Jeg har mange rosenbusker på stedet. Jeg har alltid kjøpt ferdige frøplanter, og min venn rådet meg til å prøve å vokse roser selv ved hjelp av poteter. Han sier at steggene i det er godt etablert. Fortell meg hvordan å dyrke et rosebur i en potet?

Alle som elsker roser, har minst en gang prøvd å dyrke dem på egenhånd, og resultatene var ikke alltid oppmuntrende. Som du vet, er rosen litt lunefull, og ikke alle kan få en ny frøplante.

rose og poteter

Stiklinger som ofte brukes til forplantning dør under rooting: Fra mangel på oksygen når de spiser i vann, eller de tørker opp ved hjelp av metoden for planting i jorden for spiring. For å unngå disse feilene anbefales erfarne blomsteroppdrettere å forsøke å vokse rosehus fra et håndtak i en potet. Poteter opprettholder ikke bare det nødvendige fuktighetsnivået, men deler også med stivelsen stivelse.

Klargjøring av stikkene

utarbeidelse av stiklinger

For spiring kan du bruke begge stiklinger fra en busk som vokser på en blomsterbed, og stiklinger fra en blomst i en bukett. Å forberede skjæringen for røtter:

  1. Ha en god sunn skyting med en skarp kniv eller beskytter med en lengde på opptil 25 cm.
  2. Den øvre kuttet må stikke over nyren med 1,5 cm, og er laget i rette vinkler.
  3. Den nedre kuttet må gjøres i skarp vinkel.
  4. Fjern bladene fra stikkene, og la noen stykker på toppen.
  5. Prosesseksjoner med kaliumpermanganat (svak løsning).
  6. Sett kutt for en dag i vekststimulerende løsningen (Kornevin eller Heteroauxin).

Bruken av en biostimulator vil medføre utseende av rotter, og etter noen uker vil stammen allerede spire. Uten vekststimulatoren vil denne prosessen trekke seg i en måned.

Related  Hva er de beste petunia frøene for frøplanter?

Planter stikkene i poteter

steklinger i poteter

Forberedt borkutt i en potetknolle med et skarpt kutt. Det skal være uten skade og uten øyne. En potet fast i en potet.

Poteter og stiklinger skal plantes i en gryte med næringsjord, legge et dreneringslag av utvidet leire på bunnen av potten, og dekk med en glassburk ovenfra. Du kan bruke en plastflaske.

stiklinger plantet i flasker

Bladene på stikkene skal ikke berøre sidene av boksen.

Ta vare på håndtaket

Legg potten med stikkene på et varmt sted med god belysning. Vann to ganger om dagen om ti dager, unngår stagnasjon av vann, ellers kan stammen råtne. Det er godt å bruke sprøyting av blader.

Etter at skuddene har blitt vist (etter to eller tre uker), bør krukken åpnes periodisk og gradvis temperere rosen under normale temperaturforhold. Hver gang oppholdstiden med en åpen pott økes, og etter to uker er den helt rengjort.

Hvis stengelen med nye skudd også kaster ut knoppen, må den kuttes av, slik at den ikke tar vekk kraften fra blomsten.

Landingen av de rotte stikkene på blomsterbedet

forankret svart stilk

Roser vokst i poteter, i sammenligning med vanlige frøplanter, har noe redusert immunitet. Derfor skal de transplanteres inn i det åpne bakken om våren, slik at frostene har tid til å vokse sterkere før frosten begynner.

For vinteren bør en ung rose være skjult. For å gjøre dette kan du ta furugrener eller dryss busken med fallne blader fra frukttrær og busker, og på toppen for å legge jorden slik at bladene ikke blåser bort av vinden. Isoler rose først etter en vedvarende avkjøling (5 grader under null), hvis det gjøres for tidlig, vil det begynne å gro.

Related  Monofosfat kalium – anvendelse i hagen

En video om reglene for rooting en rose i en potet