Foto och beskrivning av en av de äldsta sorterna av äpple Melba

Frukter av äpple MelbaMelba är en av de äldsta sorterna i världen, som erhölls tillbaka på XIX-talet och trivs fortfarande trädgårdsmästarna med läckra saftiga frukter. Födelsedatumet för äppelträdet Melba anses vara 1898. Redan första äpplen som gav plantor från öppna pollinering sorter som McIntosh som kanadensiska uppfödare i Ottawa att sorten har registrerats och är uppkallat av den populära under dessa år sångaren Nellie Melba. Några år senare växte plantor av opretentiös mängd sena förfallodatum i Europa och Ryssland.

Under Sovjetunionen läggs äppelträdet Melba, känt av bilderna till nuvarande trädgårdsmästare, till statens register och regionaliseras i många regioner i landet. På grund av den genomsnittliga frostbeständigheten hos sorten och risken för att plantorna fryser, rekommenderas inte plantering av äpplen i norra Ryssland, inklusive den sibiriska och europeiska delen av landet och även i Fjärran Östern.

Beskrivning av äppelträd Melba och dess frukter

Krona äppelblommarDen genomsnittliga storleken på träd av denna sort är rundad eller något konisk, i unga växter, kronans form. Ju äldre trädet är, desto bredare blir kronan och ju kraftigare stammen. Men de årliga Melba-plantorna är praktiskt taget raka, täckta med stort grönt lövverk och slät röd bark.

Och lignifierade skelettgrenar, och stammen av vuxna växter i sig är täckt av en brun, relativt mörk skorpa med en rödaktig eller orange nyans. Apple Apple Shoots Melba:

 • ha en genomsnittlig längd;
 • lite pubescent;
 • täckt med stora, svagt krökta ovala blad;
 • med ett stort antal äggstockar kan starkt luta sig.

Blomningen i sorten börjar relativt tidigt och åtföljs av melbas som är typiskt för äppelträdet, som i bilden och i beskrivningen, av stora knoppar med en vacker rosa eller lila nyans.

Melba kännetecknas av den snabba inträdet i frukten och högavkastningen. Redan under det tredje eller fjärde året kan de första äpplen mogna på ett ungt träd, och från en vuxen äppelträdgårdsmästare skördar från 85 till 150 kg frukt.

Blomning av äpple MelbaOch upp till 12 år ger äppelträd årligen, och sedan är riklig fruiting avspädd med en viloperiod. Frukter på denna typ av fruktträd är blandade, men det beror främst på äggstocken, som bildar på ringarna.

I mittzonen mognar den doftande Melba frukten i andra hälften av augusti. Den genomsnittliga vikten av svagt borstade äpplen med rund konisk form är 130-180 gram.

På skott bifogas äpplen med långsträckta flexibla pediceller. Enligt beskrivningen av Melba äppelträd har frukterna en slät, tunn hud, täckt med väl märkt på bakgrunden av karmin med ränder av blush vaxartad beläggning. Huvudfärgen på äpplen, som har ett uttalat godis arom och en trevlig söt och sur smak, är ljusgrön eller nästan vit i mogna frukter.

Läckra aromatiska frukter MelbaDen snövita, och i vissa fall med rosa vener har köttet Melba en delikat textur, värderas högt som älskare av färska frukter och kockar att tåg av äpplen av denna sort sylt, mosade och smaksatt marmelader. Smakmångfalden Melba äpplen utvärderas av experter som utmärkt, och bekräftar att sammansättningen av frukter per 100 gram som står för 10,5 gram socker, 13,4 mg av askorbinsyra och ca 10 gram pektin.

De frukter som tas bort från grenarna kan lagras i upp till 100 dagar, transporten tolereras väl och de förlorar inte kvalitet förrän vintern, granen hålls vid låga temperaturer.

Med en massa fördelar i Melbas äppelträd, enligt beskrivningen, finns det två nackdelar:

 • lågt motstånd mot en sådan vanlig sjukdom av fruktträd som scab;
 • möjligheten att frysa i svåra och små snövintrar.

Men med omsorg och uppmärksamhet vid plantering av äppelträd har Melba länge och ger regelbundet goda skördar av läckra aromatiska äpplen.

Beskrivning av äppelträd Melba

Lämplig för långvarig lagringPopulariteten och höga värdet av Melba-märket framgår av det faktum att flera intressanta sorter och sorter har skapats på grundval av och med direkt deltagande:

 • Den uppskattade, erhållen efter mycket stegval på grundval av Melba, Purple Ranetki, Pepin saffran och Belflerman;Varianter Treasured och Red Early
 • Tidig aloe, uppfödd av uppfödare av Ryssland på grundval av Papirova och Melba;
 • Röd tidigt, även av inhemska specialister som ett resultat av att korsa mångfalden av vår och melba;
 • Caravel av kanadensiskt urval, skapat på grundval av Melba och Crimson Beauty;Tidiga och skarlagda sorter
 • Prima, det här är resultatet av specialisternas arbete från USA, fick en helt resistent mot scab-frukten växt.

Dessutom, i trädgården plantering äppelträd kan ses Melba kloner med större och mer färgglada frukt, ökad vinterhärdighet och motståndskraft mot hotande fruktträd skorv. Det är sorten Red Melba och Melba Daughter, som distribueras i närheten av St Petersburg och andra områden i nordväst om landet.

Planterar äppelträd Melba och sköter plantor

Att plantera och ta hand om Melbas äppelträd kräver ingen speciell kompetens och kunskap från trädgårdsodlingen, men det är värt att ta allvarligt valet av en plats för odling av fruktträd.

Frukt redo att skördaI ett väl upplyst område av Melba äppelträd, som i bilden, kommer de säkert att vara nöjda med stora ruddy frukter. Om ljuset inte räcker är äpplen små, de ackumulerar mindre sockerarter, vilket påverkar smaken negativt.

Det är inte tillåtet för ett träd att drabbas av stagnation av fukt, vars orsak är:

 • vårens smältning av snö
 • lång höstfällning
 • närhet till markvatten.

Om det finns en sådan risk, på en plats avsedd att plantera äpplen, göra en kraftfull dränering eller utrusta artificiella höjningar. För äppelträd är det nödvändigt att jorden inte bara har ett gott utbud av näringsämnen och ledande fukt, men också luftgenomsläpplig nog. Om ett fruktträd planterats på tung lerjord eller svart jord, inte kan göra utan tillsats av sand, torv och dolomit och kalkstensmjöl med överdriven surhet.

Utmärkt smakIntensiteten av tillväxten och storleken på äppelträdkransen Melba orsakar systemet att plantera denna kultur:

 • Vid rodd rekommenderas trädgården att hålla ett avstånd på minst 8 meter mellan rader och 3 meter mellan växter.
 • Om ett fyrkantigt system används, är avståndet mellan landningsplatserna cirka sju meter.

Under plantering och underhåll av äppelträd används i de ytterligare organiska och oorganiska gödselmedel som förs in i jorden i form av radikala dressingar och främja snabb växt beroende, tidig tillväxt och fruktkroppen aktiv.

Korrekt plantering av plantorNär tidpunkten äppelträdet planteras måste jorden sätta sig och de organiska ämnena ska rinna, så att det unga trädets ömma rötter inte lider. Röda systemet av plantan är noggrant och mycket noggrant rätad, och efter att ha fyllt gropen med jord, bör rygghalsen inte täckas med mark. Eftersom Melbas äppelträd, enligt beskrivningen, kan påverkas av frosten, är det under hösten nödvändigt att skydda det unga trädet tills ett stabilt snöskydd syns på platsen. För att göra detta kan du använda några dolda material som släpper in luften och ger inte tillgång till stången till gnagare och skadedjur.

Under de första åren av livet efter plantering av ett äppelträd utsätts växten för en normalisering, avlägsnande på våren först, och sedan de flesta knopparna bildade. Denna åtgärd låter det unga äppelträdet acklimatisera snabbare och få styrka till det nuvarande fruktlagret. I efterföljande år regleras belastningen på trädet, bryter av en grön äggstock, storleken på en mutter.

Matning av Melba Apple Blossoms

Riklig blommande och fruktig beror på vårdenFör vänlig fruiting bör äppelträdets första toppklädsel utföras tidigt på våren. Som vid plantering, i marken under kronan, avblåses de organiska ämnen som lämnas över från 5 till 15 kg per meter. Och då den förbereder plantage blomning utom humus eller gödsel i matnings bör inkludera komplexa gödningsmedel eller individuellt cirka 45-55 gram kaliumklorid och 120-145 gram på äpple superfosfat. En bra topp dressing för Melbas äppelträd kommer också att vara träaska. Mängden och mängden gödselmedel kan justeras av odlaren beroende på de specifika förhållandena för växande äpple, jordfruktbarhet och klimatiska egenskaper.

Under sommaren, tills den andra halv eller augusti, äpple 2-3 gånger matade med flytande kväveföreningar, t ex utspätt 1: 10 med infusion humus, gödsel, hönsgödsel, eller “gröngödsel” baserad nässla, spannmål eller fodergräs.

När massmottagning börjar, är det viktigt att begränsa kvittokvoten av träd, vilket förhindrar mogning av skott och förberedelse av äppelträd för vinterning.

Funktioner av att bevattna äppelträd på sommaren

För tillväxt av frukter behöver vattnaFukt är nödvändigt för träd, från det ögonblick som äppelträdet planteras och under hela plantans liv. Om våren i vattnet vattnas med smältvatten, då på sommaren, när äggstocken uppträder och mogning av grödan börjar, utan att vattna, kan inte äppelträdorna avlägsnas. Beroende på markens förmåga att behålla fukt och väderförhållanden, borde vuxna träd få 10 till 18 liter vatten varje vecka.

Vattning av äppelträdena på sommaren är särskilt viktigt under perioden juli till augusti, när sorterna av sommaren mogna perioden aktivt växer frukt. Om fruktträdden vid denna tid får mindre vatten, under kronan kan du se den fallna omodda frukten.

Men förlusten av skörden väntar trädgårdsmästaren, inte bara i år utan även i nästa säsong, eftersom sommarmånaderna aktivt lägga blomknoppar, som är avsedda att säkerställa att förverkligas i framtiden. Aktivt vattning av äppelträd på sommaren fram till mitten av augusti, och fuktar sedan jorden i stammen endast om det behövs. Ett överflöd av fukt i slutet av säsongen kommer inte att påverka kvaliteten på frukt, men en negativ inverkan på åldrande bildade skott.

Mulching runt bagageutrymmetDet är på sommaren att mulkningen av jorden under Melbas äppelträd blir extremt brådskande. Denna teknik bevarar jordens löshet och tillåter inte den fukt som växten behöver förångas.

Formning av kronan och beskärning Melba

Principen att beskära fruktträdKompetent och snabb beskärning av äppelträd är en garanti för trädhälsa och regelbunden fruktning. Den bästa tiden för denna procedur är tidig vår, när den aktiva rörelsen av juice och uppvakningen av njurarna ännu inte har börjat på fruktträd.

De första åren av äpple livet kräver formning beskärning, vilket resulterar i en hälsosam sund krona redo för regelbunden fruiting.

För det snabbaste läggandet av fruktgrenar skärs den centrala ledaren till en tredjedel, vilket begränsar trädets vertikala tillväxt och stimulerar utvecklingen av laterala skott. Vuxenträd reducerar gradvis utbytet, och den huvudsakliga fruitingen överförs till den övre, otillgängliga delen av kronan. I detta fall behöver Melbas äppelträd, som i bilden, både en årlig sanitär och en föryngrande beskärning. För att inte för mycket skada växten, avlägsnas stora grenar gradvis, och ersätter flera skott om året.

Video om äpple Melba

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector