Kanalizator za kanalizacijo 110Kanalizator za kanalizacijo 110 razbremeni prebivalcev neprijetnega vonja in zvokov, ko se odvajajo iz stranišča. Namestite napravo na vodoravne odseke kanalizacijskega sistema, pomožne dvižne naprave. Tukaj najdete informacije o napravah in kako pravilno namestiti zračni ventil.

Načelo delovanja kanalizacijskega aeratorja

Notranji kanalizacijski prezračevalnik deluje predvsem kot protipovratni ventil, ki ne dovoljuje pretok tekočin in plinov v odtočno točko. Pri uporabi WC-ja oster spust vode zmanjša tlak v sistemu, in če ni ventila, se lahko tekočina vrne hitreje kot se je združila. Kanal 110 za odplake odpre in poravna kazalec, ko tlak v ventilatorju pade.

Načelo delovanja kanalizacijskega aeratorjaOsnovna shema delovanja zračnih ventilov je prikazana na sliki. Vse naprave imajo naslednje komponente:

 • telo;
 • vnos zraka;
 • mehanizem regulacije tlaka.

Telo je zapečateno, z odstranljivim pokrovom. Povezava mora biti navojna. Med deli je gumijasti pečat.

Vhod mora biti v zraku, ne pa žuželk in glodalcev. Mehanizem za odpiranje lopute je palica ali diafragma. Membrana je pogosteje zamašena.

Aerator za greznico se uporablja za dovajanje zraka v bakterije, ki razpadejo nečistoče. To lahko naredite sami, vzemite cev iz greznice, kot je riser, in ga priključite. Stran za varjenje vhoda za prisilno vbrizgavanje zraka.

Vrste zračnih ventilov

Eden od modelov aeratorjevPostavitev kanalizacijskega sistema je večstopenjska, ima vertikalne in vodoravne odseke. Od premera cevi so trajni gradienti in stroški odvisni od tega, kateri aeratorji za kanalizacijo so najbolj učinkoviti. Obstaja sistem aeratorjev, od katerih ima vsaka specifikacijo:

 • Prezračevalni sprejemnik je nameščen pred črpalno črpalko v vodoravnem delu cevovoda;
 • krogelni model aeratorja za sanitarne naprave z majhnim premerom cevi;
 • krogla z vpenjalno vzmetjo;
 • Vložek je nameščen na ceveh, premerih do 20 cm, lahko preteče ali vrti za 90.

Related  Kakšne so vložki za vrtanje in kako jih pravilno izbirati

Ventilator tipaTipi napetosti so lahko ploščati vzmetni ali dvojni listi. Pogon predstavlja ploščo z vzmetjo.

Zračni ventil z loputo ali vrtljivim pogonom. Ta tip aeratorja za greznico je nameščen na ceveh s premerom manj kot 400 mm. Pri dolgih odsekih, kjer obstaja nevarnost hidravličnega udara, ko je tuljava prekinjena, so nameščeni blažilni ventili.

Ventili so pritrjeni z varjenjem, pritrjeni med dvema prirobnicama s tesnili ali pa z navojno sklopko.

Razlogi za namestitev zračnih ventilov

Kanalizacija je dinamična. Stalno spreminjanje stroškov, so plini iz razgradnje nečistoč. Odpadanje skozi sanitarne naprave spremeni hidravlični režim v ceveh. Brez orodij za urejanje, življenje z slabo delujočo kanalizacijo postane neprijetno. Kanalizacijski kanal 110:

 • samodejno prilagodi tlak;
 • nehlapne;
 • ščiti pred zmrzaljo v zimskem ventilatorju;
 • enostavna namestitev;
 • poceni.

Instrument uravnoteži tlak med glavno in atmosfero na strehi, kjer je nameščen. Vendar pa je takšno napravo mogoče učinkovito upravljati na višini, ki ni višja od drugega nadstropja. Če se odtok velikega toka zgodi hkrati od dveh točk na enih dvižnih ventilov, ventil lahko ne uspe.

Montaža aeratorja na kanalizacijski ceviKanalizator je nameščen na notranjem kanalizacijskem odvodu iz drenažnih naprav. Običajno je taka naprava opremljena s stičiščnimi točkami s cevovodom 32 cm, ki povezuje zbiralnik na 50 cm. V vodoravnem delu je nameščen zračni ventil, odrezan vonj iz skupne cevi, izravnavanje tlaka v sistemu.

Pravilna vgradnja aeratorjev

Pravila za namestitev aeratorjev različnih modelovZračni ventil na dvižni plošči je nameščen na podstrešju, saj je zamrznjen, ne bo delovalo. Ampak vonj v sobi ne bi smeli čutiti. Če ima hiša več pomožnih dvižnih vodov, glavna pa je usmerjena na streho, potem pa lahko namestite kanalizacijo 110. To bo znatno zmanjšalo stroške. Napravo lahko uporabite tudi takrat, ko dvižnik ni zagotovljen ali ga ni mogoče prinesti na streho, s čimer zagotovite zahteve SNiP na razdalji do konstrukcijskih elementov. Pri izbiri naprave je treba opozoriti, da je včasih potrebna ročna nastavitev. Namestite aerator nad vrh odtočne cevi v sistem in mora imeti dostop za pregled in popravilo.

Aerator deluje le, če je pravilno sestavljen! Ne morete spremeniti cevi in ​​vtičnice,

Kanalizacijski ventilator 50 lahko služi ne več kot dva vodovodna napeljava. Napravo ne namestite bližje od merilnika od točke odtočne cevi. Aerator v notranji kanalizaciji mora biti nujno na koncu omrežne napeljave po zadnji napravi. Najmanjša oddaljenost od tal pri vgradnji mora biti 35 cm. Naprava je nameščena navpično.

Related  Kako ne zmedite, če ne dobite bencinske črpalke

Pravilno nameščeni aerator bo trajal dlje časa, vendar je obvezen periodični pregled stanja ventila.

Zakaj potrebujem kanalizacijski vakuumski ventil – video