, är det mer rimligt att prioritera de genomsnittliga frukterna. Och redan i en vattenmelonpor kan du njuta av riktiga jättar med en vikt av 7 till 15 kg.

Hur väljer man en bra vattenmelon av ljud?

Ett sätt att bestämma mognadOfta kan man se hur man, när man bestämmer rypheten hos en vattenmelon, köper köpare eller säljare på skalen eller kläm frukten med palmerna:

  • Som svar på en knock avger en mogen söt vattenmelon ett högt ljud, men om frukten ännu inte är redo att komma på bordet kommer ekot att vara dövt och oklart.
  • När man klämmer på en bra vattenmelon kan spricka något, producerar den gröna frukten inte denna effekt.

Related  Beskära krusbär efter skörd

Om ovanstående metoder för att bestämma fostrets kvalitet inte svarade helt på frågan om hur man väljer en mogen vattenmelon, kommer videon att hjälpa till att förstå allt klart.

Det viktigaste när du väljer en god, god vattenmelon, glöm inte att framgång är möjlig när alla funktioner beaktas beaktas.

Sommarinvånare som odlar vattenmeloner i sina egna sängar, oroa dig inte för fruktens kvalitet. De vet säkert att genom att följa reglerna för agrotekniken kommer endast söta söta bär att samlas in från melonen utan att alltför mycket nitrat, bekämpningsmedel och färgämnen kommer.

Hur man väljer en vattenmelon av rätt kvalitet?

Söt vattenmelon är också populär bland vuxna. och barnMen hur man väljer en bra vattenmelon på butiksbanken eller i ett grönsakstält? Kan alla säljare vara betrodda, och hur man skyddar sig mot frukt av dålig kvalitet?

En bra skörd av vattenmeloner är endast möjlig med rätt val av landningsplatsenNärmar sig disken, måste du vara uppmärksam på förhållandena för att såra och lägga ut vattenmeloner. I gatu villkor för försäljning av meloner handel, se till att anordna särskilda paviljonger utrustade med fack och skärmtak för att skydda vattenmeloner från kontakt med jorden och solljus. I butiken läggs även vattenmeloner ut på pallar eller i korgar och kommer inte i kontakt med golvet.

Eftersom köttet av vattenmelon omedelbart absorberar minsta föroreningar lägger sig dammet och patogena flora återger perfekt söt massa, sedan köpa vattenmeloner vid vägkanten platser, eller välj frukter med sprickor och nedskärningar i alla omöjliga fall.

Från inköp av vattenmelon är det bättre att vägra, om säljaren inte kan producera dokument som intygar kvaliteten och säkerheten hos meloner. I sådana intyg och certifikat anges platsen för odling av partiet, datumet för skörden och giltighetstiden. Certifikatet från det specialiserade laboratoriet försäkrar att det inte finns några skadliga ämnen i vattenmelonerna.

Tio regler för att välja en mogen användbar vattenmelon – video