Fransk trädgård kommer att göra din webbplats till ett sagolikt vilaområde

Fransk trädgårdNyligen började den franska trädgården, gjord av egna händer, få särskild popularitet. En sådan trädgård kommer med en original zest till din webbplats.

Hur skiljer den franska trädgården från det vanliga?

Fransk trädgård är baserad på traditionerna i Louis XIV-tidens trädgårdar. Det symboliserar harmoni, skönhet, renhet och ordning.

Huvuddragen i den franska trädgården är närvaron av symmetriska element och geometriska figurer. Med tradition är det en rektangel, som är indelad i 4 identiska rutor. Skulptur och solstrålar placeras i mitten av rektangeln.

Den franska trädgården kännetecknas av dess dekorativa egenskaper: På vackert inredda blomsterbäddar växer inte bara grönsaker, utan även blommor, buskar och fruktträd. Mellan blomsterbäddarna är vackert dekorerade stigar av kakel.

Planerar en fransk trädgård

sängar på franskaInnan du börjar göra sängar är det nödvändigt att bestämma vad som kommer att vara deras form. De kan ha en traditionell rektangulär form eller utseendet av en cirkel, fyrkant, spiral eller schackbräda.

Växter i den franska trädgården kan:

  • vara på samma nivå som hela webbplatsen;
  • att stiga 20-30 centimeter från marken. I det här fallet är deras väggar gjorda av sten, tegel eller annat material. För att skapa sådana sängar måste du göra extra ansträngningar, men det förbrukade arbetet kommer att motivera sig: sängarna kommer att förvärva ett originellt och sött utseende, deras omsorg kommer att underlättas.

Nästa steg blir identifieringen av plantor planterade på sängar. Naken mark borde inte hittas i den franska trädgården: grönsaker ersätter organiskt varandra, och fria platser fylls med prydnadsväxter. Vid arrangering av sängarna är det nödvändigt att placera plantorna på ett sådant sätt att de inte stör varandra. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till växternas ljusälskande natur, deras höjd, blomningstiden och frukten.

En obligatorisk egenskap hos den franska trädgården är de vertikala accenterna:

  • tillfälliga – väggar, dekorerad med majs, tomater, baljväxter, lockiga prydnadsföremål
  • permanent – gjord med hjälp av bär eller dekorativa buskar, perenner, små äppelträd.

Vi gör ut den franska trädgården med egna händer

Rund sängFörst rita en geometrisk figur på tomten, vars form kommer att vara din blomsterbädd. Dra i mitten av figuren strålarna – du har trekantiga sängar. Separera sektorerna med dekorativa vägar eller gräsmattor. Till jorden smälter inte, kring varje trädgård, lägger du vackert stenar, tegel eller träbrädor, installerar ett dekorativt wattle-staket. Du kan plantera runt sängar dekorativa kål, röd sallad eller guldfärg. De kommer att dekorera blomsterbädden, och guldblommor kommer också att skydda invånarna i trädgården från skadedjur.

När sängarna är klara kan du börja plantera plantorna. För att ge blomsterbäddar en färgvariant rekommenderas att man planterar olika lövsalader, prydnadskål, doftande basilika, nasturtium, ringblomma, guldgrå, lejonögon, asters och andra ljusa växter. Runt trädgården kan du plantera fruktträd och buskar. De kommer att dekorera platsen och skydda växter från kalla vindar.

Steg för beredning

Låt oss sammanfatta. För att ordna en fransk trädgård är det nödvändigt:

  1. Ändra sängens form.
  2. Välj sängarna visuellt.
  3. Omgiva trädgården med en kant eller dekorativa staket.
  4. Plantera plantorna

Med hjälp av den franska trädgården kommer du att göra din webbplats till ett rekreationsområde. Om du vill kan du placera en pergola med clematis eller klättra rosor i närheten av blomsterbädden, dekorativa ampelplanter, skulpturer, lyktor.

Den franska trädgården skapad av egna händer, kommer att orsaka avundsjuka och beundran av alla grannar och locka passagerarnas synpunkter. Och du kommer att låta dig koppla av på sommaren efter en hektisk dag och njut av resultaten av ditt arbete.

Video: hur man gör en fransk trädgård

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector