Tornado modeli kultureZasebne sektorje in zelenjavne vrtove je treba dvakrat letno obravnavati iz plevela in se kopati za dobro žetev. Mnoge letno uporabljajo običajne bajonetne lopate za takšno težavno delo in niti ne sumijo na inovativna ročna orodja, kot je kultivator Tornado. Sedaj spomladanska dela na vrtu bodo trajala manj časa in truda.

Kakšna je ta naprava, kako deluje kultivator?

Skratka, kultivator Tornado je odstranjevalec korenov ali pecilni prašek, okolju prijazen multi orodje z več funkcijami.

Ročni kultivator Tornado je tip konstrukcije in je sestavljen iz kovinske palice. Na eni strani palice je nameščen ročaj, podoben krmilu kolesa. Drugi konec je opremljen z zobmi. Vendar imajo ti isti zobje obliko spirale, obrnjene v nasprotni smeri urnega kazalca.

Pomembna značilnost konstrukcije takega orodja pri prilagajanju palice za rast. Zaradi tega lahko orodje uporabite za sposobne osebe z višino in celo otrokom nad 1 metrom.

Mnogi ljudje bodo vprašali, kako to orodje deluje pravilno. Vse je preprosto – potrebno je vzpostaviti pravokotno na ravnino zemlje in se po pošti obrniti na polno potopitev zob.

Veliko dobrih video posnetkov o delu kultivatorja tornada. Na primer, tukaj je:

Tudi krhka deklica zlahka rodi grebene v nekaj desetih metrih ravno tako kultivator. Zanimivo je, da je porazdelitev bremena dobro premišljena. Uporabnik ne raztrga hrbta, ampak deluje z vsemi deli telesa. Vključene so roke, hrbet, ramena, noge in torzo. Če pride do porazdelitve obremenitve, je med obdelovanjem orodja skoraj nemogoče izčrpati.

Strokovnjaki svetujejo uporabo takšnih orodij na zapuščenih ali zapostavljenih območjih, saj je odstranjevanje plevela in divjih rastlin glavna naloga kultivatorja. Ta kultivator bo v primerjavi s helikopterjem prihranil čas in trud. Ni potrebe po neudobnem položaju telesa med delom, kot tudi v periodičnih ovinkih in čučeh.

Kot v praksi delajo kot ročni kultivator in na videoposnetku je prikazan koren tornado:

Če preskusite kultivator ali odstranjevalec korenov skupaj z lopato, se izkaže, da je lopata štirikrat počasnejša za obdelavo tal. Poleg tega ni pomembno, kdo natančno je uporabil orodja, saj pri primerjavi morate opraviti kaotične gibe z določeno hitrostjo.

Ustrezno gojenje tal se opravi z rahljanjem, ne s premikanjem tvorbe. Naravni sloj in plitki koreninski sistem sta med agresivnim kopanjem motena z navadno bajonetno lopato. Pravilna uporaba odstranjevalca korenin kultivatorjev ohranja potrebno okolje za prihodnje rastline.

Gradnja kultivarskega elementaPrednosti, ki jih zahteva proizvajalec:

 1. Odstranjevanje plevelov je prijetna preprosta zadeva. Potrebno je samo potopiti delovne zatiče kultivatorja okoli plevela.
 2. Primerno je, da se znebite neželene vegetacije na grebenih. S takim orodjem je nemogoče pokvariti rastoče pridelke.
 3. Izvajate lahko iste akcije kot vilice, razdeljevanje plevela v kompostne jame ali kupe.
 4. Je enostaven za montažo, priročno shranjevanje in preprosto prevoz z mesta na spletno stran.
 5. Drogovi ali zobje so izdelani iz utrjenega jekla, odporni proti koroziji.

O “Tornado Mini”

Tornado mini kultivatorZunanjost kot trsa, lahki ročni kultivator Tornado mini je odličen pomočnik pri odstranjevanju plevela in poganjkov. Potrebno je trajno izboljšati vrt in kočo, vendar se večina fizično ne more sprijazniti s tako monotono delo. Podkrivanje majhnih kalčkov z lopato ali sokom je veliko bolj delovno intenzivno kot “žongliranje” nepotrebne vegetacije z enostavnim premikanjem roke.

Mini Tornado Kultivator je lahka različica klasičnega modela. Razlike in možnosti tega orodja, ki jih navede proizvajalec:

 1. Odmrzovanje brez obračanja zemlje. Lahko se uporablja v grmovnicah, v bližini cvetličnih postelj in na drugih mestih, kjer je težko dostopati.
 2. Enostavno in enostavno odstranjevanje majhnih plevela.
 3. Ustvarjanje lukenj za sajenje čebule, cvetja, sadik katere koli velikosti v kratkem času.
 4. Obdelava vrhnjega tališča poleg koreninskega sistema grmovja in dreves.
 5. Delajte z eno roko.

Če obstajajo dvomi o izbiri kultivatorja in ceni za to, je bolje, da kupite najbolj proračunski model – odstranjevalec korenin kultivatorja Tornado.

Priporočena cena za kultivator tornado tega modela je samo 800 rubljev.

Kaj v praksi?

Tornado ročni kultivatorModel kultivatorja “Tornado” na trgu vrtnih orodij ni prvo leto, si zasluži široko pozornost in odobritev ljudi z razbito hrbtenico. Strokovnjaki pravijo, da je obremenitev najbolj osnovna le na rokah.

Neravajoči vrtnarji, ki se soočajo s to inovacijo na gradbenem trgu, se trudijo najprej primerjati s primerjavo. In za to so kupili klasični “Tornado” in poceni bajonet lopato.

Na mestu merijo več kvadratov za testiranje dobrega počutja in obljubljajo podcenjene obremenitve.

Kot rezultat, lopato z ročajem se uporablja izključno pri izdelavi jam za ograjo ali kompost. Kultivator obdeluje tudi tla, oblikuje luknje za sadike, z lahkoto in željo odstrani vse zapuščene in pozabljene kraje mesta.

Iz besed ustreznih in hvaležnih poletnih prebivalcev lahko Tornado:

 • kopanje tla v vertikalnem položaju hitreje kot katera koli lopata;
 • gube z jagodami, cvetjem, trajnicami;
 • pomagati pri presajanju sadik, prav tako vlečiti plevel iz katere koli zemlje;
 • ustvarite vrstice čednih lukenj za krompir.

Kaj pa kultivator ne more:

 • naredi prave jame za stebre;
 • izrezati in vzeti korenine češenj, irijev in lila;

Ko delate z vsemi sili na orodju, ne smete pritisniti. Bolje je, da opravljamo naprej gibanja, kultivator bo zaspal v tla sama zaradi zasnove palic. In zemljišče bo ohranilo pravilno strukturo.

Ročni kultivator za Tornado dacha

Kultivatorji krompirja T ornamentalPoleg običajnega kultivatorja je bil ustvarjen model krompirjevih kopalcev za poletne prebivalce:

Na fotografiji je razvidno, da konstrukcija vključuje pritrdilni zatič, 3 delovne zobe, ročaj za kolesa in podlago s fiksno dolžino.

Kultivator krompirja bo olajšal in pospešil delo pri spravilu krompirja. To patentirano orodje vam bo omogočilo, da v nekaj sekundah prenesejo območje obrezovanja po vrsti.

Kakšno je načelo dela?

Kultivator je postavljen pod kotom 90 stopinj na tla, rahlo pritrdi nogo. Vzporedno se serija krompirja vrti okoli osi. Izkazalo se je, da zaokrožene palice ali zobje kultivatorja dobijo vse gomolje iz jesenske prsti iz gnezda v eni potezi.

Po letni, težki in dolgočasni žetvi krompirja bo to orodje predstavilo različne podeželske in dacha dela, prihranilo energijo, čas in razpoloženje.

Tisti, ki verjamejo, in oglaševanje se začeli na “čudež” za vrtno orodje in vrt, je že večkrat omenil celo vrsto kultivatorjev “Tornado” le dobra beseda.

Vrtno orodje TORNADO v akciji – video