Fortell meg, hvordan gjenspeiler orkide dendrobium? Jeg fikk et veldig vakkert utvalg med bringebærknopper, så min søster har bedt meg om å “skille den av” for det andre året allerede. Tidligere var bushen min veldig ung og ikke veldig stor, men nå vokste det, og jeg bestemte meg for å forstyrre det, men jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det riktig, slik at planten min ikke kan bli skadet, og den nye ble vant til det.

duplisering av dendrobiumOrchid dendrobium nobil, som navnet på blomstene, er en av de vakreste representanter for disse epifytiske plantene. Det er forskjellig fra phalaenopsis i utseendet, siden det ikke har alle de vanlige brede bladene som vokser fra rosettet, men det danner kraftige stammer med langstrakte blader. Stengene selv har fortykkelser kalt pseudobulber, fra dem er det nye “skudd” eller mange blomsterblomster.

Hjemme, dendrobiums multiplisere på tre måter:

  • barn (datterforretninger), som kommer fra pseudobulber som ikke danner blomstrer;
  • Stiklinger som kan oppnås ved å kutte “skallede” gamle stammer som har mistet blader;
  • deling av en voksenbusk.

Reproduksjon av barnavl babyer

Etter slutten av blomstring på pærer som ikke har bundet knopper, med riktig omhu begynner babyer å danne – de ser ut som laterale kvistar, men med sine egne røtter. For at rooting skal lykkes, må vi gi dem litt tid til å vokse røttene, og først da å skille dem.

Fjern babyen fra moderstammen bedre for hånd, bla forsiktig. Hvis du ikke kan rive av, kan du klippe den med en kniv.

Alle levende seksjoner må tørkes og dekkes med trekull. Root barn i potter med bark med fin brøkdel. Når bakterier vises, transplanterer de dem i substratet.

Hvordan få stikker?forplantning av stiklinger

Fra de stygge stengene til dendrobium kan du få nye orkideer, kutte av fra selve jorden og dele seg i fragmenter på ca. 15 cm. Hvert segment må ha minst 3 noduler. Fjern bladene, tørk stikkene og kutt dem som vanlig.

Root stiklinger bør være i zip-pakker eller gjennomsiktige skuffer med lokk fylt med sphagnum, periodisk ventilerende. Etter at rotolene er kommet, transplantere dendrobiumet i substratet.

Når kan jeg dele en orkide?birthing reproduksjon

Reproduksjon av dendrobium ved å dele bushen kan kombineres med en annen blomstransplantasjon, for ikke å forstyrre den igjen. For dette, fjern forsiktig orkideen fra potten og løs den fra det gamle underlaget. Med en skarp kniv, kutt bushen i flere stykker på en slik måte at hvert stykke har flere pseudobulber og levende stengler.

Bare voksne dendrobiumbusker kan deles i 4 år, de må ha minst 6 pseudobulber.

La bitene tørke og dryss med kull. Root planter for første gang i sphagnum, og deretter transplantert til et substrat for orkideer.

Video om reproduksjon av orkideer dendrobium nobil