Lobak pelbagai jenis di pasaranUntuk menanam lobak awal dan memanjangkan koleksi tanaman akar segar untuk masa yang lama anda perlu menggunakan pelbagai jenis kematangan yang berbeza. Sangat penting untuk mengetahui ciri varieti ketika menanam sayur-sayuran pada giliran terakhir untuk mendapatkan tanaman sebelum bermulanya cuaca sejuk. Apabila tumbuh di tanah yang dilindungi, pelbagai tanpa henti dengan kualiti komersial yang tinggi akan digunakan.

Ciri penanaman lobak

Sarapan Perancis lobak vintajSemua sayuran lobak kegemaran kepunyaan keluarga salib. Ia mewakili tiga kumpulan tumbuhan. Apa yang kita sebut lobak merujuk kepada kumpulan radishes Jepun. Terdapat juga lobak Cina dan Eropah. Kumpulan berbuah kecil sehingga 60 gram adalah Eropah. Sayuran akar awal berfungsi sebagai produk diet dengan satu set besar elemen yang diperlukan untuk manusia.

Budaya dari Eropah dicuri oleh Peter I, tetapi mereka menghargai lobak kemudian. Pada akhir abad XVIII, sayuran diiktiraf di Rusia, walaupun lobak hitam ditanam lebih awal.

Loji tahan sejuk sangat mengharukan untuk menghormati semua aspek pembangunan dan kemudiannya ia akan menjadi masak jika keadaan dipenuhi:

  • kesuburan tanah;
  • rejim suhu pada peringkat pembangunan;
  • pencahayaan dan panjang jam siang;
  • air yang betul dan longgar tanah.

Hanya pematuhan terhadap semua keperluan akan memungkinkan untuk mendapatkan tanaman tanaman yang baik. Keadaan yang paling penting ialah penggunaan varieti lobak terbaik.

Radishes kegemaran

Daikon lobak vintajOleh kematangan tanaman boleh dikumpulkan:

  • matang awal – 18-20 hari;
  • pematangan awal – sehingga 30 hari;
  • pertengahan masak – sehingga 40 hari;
  • matang matang – lebih daripada 40 hari.

Selain itu,dengan berbeza dengan warna dan bentuk tanaman akar. Rasa sayuran awal bergantung pada kandungan minyak sawi. Akar berair boleh mempunyai rasa yang tajam dan tidak terlalu, dan kadang-kadang kepahitan tidak dapat dilihat sepenuhnya. Prosiding dari tanda-tanda ini, pengeluar memilih benih yang diperlukan. Dachniki sering menanam beberapa jenis secara bergantian untuk meregangkan sayuran pertama sebelum penerimaan produk vitamin di atas meja.

Radish Sora

Radish SoraTanaman akar adalah kepelbagaian awal pembiakan Belanda. Kelebihan utamanya adalah ketiadaan senjata pada hari yang panjang. Oleh itu, pelbagai digunakan untuk menyemai dari Mac hingga September dan tidak memerlukan perlindungan pada ketinggian musim panas. Dengan penyiraman yang baik, buah-buahan itu dipenuhi pusingan berair dan mencapai 25 gram. Roset daun kecil, buah-buahan merah gelap.

Related  Hama kubis dan kaedah memerangi mereka

Radish Daikon

Daikon lobakSayuran itu milik kumpulan radishes Jepun. Ini lobak, kita sebut lobak manis itu. Nilai sayuran adalah bahawa daikon boleh dimakan oleh orang-orang yang memberi kesan menjengkelkan pulpa daripada kerosakan lobak tajam biasa. Banyak bahan berguna dalam tanaman akar. Ia mengandungi garam kalium, kalsium. Di samping itu, bahan-bahan pembersihan sayur-sayuran bermanfaat untuk saluran pencernaan.

Segar tanpa memasak dan memelihara daikon meneutralkan kesan pencemaran radioaktif, sesetengah penyelidik berhujah.

Kebudayaan kurang aneh tentang nutrien di dalam tanah. Apabila bersenjata, tanaman akar tetap berair. Daikon radish boleh terdiri daripada pelbagai bentuk dan boleh mencapai 3 kg berat tanaman root. Dimensinya mengagumkan. Bergantung pada ciri pemilihan, panjang daikon teras boleh sehingga 60 cm.

Radis Duro

Radis DuroCepat mendapatkan berat akar akar yang masak. Bagi tukang kebun, dia menarik kerana dia hampir tidak menembak dan sesuai untuk berkembang tanpa tempat tinggal pada musim panas. Tanaman akar berkembang pesat. Oleh kerana lobak dengan penjagaan biasa mencapai diameter 50 mm, ia mestilah disemai, pada jarak 10 cm di antara tumbuhan.

Di bawah lobak air biasa adalah sangat berair dengan kepahitan sedikit. Kulit merah terang, nipis. Pulpa daripada lobak Duro tidak tumbuh tipis, ia masih berair. Lobak ini sesuai untuk berkembang sepanjang tahun. Di luar musim ia tumbuh besar di rumah hijau. Sayuran akar disimpan selepas penyingkiran selama 30 hari tanpa kehilangan kualiti. Pelbagai ini tahan terhadap penyakit bakteria.

Sarapan Perancis Radis

Sarapan Radis FrantsuzskiyBuah warna panjang yang indah disukai oleh semua orang. Tanaman tumbuh silinder kecil yang cerah membuatkan seseorang menunggu dengan tidak sabar untuk jari pertama yang telah datang dan, selepas membilas dengan ringan, segera makan dengan kerumitan. Lobak ini boleh dimakan. Daun lembut yang tidak mempunyai tekstur kasar dan meminta ia dalam salad. Mistresses seperti pelbagai untuk bentuk yang selesa, untuk rasa halus. Ogorodniki untuk tidak bersahaja dan memuatkan cepat. Pelbagai ini disyorkan untuk tanah terbuka, bagaimanapun, tukang kebun sering mengetatkan penanaman rumah hijau ini dengan tanaman akar ini. Tempoh pematangan radishes sarapan Perancis tidak lebih daripada 25 hari, rosette daun adalah padat. Hasil terbaik diperoleh dengan awal musim bunga yang semakin meningkat.

Related  Menyusun pelbagai anggur baru di belukar lama

Radis the Giant

Raksasa Merah LobakTanaman akar yang dikenali sebagai Giant Merah adalah pelbagai lama stesen percubaan Far Eastern. Gred mendapat pasport pada tahun 1958. Pelbagai kematangan lewat. Untuk mengembangkan tanaman akar, ia mengambil masa lebih dari 45 hari. Walau bagaimanapun, lobak ini sangat berharga untuk menunggu dan terkejut dengan kepelbagaian dunia tumbuhan. Pada mulanya, tukang kebun yang tidak berpengalaman dapat menariknya keluar dari rumah hijau dalam sebulan, kerana selain daun yang rapuh, dia tidak akan dapat apa-apa. Tetapi selepas sebulan akar akan mula mengisi dan menjadi tanaman akar silinder yang panjang 15 cm.

Inilah gergasi MerahTetapi jika raksasa raksasa tidak memilih dari bumi, dia akan terus berkembang, mencapai saiz wortel. Pada masa yang sama, dia tidak goyah, dia tidak membuang batang bunga. Apabila dipadatkan di rumah hijau, timun pertama dan sayur-sayuran akar dikeluarkan secara serentak. Yang paling menyenangkan, semasa pertumbuhan lobak, anda boleh memilih daunnya untuk salad. Mereka sangat lembut dan mudah patah. Sayuran akar disimpan dalam peti sejuk sehingga dua bulan.

Radish Icicle

Radish IciclePelbagai yang sangat popular di kalangan penduduk musim panas. Mereka menghargai ia untuk rasa lembut lembut, untuk saiz besar tanaman akar. Tanaman akar ini ditanam selama 35-40 hari. Sayuran berbentuk gelendong dengan panjang 15 cm atau lebih tumbuh. Pelbagai adalah baik kerana ia tidak menghulurkan batang semasa musim panas. Menanam lobak lobak dari bulan April, sepanjang musim panas, menyemai dalam dua minggu. Tumbuhan ini bertoleransi dengan baik dengan baik, tidak tumbuh nipis dan masih berair. Purata berat sayuran akar adalah 20 gram.

Pelbagai jenis lobak tidak membenarkan untuk menerangkan setiap butiran. Tetapi mana-mana penduduk musim panas mempunyai pelbagai kegemaran, yang dia cari di rak-rak kedai. Dan semoga nasib akan tersenyum sama sekali.

Cara menanam tanaman lobak yang baik – video

https://www.youtube.com/watch?v=TIn2CNMO028