коррал за пилиће за зимуПриближавањем зиме, важно је да свој кокошињац изолацију: да поставимо дебео слој свеже сламе, покрити прозоре са провидном пластиком, обезбедити добру вентилацију у просторији, пут бала сламе дуж унутрашњих зидова за изолацију, као и завеса завеса гнездилиште како би се спречило замрзавање јаја. Међутим, једнако је важно да се припреме за зиму, и склониште за кокошке.

изолујемо оловкуПилићима је потребан свеж ваздух и физичка активност током целе године, тако да их можете безбедно извући из пилећег колача у било које доба, изузев јаких ветровитих временских услова. Птице ће постати много здравије и чврсто ако проводе доста времена на свежем ваздуху уместо да лебде у кучишту.

Постоје времена када се пилићи морају транспортовати из топлих климатских зона на хладније. У овом случају, они могу доживети прави шок. Али, ако све учините исправно и добро припремите кокошку кокошку и перо за зиму, птице ће се добро осећати.

Желим да поделим са собом тајне које ће помоћи у хладној сезони да створе у кући кокошке и паддоцк угодне услове за пилиће.

Завртање корралом прозирном пластиком

з заштитите зидове од вјетраПознато је да су пилићи прилично тврди птице. Али сам приметио да их јак ветар изазива посебном анксиозношћу. Заштитна пластика ће блокирати ветар, као и спријечити улазак снијега. Ако имате мали корал, можете га потпуно завити (осим врха – не желите да се оловка сруши испод тежине снежне капице!). Ако је оловка велика, завити је само са једне стране – пожељно са оном одакле ветар често удари.

платноПошто имам прилично велики корал, обмотао сам га само са сјевероисточне стране и у угловима. Испало је у облику У облику заштите од вјетра. Увезао сам и пластични део оловке у близини излаза из кокпита, који је покривен чврстим кровом. Дакле, добили смо одлично заштићено подручје десно неколико корака од пилећег колача.

За заштиту од вјетра, такођер можете користити шперплоче, палете, цераде и чак балове сијена или сламе, али и даље преферирају прозирну пластику.

Он добро недостаје сунчевим зрацима, тако да је пилетина у оловци лагана и забавна. Поред тога, загрева се топлота, стварајући ефекат стаклене баште. Користите за омотавање корала само јако прозирну пластику, јер ће танка, највероватније, сломити снажним ветровима.

топло и лаганоПредност керамике је присуство наочара. Можете да завртете велике кукице у полове ограде и користите карабинере или велике прстење да причврстите цераду на зидове оловке, а са почетком пролећа само га скините. Осим тога, у ветровитом времену могуће је преклопити цераду и причврстити га на горње кукице, а са почетком лошег времена поново спустити.сигурно причвршћивање

Зониране области

топла зонаПошто је врх пера вероватно отворен, обезбедите пилиће подручја испод крошње. Кућа за псе или само мали простор испод крова је одлична опција. Курам веома воли сањарење у штанду на топлом леглу сламе.

Прекривене стазе

слам стазаКокошке не воле да ходају по снегу. Сложене стазе ће их охрабрити да се крећу више по паддоку у сунчаним зимским данима, а такође штите своје шапе од смрзавања током шетње. Узимам стару сламу из пилетине, разбацам га преко корала и формирам стазе из ње.

Пањева и трупци у оловци

пањева у оловциНакон што су кокошке долазе из кокошињац у дворишту, они ће ценити спремни за њих пањева, за резање или само гране дрвећа – тако да не мора да стоји шапе на хладном тлу.јела

Ако се ослоните на гране до ограде ограде, кокошке ће се користити не само као седало, али и као уточиште од шупе где можете склониште од налетима ветра.

Прашине за купање

прашинаУ тамним и хладним зимским данима, пилићима се може досудити у оловци. Инсталирањем купатила за прашину која је сада недоступна у башти узимаћете пилиће као корисну ствар, јер је ова процедура одлична превенција спољашњих паразита. Можете користити гумено купатило, дечји базен или велики пластични контејнер.

Напуните купатило мешавином песка, сувог земљишта и пепела дрвета.

Затим га инсталирајте у кућу кокоши или у оловку, ако постоји зона под јаким надстрешницом.

Исхрана за прикривање птица из пилетине

третира се за кокошкеДакле, ваша вила је заштићена од вјетра и снијега пластичним или церадним материјалом; стазе су обложене сламом; постоји неколико дневника на којима су пилићи угодни за седење; поставили су своју омиљену купатило за прашину, а сада је само једна ствар – да намамљују птице из кокошке куге. Семе сунцокрета или брашна најбоље функционишу!

Надам се да ће моји неки једноставних савета помоћи ваши кокошке троше више на зимско рачунање времена на отвореном у затвору – то није корисно само за своје здравље, али и помоћи да траје дуже задржати кокошињац чист!

Топла, прелепа кокошка кокошка – видео

загон-длиа-куреи-зимој