ribnik v državiUmetno ustvarjena pokrajina z umetniškim reliefom, ribnik in peš hojo izgleda privlačno samo z ustrezno nego. Aerator za ribnik nasiči vodo z zrakom in življenjem. Brez obnove bo mrzla stoječa voda, pokrita z neprijetnim slimovim filmom in postala slab vonj. Vsa živa bitja potrebujejo kisik. Ustvarite ribnik, napolnjen z ribami in vodnimi lilijami, lahko samo prezračevanje.

Ciljni vzroki za prezračevanje stoječe vode

žabaCeloten vodni sistem planeta je v neprekinjenem gibanju in prometu. Podzemna voda, reke, jezera in solni ocean sta povezani, izmenjava vode vključuje vzdušje. Mešanje, curki potegnejo zrak. In samo ribniki ne sodelujejo v skupnem plesu. Dno je obloženo z izolacijskim materialom, majhna površina ne more nasičiti debeline raztopljenega kisika, pridobljene z kapljicami v dežju. Kot rezultat, površinska voda iz ribnika prvič, brez življenja, nato pa daje zavetje maligni gnilobe in alge, ki razvije v tem okolju. Namesto ribnika se bo čez čas pojavilo smrdljivo močvirje.

ribe v ribnikuPostavite zrak v bazen, namestite aerator za ribnik, ki ga potrebujete:

 1. Grelnik na ulici, manj topnost plina in revnejši kisik postane ribnik.
 2. Izrabljeni mikroorganizmi potopijo na dno v obliki mulja in začnejo gnati brez kisika.
 3. Da bi preprečili stagnacijo, je potrebno premikati vodo v ribniku.
 4. Biološki procesi aktivno potekajo v vodi, bogati s kisikom.

Če kisik v vodi ni dovolj, ribe plavajo na površini in se držijo v usta, da ujamejo zrak. Polži, ki očistijo bazen, jedo plankton, se nagibajo k gladki rastlini.

Če ribar ne leti z ribami, je v določenem trenutku prišlo do analize. Vsak ekosistem lahko nosi določeno obremenitev. Ribnik bi lahko prešel, preveč rastlin uporablja kisik in je postalo nezadostno. Razlog je morda neumorno hranjenje rib v ribniku, masa je kisla in uporablja kisik. Prekomerno uživanje rib je škodljivo za sistem.

Metode preskrbe z zrakom za prezračevanje

namestitev aeratorjaVsak aerator za ribnik mora ustvariti mešanje vodnih plasti, hkrati pa jih nasičiti s kisikom. Toda glede na volumen ribnika prebivalci uporabljajo različne metode prezračevanja:

 • površni;
 • Injekcija;
 • spodaj;
 • kombinacija.

Površinski zračni kompresorji vključujejo naprave, ki plujejo na površini vode. Lahko ustvarijo fontane. Kapljice vode, padajo, nasičene z zrakom, pomešane s sloji. Druga vrsta takšnih naprav je lahko propeler, ki premeša vodo kot ventilator zraka, medtem ko istočasno pritegne plin nad površino. Proces je hrupno in ne marajo prebivalcev ribnika.

površinska montažaMetoda vbrizgavanja temelji na uvajanju vhodnega zraka v vrtinčasti tok vode. Začetek na tem principu turboreakcijski namestitev Aqua Handi plavajo Potopni motor z rotorjem, ki tvori tok, pri čemer se zrak sesa in uvedeni curka. Zmes vode in zraka ima usmerjeno radialno gibanje lijaka, izloča se nastanek stoječih območij. Ti aeratorji so primerni za ribnike z ribami, so nizko-hrupni, tišijo pri delu.

podvodna instalacijaSpodnja metoda se najpogosteje uporablja za prezračevanje ribnikov. V tem primeru se lahko uporabi metoda, ko strežnik stoji na obali, zrak pa skozi cev skozi hrbet v spodnjem območju. Uporabljajo se podvodne črpalke na dnu. Z zrakom pritegnejo zrak preko cevi. Aeratorji premešajo vodo, nasičijo plin in uravnavajo temperaturo. V zimskem potopljenu v vodo ne bodo dovolili, da bi se na površini oblikovala skorja.

Kombinirane enote imajo kompresor na obali in dovod zraka je plit. Pri uporabi dodatne črpalke dobimo mešanico plinske vode.

aerator pozimiKateri izmed načinov za ureditev umetnega rezervoarja, ki ga je treba izbrati, je odločitev za vsako bazo glede na velikost in populacijo živih bitij. Zagotoviti pa je potrebno tudi dovajanje zraka glede na podnebne razmere, ne da bi ribnik zamrznil. Pozimi bo aerator za ribnik prihranil rezervoar iz popolne zamrznitve in ribe od smrti. Ker se voda nenehno obnavlja, se dvigne navzgor, ni možnosti oblikovanja ledu na površini ogledala.

Kriteriji namestitve

aerator za ribnikVsak kompresor je namenjen za določeno količino vode. Za prebivalce rezervoarja je tudi prekomeren kisik škodljiv, prav tako pa tudi pomanjkanje. Upoštevati je treba potrebo po kisiku v različnih klimatskih obdobjih v letu.

Če želite izbrati zračni kompresor dobre kakovosti, dajte prednost nemškemu proizvajalcu. Cena aeratorja za ribnik je odvisna od številnih kazalcev:

 • moč kompresorja;
 • možnost uporabe pri različnih temperaturah;
 • hrup enote;
 • ugled proizvajalca.

Poletni aeratorji za majhne dekorativne ribnike je mogoče kupiti po ceni 4-10 tisoč rubljev. Za umetne srednje velikih ribnikov se cene aeratorjev za ribnike začnejo od 40 tisoč rubljev. Ribolov velikih ribnikov z zimskim dovodom zraka znanih proizvajalcev stane več kot 100 tisoč.

aerator Oaza aqua-oxy cws 2000Na primer, aerator za OASE Aqua-Oxy CWS 2000 je primeren za dobavo kisika z 20 kubičnimi vodami. Treba je namestiti 12 tisoč, skupaj z motorjem z dvema prezračevalnimi šobami in cevi dolžine 2 in 5 metrov. Namestitev porabi samo 250 W, nizka raven hrupa. Dolžina ožičenja do vira do izhoda je 120 metrov. Energijski del se lahko nahaja na obali in celo pod ravnino ribnika, saj je v črti zagotovljen protipovratni ventil. V kompletu sta dva okrasna kamna, ki sta stilizirana pod marmelado s travo.

Instalacijo aeratorja zberemo z lastnimi rokami

industrijski aeratorNamestitve ni treba kupiti. Dovolj je poznati načelo delovanja zračnega kompresorja in imeti dolgo zalogo zastarelih orodij. Ustvarite aerator za ribnik z lastnimi rokami, če jih najdete na kmetiji:

 • Odtočna črpalka, ki po poplavi zaniha poplavljene jame, se lahko uporablja z instalacijo pod vodo;
 • palčna kanalizacijska cev – 2 m;
 • cev s presekom 32 mm dolžine 30-50 mm;
 • Tee s pipo 45;
 • kotiček;
 • vodotesen kabel v dvojni izolacijski cevi.

Nadaljujemo z namestitvijo namestitve. Če želite to narediti, priključite čevlje s priključkom cevi. Po drugi strani pa se v cevi vstavi razvejana cev. Vračilo se obrne pri 45 ° in vstavite veliko cev. Priključite adapter na sestavljeni sklop. Nepovratni ventil je treba postaviti v konstrukcijo.

Vse potopne črpalke imajo zaprto ohišje. Vodilna žica je izdelana z dvojnim pokrovom in zaprto izolacijo.

Po tem izvedite vodotesno ožičenje. V tleh kladite montažno cev in jo pritrdite na cev, tako da je vstopna cev nekoliko nad vodo. Da bi zajemali konstrukcijo od rib, ga vstavite v mrežo. Cev je treba nagniti tako, da lahko zrak gladko prehaja v pretok vode in se z njim premeša. Imamo mešalnik za injektorje.vodnjak za vodo v ribniku

Če je v rezervi globoka črpalka, lahko zgradite za njim slikovito hišo na obali. Na cevni priključek postavite povratni ventil in zaščitno mrežo ter pritrdite cev na ribnik. Na pravem mestu je urejena aeratorjeva cev za ribnik, majhen slap ali nekaj podobnega pa je odvisno od domišljije oblikovalca. Pri zagonu mora biti cev pod zalivom, tako da ni zračne zapore. Enako vgradnjo s črpalko moramo potopiti v vodo v ohišje zaščitne mreže.

samotirni aeratorImate kompresor? Potem obvladujemo podvodni aerator. Ali z avtomobilom iz sprejemnika ali iz hladilnika, jih bomo imeli na plaži, ki je povezana s cevjo s PET plastenke in postavite napravo na dnu ribnika. V luknjah, ki jih prebodijo igle, se bo zrak nenehno dvignil navzgor. Toda, da ne bi pregrevali motorjev, boste morali postaviti časovnik za občasno aktiviranje.

Kompresor uspešno zamenjavo motorja sesalnika za pritrditev linijske valovita cev glavnik ustvariti izpust zraka, prodniki polnjenje steklenic za njihovo vdolbino, in naj plavati skupaj z rib pod vodo.pritrditev lopatic rotorja

Napravo lahko sestavite s pogonom za veter. Takšni aeratorji za ribnike z ribami bodo pozimi koristni. Vetrne elektrarne se že dolgo uporabljajo in uspešno uporabljajo v zimskih jama, kjer se valja ribe. In ne glede na to, kaj bodo narejeni propelerji – pločevina ali rezan cev. Obrati se morajo na gredi in prenesti vrtenje v potopni mešalnik. Sama instalacija lahko plavajo okoli ribnika na površini, ki jo poganja sila vetra ali je vezana na eno mesto. Običajno se na lesenem splavu okrepi vrtljivi drog. Vrtljiva palica je pritrjena z rokavom v drsnem ležaju. Spodnji mešalnik je troslojni, narejen iz kositra ali plastike.

Druga pomembna zasnova je izdelana na akumulatorskem električnem motorju na plastičnem splavu iz pene. Vodoravna os vrtenja štiri-rezilo mešalna kolesa so lahka, sam splav preselil čez lužo. Zračenje je površinsko. Motor v zaprtem ohišju se stabilizira s pritrditvijo turbin na neodvisnih plovih, na katerih je pritrjena vrtljiva gred.

S pomočjo podatkov, bo vsak cottager mogli zgraditi najmanjši dekorativni bazen iz starih avtomobilskih gum opremiti območje slap, ki ga prezračevalnik ustvaril iz materiala pri roki za veselje otrok.

Aerator za vrtni ribnik z rokami – video