Etter å ha kjøpt avokado, fortsatte de gode beinene. Jeg vil prøve å plante dem. Fortell meg, er dette mulig, og hvordan vokser avokado hjemme?

avokadoI dag er ingen overrasket av tilstedeværelsen i huset eller leiligheten til tropiske planter. En slik eksotisk avling er avokado eller “alligator pære”. Dette fantastiske treet i sitt hjemland er dyrket for å skaffe nyttige frukter av avokado, men i huset tjener det heller til dekorative formål.

Forskjeller mellom hjem og hage avokadoer

I naturen er voksne avokadoer imponerende i størrelse. Ofte er disse store, 20 meter høye trær, hovedverdien av disse er frukt. Hjemme vokser avokado også veldig raskt, den årlige økningen kan nå 1 m. Til tross for dette overstiger høyden på et voksentre sjelden 2,5 m på grunn av den begrensede plassen av potten.

Generelt er dette en eviggrønn kultur, men selv om bladene faller av, vises det snart nye på grenene. Avokadoer, som alle tropiske kulturer, er veldig glad i varme, så i det lokale klimaet vokser det mest innendørs eller i drivhus.

I områder med et varmt klima kan karet utsettes for sommeren til friluft, men det er nødvendig å unngå utkast som er skadelige for avokado.

Ved innendørsforhold blomstrer planten og fruktner seg svært sjelden og ikke tidligere enn i en alder av fire, og fruktene er beskjedne i størrelse sammenlignet med hagesprøver.

Egenskaper for landing

avokado planting

For forplantning av avokadoer brukes frømetoden, siden stiklinger er svært vanskelig å slå rot, og det er svært vanskelig å skaffe dem. Men du kan kjøpe ferske og modne avokadoer i butikker nesten hele året. Benet fjernet fra det tjener som et utmerket frømateriale, det spirer nesten alltid, selv om det vil ta mye tid (fra 1 til 6 måneder). Men den nye fabrikken vil beholde alle sortegenskapene.

Related  Fungicid Delan: bruksanvisning for fersken

Å spire et bein er mulig på to måter:

  • i vannet;
  • i et næringsrikt, løs substrat bestående av sand, jord og humus i like store mengder.

I begge tilfeller bør benet være nedsenket i halvparten, og når det sprer seg i vann, bør det ikke berøre bunnen av karet. For dette blir pappa hellet eller steinen senkes ned i vannet, ved hjelp av tannpirker som en støtte.

Etter en viss tid vil beinet øke i størrelse og åpent, og fra frakturen vil vokse en rosa spire.

Egenskaper av omsorg

ung avokado

I tillegg til varme trenger avokado rikelig og hyppig vanning og drypp. Et unntak er bare vinterperioden, spesielt hvis den går i et kjølig rom. Jo lavere temperaturen i rommet, desto mindre bør vannet anlegget.

En forutsetning for hjemmelagde avokado er vanlig treskjæring. Uten den vil kronen være sjelden, og anlegget selv vil strekke seg. For å gjøre dette, på våren etter 8 forlater du nødt til å klemme skudd. Vis laterale kvistene klype etter 5 blader.

Den raske veksten av avokado krever en årlig transplantasjon av et ungt tre. Store prøver overføres en gang hvert tredje år.

Avokado hjemme – video