plantor i ett äggskalFör någon trädgårdsmästare eller sommar bosatt är alltid viktigt inte bara resultatet, men också processen med växande plantor. Och det borde vara lönsamt i alla sinnen. Därför är växande plantor i äggskalet ett av de bästa alternativen för sådd av frön. Detta är ett bekvämt sätt att få groddar, tomater, gurka, ärter, bönor, paprika, pumpor, kucchini, aubergine.

Fördelar med växande plantor i äggskal

Frön som spirer hemma under normala temperaturförhållanden, ger i de flesta fall starka groddar. Det finns emellertid ett antal fördelar i fallet om plantor odlas i äggskal. Dessa inkluderar:

 • ekologisk kompatibilitet – äggskal sönderdelas snabbt
 • Minsta antal kostnader – när man äter ägg till mat köpas fröbehållaren automatiskt;
 • naturligt gödselmedel – skalet berikar jorden med olika näringsämnen;
 • praktiska – när transplantering av växtsystemet är inte skadat.

Vad är nödvändigt för att odla plantor i äggskal?

Ställa frågan: hur man odlar plantor i äggskal, du behöver veta listan över komponenter som kommer att vara nödvändiga för denna process. Dessa inkluderar:

 • äggskal
 • frön av växter;
 • jord;
 • kartong från ägg;
 • film;
 • en ale eller en nål;
 • kniv;
 • vatten, kastrull och spis.

Framställning av äggpottar för plantor

äggskalFörbered krukorna från skalet kan gradvis på vintern. Innehållet i ägg används för mat, och med skalet kommer följande. Med hjälp av en akvarium eller nålar görs ett ganska stort dräneringshål. För att undvika att skada äggskalet måste det borras och inte genomborras. Vid odling av plantor i äggskalet behövs detta hål för att tömma överskott av vatten. En fjärdedel av den övre (akuta) delen av skalet är snyggt avskuret med en kniv, vilket resulterar i en bekväm kruka.

Related  22 ursprungliga sätt att lösa trädgårds- och trädgårdsproblem – användning av bakpulver

Klar skal ska kokas i vatten i minst tre minuter. Således förstörs bakterier och en obehaglig lukt. Därefter torkas äggskalorna. Förvara dem på ett torrt, mörkt ställe för att undvika utseende av mögel.

Planterar frön i äggpottar

ägg krukorVarje resulterande äggkruka placeras i brunnarna i en kartonglåda. Detta kommer att skydda dem från att bryta ner. Därefter är krukorna något mer än hälften fylld med jord. Därefter plantar de frön. Som i andra fall, för att få kvalitetsplantor i äggskal, är det nödvändigt att följa rekommendationerna för djupet av plantering, beroende på arten och växternas sortiment. Det är också nödvändigt att beräkna tidpunkten för spridning från såddpunkten.

Förberedda plantor placeras i en varm, väl upplyst plats. Marken bör vattnas regelbundet, men inte nå “swamp”.

Transplanterar groddar när växter växer i äggskal

plantor i ett äggskalNär tiden är rätt transplanteras transplantationerna. Gör det här tillsammans med skalet, som är lite pressat ner för hand. Genom de sprickor som bildas kommer växternas rötter därefter att grobar. Det är väldigt viktigt att veta hur man odlar plantor i äggskal och uppnå snabb växthöjning. I sådana fall krävs en växthuseffekt. För honom, inte papp, men transparent plastförpackning används. Dess lock gör att du kan lämna mer utrymme för spridning. När lådan är stängd, erhålls ett mini-växthus med anmärkningsvärd belysning, vilket är avgörande för växtens utveckling.

I avsaknad av en plastbehållare är det möjligt att pakka en kartonglåda med krukor av folie under den första veckan.

Tack vare äggskalan har växterna ytterligare utfodring. Det innehåller trots allt kalk, minskar surheten och förbättrar markstrukturen. Allt detta bidrar till en utmärkt skörd.

Video: växande gurka plantor i äggskal

https://www.youtube.com/watch?v=qarjs6se31Q