Osobitost strukture Makita perforatoraMeđu građevinskim alatima, bušilica je odlikovana snagom i pouzdanošću, kao i svi ostali proizvodi ove marke. Dijelio je mnoge stvari s udarom bušilice, ali neke operacije mogu obavljati samo Makita puncher pomoću posebnog uređaja. Detaljno, bušilica se može usporediti s automatskim oružjem i udarom bušilice. Niži povratni instrument instrumenta i velika brzina rada čine ga nezamjenjivima.

Ono što trebate znati pri odabiru bušilice

Makita perforator radi s kamenom i betonomOdabir za proizvodnju radne bušilice, morate znati je ciljni alat koji se koristi za uništavanje ili probijanje tvrdih materijala – betona, kamena. Radni organ za to je drill ili drugi posebni uređaji. Njihova je razlika u odnosu na bušotinu u nazočnosti posebnog svornjaka za oblikovanje, koji učvršćuje bušilicu u čahuru perforatora. Bušilica u bušilici ne ulazi.

Osim funkcija koje obavlja bušilica velike snage, Makita bušilica je neophodna, ako je potrebno:

 • probijanje rupa u armiranom betonu, prolazak kroz armaturu;
 • pomoću različitih oblika radnih glava, dlijeta, moguće je načiniti otvor ili utor u monolitnom bloku.

Izaberite probij, vođen tehničkim parametrima. Što je jači i težiji težinu instrumenta, to će više raditi. Makita perforatori snage 0,8-1,5 kW i težine od 2-12 kg karakteriziraju:

 • moć;
 • učestalost štrajkova i njihovu snagu;
 • maksimalni promjer otvora za izradu;
 • postoji li obrnuta i podesiva brzina rotacije;
 • vrsta uloška;
 • prisutnost brave.

Pravi izbor je alat za određenu vrstu posla. Vijeru će upravljati odvijačem, a rupe za vješanje žice u stanu će se bušiti bušilicom. Potrebna je bušilica gdje god stvrdnjavanje djeluje na čvrstom materijalu.

Makita je ubojica u operacijiProfesionalni alat poznatog proizvođača ne može trošak jeftin. Međutim, cijena Makita puncher ovisi o mnogim pokazateljima. Tako se vođa mnogih modela ocjene HR2470 može kupiti za sedam tisuća, a opremljena je novim mogućnostima i funkcijama HR 5001c procjenjuje se na 45 tisuća rubalja.

Related  Kako samostalno napraviti tok iz bušilice

Cijena alata može biti znatno niža ako se proizvodnja nalazi u Kini. To su službena montažna mjesta tvrtke Makita, ali troškovi montaže se smanjuju, razine kontrole su manje. Saznajte gdje je bušilica napravljena na etiketi gdje će proizvođač označiti zemlju:

 • A – proizvodi u Americi;
 • D – tvornice Dolmar, Njemačka;
 • E – Japan:
 • G – Ujedinjeno Kraljevstvo;
 • Y, K – Kina;
 • R – Rumunjska.

Svi pravno isporučeni pištolji imaju dodatnu rusku oznaku na prolaz kontrole – HCN.

Prikupljeni u rukotvorinama radionica su različita ambalaža, izgled, cijena. Razmotrimo primjere Makitinih perforatora koji zaslužuju priznanje.

 Rotirajući čekić Makita HR2450

Rotirajući čekić Makita HR2450Uređaj se ne skida s police trgovina duže od 10 godina, zahtijeva se, a korisnici ga samo pozitivno reagiraju. Istovremeno, to je relativno jeftin model u rasponu Makita perforatora. Oprema je skromna – osim snažnog slučaja, postoji dodatna ručka, mjerač dubine i instrukcija na ruskom jeziku.

Instrument ima 3 funkcije:

 • bušenje – izbušiti;
 • Bušenje s bušilicom udarca;
 • drobljenje udarca – jackhammer.

Zbog uporabe patrona koji prima bušilicu SDS plus, opseg rada ograničen je primjenjenim mlaznicama.

Ugrađena elektronika regulira brzinu rotacije, osjetivši pritisak na okidaču. Obilježava Makita HR2450 perforator jednostavnost upravljanja procesom i pouzdanost. Korištenje 40 položaja kutnih mlaznica s kojima alati radi čini ga univerzalnim. Prema recenzijama takav alat u rukama profesionalnih radova za nekoliko godina, mijenjajući samo potrošnog materijala.

Spojka osigurava klizanje prilikom pokretanja, sprečavajući trzaj. Kad je linija isključena, aktiviran je slučajni sustav za blokiranje pokretanja.

Jedini nedostatak, eliminiran na sljedećim modelima, je nedostatak zaštite protiv vibracija.

Perforator Makita HR2450 X 8 (SDS +)

Perforator Makita HR2450 X 8 (SDS +)Jedinica se koristi za obradu obojenih metala, čelika i armiranog betona. Ima 3 načina rada – udar, bušenje i bušenje udaraca. Snaga motora od 0,78 kW pruža prosječno opterećenje. Sustav hlađenja motora omogućuje intenzivan rad čak iu prašnjavim uvjetima. Uređaj se može upravljati putem mreže ili autonomnog izvora napajanja. Korištenje uloška SDS +, alat radi s bitovima i bitovima, bušilice i bušilice na svim vrstama materijala, uključujući gips ploču.

Dopušteni promjer bušenja je od 13 mm za čelik do 32 za drvo.

Spojka za oslobađanje izbjegava povratak ako dođe do zaglavljivanja. Gumene ručke prigušuju vibracije i prikladno drže alat u bilo kojem položaju. Makita HR2470 rotirajući čekić dolazi s 5 8 mm bušilica.

Related  Električni grijač vode i njegova primjena

Rotirajući čekić Makita HR2470

Rotirajući čekić Makita HR2470Poboljšani uređaj podsjeća na model HR2450, koji je postao popularan kod majstora, s jačim motorom. Prema svojim potrošačkim kvalitetama, alat je vodeći u ocjeni 2016. godine. Prednosti nad drugim modelima smatraju se zaštitom od prašine. Kao rezultat toga, alat ima dug vijek trajanja i povećava život ugljika četkica motora.

Rotirajući čekić Makita HR2470 opremljen je podesivom brzinom okretanja i udarca, a obrnuto.

Dlijeta su postavljena pod pravim kutom, oslobađajući operator od kontrole. U budućnosti, modernizacija ovog alata je stvaranje rasvjete i korištenje patrona s brzim oslobađanjem.

Rotirajući čekić Makita HR4001c

Rotirajući čekić Makita HR4001cNadograđeni model perforatora povećao je učinkovitost bušenja za jednu trećinu, a radni resurs povećan. Moderan dizajn privlači pažnju kupca. Zgodan zahvat zbog dodatne ručke na lijevoj strani pomaže kontrolirati proces i manje umora. Rotirajući čekić Makita HR 4001c radi s kućanskim mrežama. Instrument je težak, 6,3 kg, a snažan 1,1 kW, učinkovito prodire u građevinske konstrukcije. Dizajn koristi uložak SDS max, ima mjerač dubine i elektronički sustav kontrole brzine.

Dodatne opcije korištene u modelu;

 • klizač prekidač;
 • mekani početak i zaštita od udara kada je zaglavljen;
 • elektronička kontrola brzine;
 • zaštita od vibracija;
 • sigurnosno spajanje.

Dvije funkcije – šok i rotacije s udarcem snažno i učinkovito osigurati proces strukturnog kolapsa, betonskih svrdla, stvarajući prolaz u zidu do 105 mm u presjeku.

Treba napomenuti da je ovaj model proizveden u Velikoj Britaniji i Kini.

Perforator Makita HR3200c

Perforator Makita HR3200cKao rezultat modernizacije osnovnog modela, perforator je povećao produktivnost za 30%. Kao rezultat rekonstrukcije, povećane su potrošačke kvalitete i cijena Makita HR 3200 c perforatora. Sada model ima poboljšanja na uređaju:

 • SDS plus spremnik za konus;
 • precizna kontrola brzine;
 • prikladno prebacivanje na bilo koji od 3 načina rada;
 • Poboljšana izolacija armature, za teška opterećenja;
 • “Mekani udar” pri praznom hodu;
 • pokazatelja kvarova i trošenja grafitnih četki.

Related  Benzin 128R iz Husqvarne vrijedan vaše pozornosti

Kao rezultat rekonstrukcije, pokazalo se učinkovit proizvodni alat. Pri težini od 4,4 kg pruža udar od 5,5 čeljusti u frekvenciji od 1650-3300 otkucaja u minuti. Motor 850W opremljen je sustavom prisilnog hlađenja.

Vrlo prikladna rotacijska ručka osigurava dobro stisak rukovatelju. Glavna ručka je zatvorena, ključ se može dugo pričvrstiti.

Perforator Makita HR5001š

Perforator Makita HR5001šNajbolji profesionalni bušilac u ocjeni snažnih alata je Makita HR5001c bušilica. Dobio je 10 od 10 bodova, unatoč deklariranoj cijeni, 34320 rubalja. Jedinica je dizajnirana za superkompleksno djelovanje u svom sektoru.

Bušilicu karakteriziraju:

 • snaga – 1,5 kW;
 • težina – 12 kg;
 • brzine – 1;
 • promjer rupe u betonu bušenja je 50 mm, kruna 160 mm.

Korisnici primijetiti pouzdanost perforatora pri polaganju inženjerskog sumpora. Upozorite korisnike da se s obje ruke mora održati moćna jedinica u radu. Opcija je zabilježena dobra regulacija, zaštita od vibracija i indikator trošenja grafitnih četkica.

Kako nabaviti potrošni materijal i rezervne dijelove za Makita perforator

Kupujte rezervne dijelove najbolje od službenih trgovaca tvrtke Makita. U tom slučaju, korištenjem mreže servisnih centara i naručivanja rezervnih dijelova putem interneta, uštedjet će vas od kupnje krivotvorina. Jamstvo za perforatore dano je od proizvođača godinu dana, a tijekom tog razdoblja bilo koji prekid alata je eliminiran besplatno.

Pregled Makita HR 2470 perforatora – video