boron serangga terhadap perosakArahan untuk penggunaan racun serangga Borei mentakrifkan ubat ini sebagai tumpuan penggantungan, yang direka untuk memerangi spektrum hama yang paling luas. Keberkesanan ejen yang tinggi adalah kerana komposisi sederhana terdiri daripada dua komponen yang kuat, imidacloprid dan lambda-cyhalothrin.

Penyerahan dana

boras racun serangga digunakan di negara iniUbat ini adalah alat unik untuk mengawal perosak tanaman penting, yang menjadikannya sangat popular di kalangan kedua-dua tukang kebun biasa dan agronomi. Mengikut arahan penggunaan bucu insektisida, tempoh tindakan, serta rintangan ejen kepada cahaya matahari, menjadikannya pilihan ideal untuk mengawal perosak spesies tumbuhan berikut:

 • rapeseed;
 • wortel;
 • bit;
 • bijirin;
 • kubis;
 • kentang;
 • bawang;
 • pokok apel;
 • anggur.

Antara lain, racun serangga boleh digunakan untuk merawat padang rumput dan kawasan lain di mana ia diperlukan untuk memusnahkan berbahaya bagi serangga tumbuhan, seperti belalang, kuku dan menghisap perosak.

Faedah Produk

Memandangkan ubat ini dan penggunaannya, perlu diperhatikan bahawa ia adalah toksik untuk ikan dan serangga berguna, dan juga memudaratkan alam sekitar.

Sehubungan dengan keadaan ini, kemudahan tersebut diharamkan untuk digunakan di kawasan pinggir bandar dan mendapati permohonan dalam bidang profesional.

Kelebihan Boreas termasuk:

 1. Dua komponen utama dengan pelbagai jenis kesan perosak.
 2. Kesan yang cepat dan berkekalan dari aplikasi.
 3. Ia dapat memusnahkan serangga hidup diam-diam.
 4. Menunjukkan hasilnya walaupun berkaitan dengan serangan hama terhadap insektisida lain.
 5. Tidak kehilangan harta di bawah pengaruh cahaya matahari dan suhu tinggi.

Dari arahan yang dibekalkan dengan ubat itu, anda boleh mengetahui bahawa ia dijual dalam botol liter, dan kadar penggunaan racun serangga borax adalah sehingga 200 ml setiap 1 liter air.

Permohonan dadah

rawatan medan dengan insektisida boraxMemandangkan bahaya yang tinggi bagi pelbagai jenis serangga berguna, termasuk lebah, langkah berjaga-jaga harus dipatuhi. Jeda antara pemprosesan tidak boleh kurang daripada satu bulan. Menurut arahan untuk digunakan, insektisida Boreas Neo tidak menimbulkan bahaya kepada manusia, tetapi penanaman tanaman dilarang untuk dilakukan dengan angin lebih dari 2 m / s. Di samping itu, dengan adanya beberapa ladang pembiakan lebah, mereka mesti diberitahu 5 hari sebelum diproses.

Related  Satu elemen berguna – carob

Pembungkusan yang digunakan dari ubat harus dilupuskan di kawasan khusus yang ditetapkan. Penyediaan penyelesaian adalah berbeza untuk pelbagai jenis tumbuhan, tetapi perbezaannya adalah dalam perkadaran. Algoritma adalah sama dalam semua kes:

 • mengisi tangki untuk menyembur dengan air hingga separuh;
 • tambah produk, mengikut bahagian yang ditunjukkan pada pakej;
 • mengaduk penyelesaian, membawa isipadu penyelesaian ke tahap yang diperlukan, secara beransur-ansur menambah air.

Oleh itu, racun serangga Boreas Neo perlu disediakan sebaik sebelum digunakan, kerana menyimpan penyelesaian yang lengkap tidak digalakkan. Cara yang paling berkesan untuk menunjukkan rawatan tumbuh-tumbuhan semasa musim yang semakin meningkat, apabila jumlah perosak melebihi nilai yang boleh diterima.

Jadual alir

gandum memerlukan rawatanMemandangkan kemungkinan kesan negatif dari penggunaan dadah, adalah perlu untuk tegas mengikut dos yang ditetapkan pengeluar semasa menyediakan penyelesaian rawatan. Memandangkan arahan bagi aplikasi insektisida borea memberitahu, adalah disarankan untuk mematuhi perkadaran anggaran berikut:

Kilang itu Penggunaan, l / hektar
Gandum, rapeseed, barli, kentang, tomato 0.08-0.1
Beet, kubis 0.1-0.12
Lobak, bawang 0.12-0.2
Pokok epal, anggur 0.3

Video tentang racun serangga