Elektrisk kjeleElektrisk oppvarming vannvarmere er enheter for syklisk oppvarming av væske i et privat vannforsyningssystem. Slike kjeler er utstyrt med en kapasitet på en viss kapasitet og rørformet elektriske varmeovner (TEN).

Eksternt er elektriske apparater for vannoppvarming beskyttet av isolasjon og et foringsrør av materialer av høy kvalitet. For enkelhets skyld er elektroniske kontrollmenyer eller termostater montert på hver kjele av denne typen.

Takket være dette fungerer elektriske varmtvannsberedere i automatisk modus ved hjelp av en temperatursensor. Det setter den minste grad av behandlet væske.

For klarhet er lagringsenhetens elektriske vannvarmere sammenlignet med en termos. Strukturene er svært like, fordi det er termisk isolasjon mellom ytre og indre deler. Som i termoene, reduserer isolasjonen varmetapet med en viss tid.

Interessant nok for riktig tilførsel av de behandlede (oppvarmet) væske i lagrings varmtvannsberederen system kaldt vann leveres fra stigerøret oppover fortrenge varm. Volumet av væske oppvarmet til en bestemt temperatur er tatt fra over beholderen. Denne sirkulasjonen holder den nødvendige oppvarmingsgraden.

Oppvarmingstanker er preget av volumer fra 10 til 150 liter. Enhver enhet av denne typen i arbeidstilstand vil holde oppvarmet vann i tanken.

Etter første oppvarming av oppbevaringstankens vanntank i 2-3 timer, trenger du ikke å kaste bort tiden som venter, vil varmeren opprettholde varmenivået.

Jo bedre lagringselektrisk varmtvannsbereder

Vannvarmere av merkevaren AristonFør du velger en varmtvannsbereder, bør du grundig beregne riktig volum på tanken.

For en elektrisk varmeapparat med et lagringssystem, er fordelene:

 1. Ulike volumer. Oppvarming elvarmeren varierer fra 10 til 150 liter. Modeller over 100 liter er praktisk for daglig bruk av familien på mer enn 4 personer.
 2. Enkelhet og enkel design. Hovedelementene er en varmeapparat og en intern tank. Alt er enkelt for brukeren, det er ingen unødvendige og uforståelige løftere.
 3. Ledende produsenter har tatt vare på kvaliteten på modellene. Individuell tilnærming til ethvert budsjett, ulike boligkvarter.
 4. Oppvarmet vann leveres samtidig til flere punkter. For eksempel kan du samle vann på badet og på kjøkkenet.
 5. Modeller med små og mellomstore volumer er praktisk montert og koblet til nettverket. Og strømnivået er nesten det samme med de klassiske husholdningsapparater.

Related  Bassenger for hytter – en oversikt over strukturer

Selvfølgelig har enhver teknikk sine ulemper og forårsaker mistillit i de første testene. Når du velger en elektrisk oppvarming vannvarmer på mer enn 50 liter, vil volumet av enheten virke imponerende. Og det sendes ofte over på badet, og dette fører til ubehag.

Selv for første gang i sesongen, må du vente på tiden for å varme opp, men den videre driften av enheten vil ikke ta enda minutter med ledig tid.

Til lagringsenheten du bare trenger å bli vant til, og for sommersesongen vil hele familien bare nyte å bruke den.

Design funksjon av elektrisk oppvarming varmtvannsbereder

Elektrisk lagring vannvarmer konstruksjonDenne husholdningsapparatet er utstyrt med:

 • Ekstern beskyttelsesdeksel i rustfritt stål, høy kvalitet plast eller emalje;
 • Termisk isolasjon mellom tanken og beskyttelseshuset;
 • Vannoppvarmingskapasitet (høykvalitetsmodeller er kun utstyrt med rustfrie tanker);
 • en kontakt for tilførsel av kaldt vann til systemet;
 • Magnesiumanode, som er nødvendig for å forhindre dannelsen av skalaen;
 • Varmeelement (TEN) av en bestemt type: åpen eller lukket;
 • utgangen av det behandlede varme fluidet;
 • termostat, som sikrer riktig justering av oppvarming.

Hver av disse elementene tillater at varmesystemet fungerer korrekt. Hvis et varmeelement er skadet, er det for eksempel lett å skifte ut selv.

Tiden avhenger av volumet av væskevarmen i tanken. Lagring varmtvannsbereder 10 eller 15 liter vann i en halv time for å fremstille apparatet til karet 150 – 200 liter vil bli oppvarmet opptil 6 timer.

Mer volum, henholdsvis nok for alle. Derfor er den totale virkningsgraden ikke avhengig av tankens spesifikke volum.

Typer og måter å koble til vannvarmer

Oppvarming varmeelementer elektrisk vertikal og horisontal montering metodeOppvarming elektrisk vannvarmer er klassifisert i henhold til metoden for festing til vertikal og horisontal.

Related  Hvordan velge rulleskodder for en sommerbolig: Hvilke faktorer bør tas i betraktning

Denne forskjellen (klassifisering) er ubetydelig, det hjelper bare ved å velge en bestemt modell. Det skal bemerkes at de horisontale modellrevennerne er dyrere, men de fungerer likt med vertikale. Varmvarmerlagring med et vertikalt hus på 80 liter – den optimale modellen for installasjon i leiligheten.

Det er også 2 måter å koble oppvarmingsapparatet til:

 1. Trykkhode. Gjelder i systemet med konstant vanntrykk. Den spesifikke typen for vannforsyning er ikke viktig. Det er viktig at vann leveres til rørledningen under stabilt trykk. Mye bedre enn fri flyt, er det alltid i tankene på ovnen vil være varmt vann, samt bruk av arbeidet vil gå rett mengde kaldt vann. Stallt hode. Trykket på vannet som behandles av kjelen, avhenger av trykket i stigerøret. Standard tilkobling av enheten til vannforsyningssystemet.
 1. Gravity. Det anses å være en utdatert måte å koble oppvarmeren på. Men elektriske vannvarmere til en sommerbolig, oftere, montere og starte opp i arbeid på en ikke-trykks måte. Denne metoden er praktisk for små hytter uten permanent bosted. Så vanligvis installere modeller for lagring elektriske vannvarmere opptil 30 liter i volum.

Dessuten har en ikke-trykks-tilnærming til installasjon en fordel i strømforbruket, fordi allerede oppvarmet vann blandes med kulde mindre aktivt på grunn av mangel på det nødvendige trykk. Men under drift er det nødvendig å overvåke vannstanden, ellers vil varmeelementet mislykkes. I tillegg vil lav strøm øke ventetiden for varmt vann.

Hvordan velge en varmtvannsbereder

Vannvarmer av veggtypeFør du får en bestemt modell, er det bedre å finne ut strømforbruket. Faktum er at for en konvensjonell horisontal vannvarmer på ikke mer enn 50 liter, er en kraft på en og en halv kilowatt nok. En slik enhet er enkel å installere der det er et høyverdig uttak. Under drift av enheten, blir nettverket ikke overbelastet.

Related  Hva skal jeg gjøre hvis kjelen lekker?

Høykapasitet kjeleFlere kraftige modeller må raffineres og i en individuell automatisk sikring. Du må gjøre mer arbeid og følg instruksjonene nøye. Kraftkriteriet er avgjørende for daglig bruk av en slik enhet. Maksimal effekt er 6 kilowatt.

Et apparat over 2 kilowatt som trenger en individuell tilkobling til nettverket.

Viktige detaljer ved valg av kjele

Arrangement av vannvarmer AristonDen viktigste detalj i dette tilfellet – en liter. Du kan omtrent beregne utgiften for hver person i rommet. Det gjennomsnittlige forbruket av varmt vann i badekaret 100 til 180 liter, og i dusjen bruke opp til 90 liter varmt vann vask i vasken på badet bruker 20 liter, godt kjøkken vasken forbruker 25 til 40 liter. Sammenligning av disse beløpene, er det lett å forestille seg hvor mye hvert familiemedlem til å bruke varmt vann per dag.

En klassisk urbane familie på 3 personer velger som regel en vannvarmer med en lagerkapasitet på 100 liter. Jo større volum koster en størrelsesorden mer, og strømforbruket er høyere.

Ledende produsenter er mest solgte horisontale modeller. Unntaket for selskapet Electrolux, som var den første som produserte universelle på plass kjeler. Modeller av dette selskapet kan installeres horisontalt og vertikalt, for å bruke så kompakt som området tillater.

På det russiske markedet er italienske selskaper for produksjon av kjeler, kjeler og varmeovner et godt sted. Det første stedet er for Ariston.

Sekvensen for valg av parametere skal starte med:

 1. Volumet.
 2. Strømmen til varmeelementet.
 3. Materiale av termisk isolasjon.
 4. Type materiale til innertanken.
 5. Beliggenhet. Horisontal eller vertikal.
 6. Tilstedeværelse av innebygd spole.

Ofte velger forbrukerne en mindre vannvarmer på grunn av manglende evne til å installere den nødvendige modellen. I dette tilfellet må familiemedlemmer vente til et nytt volum vann varmes opp.

Om lagring elektriske vannvarmere – video