petunia Trilogy ParplPada mulanya, perlu diperhatikan bahawa Trilogy petunia semakin mula memilih sebagai tanaman hiasan di balkoni atau di beranda rumah negara. Ini tidak menghairankan, kerana budaya yang disampaikan bukan hanya penampilan yang tidak dapat dilupakan, tetapi juga tidak memerlukan penjagaan tambahan.

Penerangan Petunia Trilogy

Kilang yang dimaksudkan ini adalah terutamanya kepada spesies pelbagai jenis, yang dicirikan oleh saiz padat, sistem akar yang dibangunkan dan tempoh berbunga yang panjang. Petunia Trilogy kurang sensitif terhadap panjang hari cahaya daripada tanaman lain yang serupa, sehingga dapat digunakan bahkan di ruang tamu yang kurang terang.

Ketinggian tanaman ini tidak lebih dari 35-40 cm, dan panjang batang mencapai maksimum 1.5 m Diameter bunga dianggarkan pada 5-8 cm, manakala warna mereka boleh sangat berbeza, mulai dari putih dan putih hingga merah tua atau ungu warna. Jadi, sebagai contoh, jika anda menanam Trilogy petunia di plot taman pada awal bulan Jun, maka bunga pertama dapat diperhatikan pada akhir bulan ini.

Rahsia penanaman

Petunia Trilogy ScarletSelepas memperoleh benih tumbuhan yang dijelaskan, mereka ditanam dengan teliti di dalam tanah lembap, longgar di bawah keadaan rumah hijau. Kira-kira seminggu kemudian, tangkapan petunia pertama muncul, yang sangat serupa dengan penampilan pucuk timun. Selepas 2-3 minggu akan datang loji itu akan secara intensif berkembang, oleh itu perlu tidak lupa untuk menyiramnya dan jika perlu menuangkan tanah gambut yang subur.

Menanam petunia Trilogi tidak sampai bulan Jun, kerana budaya ini takut pada frosts yang sejuk dan tidak diduga dapat melemahkannya dengan ketara. Jarak antara anak benih harus sekurang-kurangnya 40-50 cm, kerana semua jenis petunias mempunyai sistem akar yang sangat maju. Di samping itu, adalah perlu untuk mengelakkan pelembapan tanah yang berlebihan selepas menanam atau membaja dengan campuran nitrogen-fosfat.

Faedah Petunia Trilogi

petunia trilogi putihDalam senarai kelebihan yang tidak dapat dipertikaikan, yang mana tumbuhan itu mempunyai ukuran penuh, perlu dikaitkan:

  • tidak perlu untuk menyiram berterusan;
  • penampilan asal bunga;
  • tempoh berbunga panjang;
  • dimensi yang besar.

Oleh itu, Trilogy petunia adalah budaya yang tidak menonjol yang luar biasa yang akan mencerahkan tempat di mana ia tumbuh.

Berkembang petunias dalam 2 cara – video

Related  Kami mengenali pelbagai jenis pudina dalam gambar dengan nama dan keterangan