pelbagai strawberi Ali BabaAntara jenis beri yang paling popular ialah strawberi liar Ali Baba, keterangan pelbagai, gambar yang dibentangkan di bawah. Tumbuhan ini sangat banyak di kalangan penduduk musim panas. Popularitinya bukan sahaja kerana kualiti rasa yang baik, tetapi juga semakin berkembang.

Keunikan strawberi Ali Baba

berbuah besarBeri pelbagai yang disajikan mempunyai banyak vitamin dan unsur surih, yang semata-mata perlu untuk perkembangan tubuh yang betul. Buah ini mengandungi peratusan besar kalium, kalsium, vitamin C.

Keunikan tumbuhan sedemikian adalah bahawa ia mempunyai galas buah yang banyak. Untuk mendapatkan hasil tuaian yang baik, anda mesti mematuhi peraturan penanaman tertentu.

Kelebihan pelbagai:

  • toleransi yang baik terhadap kemarau;
  • ketabahan musim sejuk;
  • kualiti rasa yang sangat baik;
  • penentangan terhadap penyakit.

Strawberry liar yang diperbaiki Ali Baba adalah pelbagai pencuci mulut terbaik pada masa ini. Semoga tumbuhan ini cukup kuat, tetapi padat. Ketinggiannya boleh mencapai 20 sentimeter. Sekiranya benih ditanam di tempat yang betul dan dijaga dengan betul, maka dalam tahun pertama kehidupan, sejumlah besar bunga akan muncul pada mereka. Variasi ini tidak mampu membentuk antena, tetapi walaupun ini, dalam sekejap masa yang singkat, kuat dan indah semak dibentuk.

Ia tidak disyorkan untuk menanam tumbuhan di wilayah di mana tomato sebelum ini berkembang.

Berry strawberi liar Ali Baba mempunyai warna merah kaya. Berat mereka adalah tiga hingga lima gram. Ciri khas buah adalah rasa manis dan masam mereka. Daging putih. Dari tiga puluh semak dewasa, anda boleh mengumpul sehingga satu liter buah beri setiap dua hari.

Bagaimana untuk menanam strawberi dengan betul?

penanaman varieti strawberi liar Ali BabaPilihan laman web memainkan salah satu peranan utama dalam menanam tumbuhan ini. Untuk strawberi berkembang dengan baik dan membawa hasil yang diinginkan, ia perlu ditanam di kawasan yang diterangi dengan baik. Ia adalah yang terbaik untuk membesarkannya di bukit, tetapi jika tidak ada kemungkinan sedemikian, maka prosedur itu dilakukan di rabung.

Untuk benih cepat tumbuh, anda perlu berhati-hati sehingga tanah sebelum menyemai.

Penanaman pokok strawberi yang betul Ali Baba terdiri daripada peringkat berikut:

  1. Pendaratan. Anda boleh menanam tumbuhan dengan bantuan benih dan benih. Tanah hendaklah terdiri daripada 5 bahagian humus dan tiga bahagian pasir. Butiran bijirin hendaklah dari bulan Februari hingga Mac. Oleh kerana biji-bijian sangat kecil, maka ia tidak menelan kos lebih daripada 0.5 sentimeter untuk memperdalamnya. 14 hari selepas kemunculan, tumbuhan muda harus menyelam. Jarak antara mereka hendaklah sekurang-kurangnya 2 sentimeter, tetapi tidak lebih daripada 4 sentimeter. Pemilihan berikutnya dilakukan selepas 4-5 daun muncul di strawberi. Pendaratan di tanah terbuka berlaku dengan kemunculan 6 plat daun luruh.penanaman benih di tanah terbuka
  2. Penyiraman. Pengairan pertama selepas musim sejuk perlu dilakukan pada rupa bunga. Sehingga masa ini, menyiram stroberi tidak disyorkan, kerana di dalam tanah terdapat jumlah kelembapan yang mencukupi.penyiraman biasa
  3. Berpakaian atas. Baja merupakan bahagian penting dalam menanam tumbuhan. Pembajaan pertama hanya disyorkan untuk tahun kedua kehidupan. Untuk tujuan ini, lebih baik menggunakan baja organik. Pada 1 m2 ia perlu untuk menggabungkan dari 2 hingga 3 baja baja, 40 gram super fosfat, satu sudu garpu dan jumlah kalium sulfat yang sama. Selepas menggunakan campuran, bumi disyorkan untuk melonggarkan kedalaman spades.permohonan baja
  4. Penyediaan stroberi untuk musim sejuk. Walaupun kilang itu tidak takut frosts, ia disyorkan untuk menutupi semak. Untuk melakukan ini, gunakan cawangan kering raspberi dan rempah. Kaedah kedua, tidak kurang baik untuk menyediakan tanaman untuk musim sejuk, adalah pemasangan gerbang di atas katil dengan penggunaan agrotex.

Related  “Zanitari” untuk taman – lacewings

Setiap orang yang ingin mendapatkan tuaian yang berlimpah harus memberi perhatian khusus untuk menjaga stroberi selepas musim sejuk. Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah mengeluarkan daun lama dari semak belukar. Ia adalah perlu untuk melakukan apa-apa prosedur dengan bermulanya haba stabil.memadamkan helaian lama dan tangkai bunga

Salah satu peringkat penting penanaman strawberi liar Ali Baba adalah mulsa. Prosedur ini membolehkan bukan sahaja untuk menghalang penyejatan cecair dari tanah, tetapi juga memungkinkan untuk memperbaiki sifatnya.kita melonggarkan tanah

Melahirkan tanaman harus dilakukan tiga kali sebelum penampilan beri. Dalam tempoh pertumbuhan dan pematangan buah-buahan, melonggarkan tanah tidak diingini. Semasa menjalankan prosedur sedemikian, perlu untuk memadam risalah lama yang rosakkeluarkan rumpai.

Tumbuhan ini mempunyai daya tahan yang baik terhadap pelbagai penyakit. Tetapi walaupun ini, semak sering menyerang hama. Untuk memerangi anda, anda boleh gunakan sebagai rebusan dari kulit bawang, dan persiapan khas.

Deskripsi varieti strawberi Ali Baba akan memberi peluang untuk mengetahui semua perihal tumbuhan dan peraturan pemergiannya. Kehadiran pengetahuan semacam itu tentu akan memberikan hasil yang diinginkan dalam penanaman buah berry yang luar biasa ini.

Mengenai kebaikan dan keburukan liar strawberi Ali Baba – video