Besøkende venner så et elegant fikentre. Det er ikke så store og vakre blader av noen av plantene mine. Fortell meg hvordan du kan vokse fiken hjemme?

fikenTil tross for at fiken er en del av subtropene, kan den ofte finnes blant frukttrær i de sørlige områdene i landet med et varmt klima. Imidlertid, selv hjemme, føttreet føles veldig behagelig og til og med fructifies, mens eksotiske frukter riper to ganger i året og har smak kvaliteter ikke verre enn hage eller vill.

Ingenting komplisert i hvordan å vokse fiken, nei. Denne lyse representanten for løvfisker multipliserer på to måter:

  • borekaks;
  • frø.

Dyrking av fiken fra stiklinger

fiken fra stiklinger

Hvis hovedmålet er å skaffe frukt, er utklippsproduksjon det mest optimale alternativet. I dette tilfellet kan den første avlingen bli fjernet i ett til to år etter roterende skudd.

Stiklinger skal kuttes midt på vinteren med et fruktbærende fobentre, ved hjelp av de nedre modne grenene.

En skarp kniv fra et tre skal kuttes små (opptil 15 cm lange) kvist, mens hver må ha minst 3 levende nyrer. Om nødvendig kan du dele det lange skuddet i flere deler, og la toppskiven være rett. Kutt nedre delen av kuttet i en vinkel og bruk et par langsgående snitt (for å stimulere rotdannelse).

Blanks satte seg på et kjølig vindueskarm i 6 timer, slik at den melkefulle saften som ble løftet ut av stykkene, ble herdet, og de tørket opp.

Root forberedt steklinger en av måtene å velge:

  1. I en beholder med vann.
  2. I en beholder med sand (våt).
  3. I en beholder med jord sprinklet på toppen med en liten mengde sand.

Uansett hvilket alternativ som ble valgt, er det nødvendig å skape en stikkontakt med hothouse forhold, plasserer den under hetten, som periodisk åpnes for å ventilere.

Etter at stilken danner røttene, kan den transplanteres til et fast sted i gryten med et næringsstoff (hagesjikt, sand, arkhud, aske, torv og eggeskall).

Related  Hva om zinniaplanterne streknet?

Frøproduksjon

skudd av fiken

Hvis du får grønne stiklinger – et problem, kan du bruke moden frisk frukt, hvorfra du må ta ut frøene, skyll dem og tørk dem, og la dem gå en dag på et stykke papir.

Å så frø av fiken bør startes ikke tidligere enn mars.

På bunnen av en bred og ikke veldig dyp beholder lå den ekspanderte leiren og fyll det næringsrike og lette underlaget. Vel fukte det og legg frøene, strø med jord. Dekk beholderen med en pose og sett den på et lyst og varmt sted med en temperatur på minst 25 grader Celsius. Fra tid til annen, åpne drivhuset og dryss jorden.

Etter fremveksten av skudd, kan lyet fjernes, og om nødvendig kan skuddene kuttes av. Når plantene danner et par ekte blader, dykker de inn i separate potter.

Video om voksende fiken fra frø