Vitamin buah lobak berair di laman web andaVersi Jepun lobak ini lebih dikenali sebagai daikon lobak atau lobak manis. Bagi Jepun, budaya ini sama pentingnya dengan kentang untuk Rusia. Daikon mengandungi banyak karbohidrat, tetapi merupakan produk pemakanan. Sayuran dimakan dalam bentuk masin dan goreng, digunakan untuk memasak salad tanpa memasak. Terdapat banyak spesies daikon. Terdapat pelbagai bentuk tanaman bulat dan memanjang, dengan daging merah, ungu dan putih.

Bila menanam Radish Daikon

Daikon lobak yang ditanam pada bulan JulaiDaikon adalah budaya termofilik. Apabila menyemai pada musim bunga awal, tumbuh-tumbuhan bertahan hidup tanah minus suhu, tetapi segera mula menembak. Jika anda menganggap bahawa penuaian awal kurang disimpan, dapat dimengerti mengapa dalam daikon radish iklim yang tidak sesuai ditanam untuk musim gugur dan penggunaan musim sejuk.

Bagi vegetarian dan mereka yang melihat berat badan mereka, daikon lobak adalah produk yang seimbang yang mengandungi 21 kalori dalam 100 gram pulpa.

Pembenihan daikon dilakukan pada bulan Julai, untuk mendapatkan tanaman akar penuh untuk frosts musim luruh. Mereka menanam lobak daikon apabila ia dibebaskan dari budaya ruam katil pada awal bulan Julai. Untuk lobak tidak menjadi jenis penggunaan warna – Minovas, Summercross, Fang dari gajah, Naga.

Keperluan untuk penjagaan tanah untuk lobak

Musim panas menanam daikon lobakYang terdahulu untuk daikon adalah strawberi. Biasanya pada pertengahan musim panas, semak tua dihancurkan, taman dipenuhi dengan baja segar. Ditching rabung tidak perlu. Anda perlu memotong sayur-sayuran dari semak, dan meninggalkan akar untuk persenyawaan tanah.

Penggerudian taman perlu membuat lubang-lubang di tempat penaburan dan isi dengan tanah yang subur. Tanaman akar dapat menembus tanah hingga 60 cm, dan kedalaman ini harus disediakan dengan makanan. Jarak antara tanaman akar perlu 40-50 cm.

Setiap akar boleh mencapai berat 5 kg dan saiz 60 cm. Oleh itu, penanaman pokok yang jarang ditemui membolehkan mereka tidak berteduh satu sama lain.

Penuaian yang baik dari daikon lobakDalam setiap sarang, beberapa kacang ditaburkan untuk meninggalkan kilang yang paling kuat. Penipisan dilakukan secara beransur-ansur, kerana tumbuh-tumbuhan berkembang. Penjagaan lobak termasuk:

  • penyingkiran rumpai;
  • penipisan pucuk;
  • penyiraman biasa;
  • kawalan perosak.

Related  Arahan penggunaan Aktor insektisida

Untuk mengelakkan kemunculan kerak di atas tanah, tanah di sekeliling tumbuh-tumbuhan harus dipulihkan. Pada masa yang sama, ruang kosong dibiarkan berhampiran dengan daun. Jika tanaman akar meningkat di atas permukaan bumi semasa mengisi, ia harus ditanam seperti lobak. Pada awal bulan Ogos, untuk pertumbuhan rosette yang cepat, tumbuhan perlu ditambah dengan infusi kurik.

Berikut adalah lobak yang ditanam di atas katilTanaman radishes daikon perlu diketahui bahawa ia diserang oleh perosak yang sama seperti pada kubis. Oleh itu, terbang abu dan memaparkan podsypki dan debu akan membantu untuk mengelakkan jangkitan perladangan oleh perosak.Kubis kubis Caterpillar

Pemprosesan sistematik dari seluruh taman dari perosak dengan penggunaan persediaan biologi akan memperbaiki bumi, meningkatkan imuniti tanaman.

Salah satu perosak lobak adalah slugPada masa yang sama, adalah perlu untuk mewujudkan keadaan untuk melindungi tanaman akar dari kerosakan oleh pembongkar bumi – cacing kawat, gril hawk atau sudu. Mana-mana pelanggaran shell akar menjadikannya tidak sesuai untuk penyimpanan.

Bagaimana untuk melindungi tumbuhan daripada berbunga dan penyimpanan tanaman akar

Buah-buahan berair lobak DaikonDaikon radikal menembak adalah keinginan untuk memberi keturunan. Alam meletakkan kitaran biologi pembangunan tumbuhan, dan dengan hari yang panjang ia diwajibkan untuk memulakan pembiakan. Oleh itu, penciptaan tiruan selama 12 jam sehari dapat menyelamatkan tumbuhan dari pelepasan peduncle. Tetapi jika pada masa yang sama terdapat kekurangan kelembapan, penebalan penanaman, anak panah akan muncul untuk sebab-sebab ini.

Sehari sebelum penuaian, katil perlu dituangkan supaya pada keesokan harinya lebih mudah untuk mengeluarkan tanaman dari tanah lembap tanpa kerosakan. Lobak daikon, yang telah dikeluarkan dalam cuaca kering, perlu dikeringkan, bumi dipotong daripada itu, dan peti ais terputus. Pastikan sayur-sayuran akar berada pada suhu yang rendah di dalam bilik bawah tanah. Jika akar disimpan dalam peti sejuk, anda perlu membungkusnya dalam polietilena atau filem makanan.

Related  Bilik Begonia – penjagaan dan penanaman

Penggunaan Radish Daikon

Salad lobak dengan daikonSemasa penyimpanan, aktiviti enzim akar meningkat. Oleh itu, pada musim bunga ia menjadi tambahan vitamin yang berharga. Nilai daikon bukan sahaja dalam nutrien berguna, tetapi juga sifat perubatannya. Dalam proses pertumbuhan, sayuran ini tidak mendapat bahan berbahaya dari tanah.

Dia tidak mempunyai rasa tajam lobak dan tidak menyampaikan rasa lobak. Oleh itu, hidangan daripadanya menyenangkan untuk dirasakan tanpa ketajaman berlebihan. Dalam makanan, dan menggunakan sayur-sayuran muda sebagai suplemen vitamin dalam salad. Daikon menggalakkan asimilasi makanan lain, disyorkan untuk pesakit kencing manis.

Tidak kira betapa berguna sayur-sayuran itu, tetapi bagi mereka yang telah memperoleh penyakit organ-organ dalaman, perlu sebelum menukar daikon dalam menu anda, untuk berunding dengan doktor yang hadir. Penggunaan daikon yang berlebihan walaupun oleh orang yang sihat menyebabkan pembentukan gas besar di dalam usus.

Video mengenai penanaman Daikon pada awal bulan Ogos