Melon aroma manisKami tidak fikir tentang keserasian produk, mendapat di meja perayaan. Kemudian, kami mengadu tentang malaise, merujuk kepada memasak berkualiti rendah. Sebenarnya, kami makan banyak rasa yang berbeza dan membayarnya. Kesan istimewa dengan tidak sah adalah penggunaan melon sebagai pencuci mulut. Dengan apa yang anda tidak boleh makan melon dan mengapa, kami akan memikirkannya.

Apa yang diketahui mengenai keserasian produk

Melon tidak bercampur baik dengan produk lainJadual ketidaksekalan produk telah lama berkembang. Dia menunjukkan bahawa anda boleh makan pada satu hidangan, dan hidangan mana yang lebih baik dibahagikan. Makna dalam terjemahan ke dalam bahasa pengguna biasa ialah untuk penguraian produk menjadi komponen yang berbeza komposisi jus gastrik diperlukan untuk setiap produk. Mereka digabungkan ke dalam kumpulan dengan keasidan dan oleh keupayaan belahan. Dalam kes ini, terdapat penguraian makanan yang mudah, dan perut tidak terlalu banyak.

Jika, pada masa yang sama, makanan yang memerlukan komponen yang berbeza dalam jus gastrik diberi makan serentak, mereka saling meneutralkan satu sama lain dan pencernaan adalah lambat, terdapat graviti dan masalah lain. Oleh itu, mereka bercakap tentang kesesuaian produk untuk penerimaan serentak.

Lebih baik makan melon secara berasinganJenis produk yang termasuk dalam menu:

 • Protein, yang memerlukan pencernaan enzim berasid;
 • produk tumbuhan berasid;
 • sedikit berasid, bukan berkanun produk sayur-sayuran;
 • produk kanji, ditapai dalam medium alkali.

Kursus kedua tradisional, daging dengan hiasan bubur atau kentang dicerna dengan teruk, dan dengan hiasan kubis adalah baik. Dengan pengambilan makanan yang tidak betul, ia kurang dicerna, kebanyakan nutrien menjadi sisa.

Sayur-sayuran yang indah dengan daun salad dan bayam dengan penambahan garam hilang sepenuhnya. Teh hijau dengan susu adalah gabungan yang tidak berguna. Kopi dan sandwic saling memusnahkan utiliti.

Melon tidak serasi dengan sebarang produk. Dia dimakan dalam selang waktu antara makanan makanan lain, yang tidak kurang dari dua jam. Kepada produk tidak serasi yang sama adalah susu segar. Ia adalah produk protein, tetapi dalam persekitaran berasid ia digulung menjadi jisim keras untuk dicerna.

Kenapa tidak makan tembikai dengan produk lain?

Gunakan melon pada perut kosongMelon dimiliki oleh keluarga labu dan saudara dekat timun. Sejak penampilannya di atas meja bangsawan, dia telah menjadi pencuci mulut kegemaran. Tiada siapa yang tahu bahawa pemakanan melon yang salah boleh menyebabkan kematian. Selepas kematian seorang kekasih makanan yang lain, ia berlaku, hamba-hamba racun telah dibunuh. Kemudian, kita faham bahawa satu tembikai tidak boleh menjadi pencuci mulut. Rasa dan aromanya dinikmati saat ini ketika perut dibongkar dan siap untuk mengambil makanan baru.

Related  Adakah anda tahu bagaimana memilih sejenis tembikai yang manis?

Ternyata sayuran manis akan tinggal di dalam perut selama beberapa minit, massa melon akan dicerna di dalam usus. Sekiranya dia menghalangnya, untuk menahan perut, masalah yang anda tidak akan berpaling. Di sini dia cepat mengocok, tidak dicerna, dengan segala akibat – kembung, cirit-birit, kolik, mual. Oleh itu, anda perlu menikmati sepenuhnya rasa madu tembikai Chardjou untuk mengosongkan perut dan perlahan-lahan meletakkan kepingan ke dalam mulut anda, menutup mata anda dengan keseronokan. Makan ini akan banyak digunakan. Itulah sebabnya anda perlu makan melon secara berasingan daripada makanan lain.

Melon dengan susu akan menyebabkan banyak masalahProduk rendah kalori mengandungi 35 Kcal setiap 100 g, tetapi mengandungi:

 • komponen tenaga terutamanya karbohidrat;
 • serat makanan;
 • vitamin dan mineral.

Walau bagaimanapun, besi dalam tembikai adalah 10 kali lebih tinggi daripada ayam dan susu. Potassium hadir 120 mg, banyak asid nikotinik, vitamin C. Oleh kerana kepekatan asid folik yang tinggi, produk ini disyorkan untuk orang yang mengalami masalah otak yang cacat, orang tua. Melon juga berguna dalam kes-kes penyakit hati, anemia, penyakit sistem kardiovaskular. Bahan sulfuroksidisme, yang terdapat dalam tembikai, memulihkan ketenangan fikiran, melegakan keletihan.

Melon maduPada masa yang sama, produk manis tidak disyorkan untuk penurunan berat badan, pesakit diabetes. Untuk tujuan perubatan, tembikai disuntik ke dalam diet di bawah pengawasan seorang doktor. Sebagai menyokong hakikat bahawa tembon adalah produk bebas yang tidak sesuai dengan yang lain, kami akan membawa reaksi badan kepada penerimaan serentak pelbagai komponen:

 1. Melon dengan susu atau produk susu masam akan mewujudkan kesan pencahar yang ganas. Oleh itu, jangan beli yogurt dengan melon untuk kanak-kanak. Walaupun jaminan pengeluar, jika produk itu semula jadi, cirit-birit tidak akan menanti anda.
 2. Ia adalah mustahil untuk makan melon sama sekali pada perut kosong, masalah dengan bengkak dan loya akan bermula. Ia berbahaya bagi mereka yang mempunyai masalah dengan saluran gastrousus.
 3. Alkohol dan tembikai tidak serasi. Terdapat tiga cara masalah di sini. Sesetengah mengadu sembelit kuat, yang lain meluluskan piawaian TRP dalam perjalanan ke tandas. Terdapat juga beberapa yang diambil oleh ambulans untuk mencuci perut.
 4. Ibu-ibu kejururawatan tidak boleh makan melon. Bayi itu pasti akan melonggarkan kerusi. Semua ibu takut dengan ini, sebaik sahaja dehidrasi organisma kanak-kanak datang.
 5. Untuk minum tembikai dengan air juga tidak disyorkan, penapaian, kolik dan cirit-birit mungkin berlaku tidak lama lagi.

Related  Popular di kalangan radishes tukang kebun

Gabungan membawa kepada masalah dan menjelaskan mengapa anda tidak boleh makan melon dengan produk lain. Di tempat yang istimewa adalah interaksi dua produk perubatan, madu dan tembikai di dalam perut.

Kenapa tidak makan melon dengan madu?

Melon dengan madu boleh membuat batu dalam keberanianDari zaman dahulu, pesanan itu berlalu, bukan untuk makan melon dengan madu. Pada masa itu, halangan usus dipanggil giliran usus. Jadi, dipercayai bahawa madu dengan tembikai mencipta batu di usus, melanggar patensi, dan penyiksaan yang dahsyat menanti seseorang.

Walau bagaimanapun, terdapat orang yang makan madu dan melon secara bersamaan tanpa akibat. Pakar percaya bahawa keserasian melon dan madu, walaupun untuk orang yang sihat yang dipersoalkan. Bagi mereka yang menjalani operasi berongga, dan mempunyai pancang dan parut, mereka boleh mendapat halangan usus. Oleh itu, untuk membahayakan kesihatan mereka dan menjadikan dua produk perubatan menjadi campuran bahan letupan untuk tubuh tidak berbaloi. Orang yang selalu makan melon dengan madu dan tidak mengalami sensasi yang tidak menyenangkan, adalah satu. Sebelum anda menjalankan percubaan, fikirkan siapa yang memerlukannya?

Video mengenai matahari